Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin 10 Bakım Önerisi

Sağlıklı saçlara sahip olmak herkesin öncelikli istekleri arasında yer alır. Bu içeriğimizde daha sağlıklı saçlar için uymanız gereken önerileri derledik.
Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin 10 Bakım Önerisi

Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç bakımının püf noktaları neler? Saçlar vücudun en hassas bölgesidir. Kolay kırılır, çabuk yıpranır fakat buna rağmen en çok işleme maruz kalan bölümdür. Saçlarınızdaki yıpranmayı en aza indirgemek ve sağlıkla parlayan saçlara sahip olmak için yapılması gerekenler aslında o kadar da zor değildir. Fakat uygulamada üşengeçlik yapmamak büyük önem taşıyor. Peki, sağlıklı saçlara sahip olmak için yapılması ve yapılmaması gerekenler nelerdir?

İşte sağlıklı saçlara sahip olmak için 10 bakım önerisi…

1. Sıcak Sudan Uzak Durun

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte üzerimizdeki ince kıyafetler yerini kalın kıyafetlere bırakır. Tabi sadece giyimimizde değişiklik yapmayız. Bir de banyo yaparken kullandığımız suyun sıcaklığını da arttırmaya başlarız. Uzmanlara göre ise saç yıkamak için kullanılan suyun çok sıcak olmaması gerekir. Çünkü aşırı sıcak su, saç derisine ve saç köklerine zarar vermektedir.

Saçlarınızı yıkadığınız suyun ılık olmasına dikkat etmekle, birinci püf noktayı geçmiş olursunuz ve saçlarınız daha sağlıklı hale gelir.

2. Saçlarınızı Yıkarken Masaj Yapmayı İhmal Etmeyin

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Banyo yapılırken genel olarak düşülen hatalardan biri saçları köpürtüp arkasından durulamaktır. Özellikle uzun saçlıların saçlarını yıkarken sadece köpürterek geçiştirmemeleri gerekir.

Saç derisinin hava alması ve temizlenmesi önemlidir. Bu yüzden banyo yaparken parmaklarınızla (tırnak değil) saçlarınıza masaj yapmanız gerektiğini unutmayın.

3. Saçlarınıza İhtiyaç Duyduğu Nemi Verin

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Saçlarımız da cildimiz gibi doğal bir nem dengesine sahiptir ve bu nem dengesi ortadan kalktığında saçlar hasar görmeye başlar. Cansızlaşma, matlaşma ve kuruluk gibi saç problemlerinin çıkmasının en büyük nedeni, doğal nem dengesinin kaybolmasından kaynaklanır. Saçlarınızın doğal nem dengesini korumak için kullanabileceğiniz saç bakım yağları vardır.

İlginizi Çekebilir
Saç Bakım Yağı Önerileri

4. Saçlarınızı Sık Yıkamaktan Kaçının

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Büyükşehirde yaşayan insanlar daha fazla hava kirliliğine maruz kalırlar. Egzoz dumanı, fabrikalardan çıkan gazlı dumanlar, toz bulutları vs. en çok da saçları etkiler. Bu duruma maruz kalanlar akşam eve geldiklerinde ilk iş olarak saçlarını yıkarlar. Elbette kendilerince haklıdırlar ama saçların sürekli yıkanması, saçların sağlığından uzaklaşmasına neden olmaktadır.

Her ne kadar saçların temiz kalmasını sağlamak için her gün saçlarımızı yıkasak da doğal nem dengesinin kaybolmasına en çok neden olan durumlardan biri de saçların sık yıkanmasıdır. Uzmanlara göre haftada 3 defa saçların yıkanması yeterlidir.

5. Saç Bakım Ürünlerini Doğru Seçin

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Saç bakımı herkesin rutin olarak yaptığı bir işlemdir. Saçların doğal nem dengesini koruması veya şekillenmesi için kullandığımız ürünleri seçerken bir hayli dikkatli olmak gerekiyor. Saç bakım ürünü seçerken özellikle üzerinde durulması gereken şey, saç tipinize uygun olması ve saç sorunlarınıza çözüm sunabilecek ürünler olmasına dikkat etmektir. Bunun haricinde yine kimyasal içeriği olmayan ürünleri kullanmak da saç sağlığı açısından önemlidir.

6. Saçlarınızı Isıya Karşı Koruyun

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Saçlara en çok zarar veren durumların başında kullanılan saç düzleştiricileri geliyor. Saç maşası, fön makinesi, röfle ve perma yapmak için kullanılan saç şekillendiricilerin tümü ısıya bağlı olarak çalışmaktadır. Bu da saçlarınıza istemeseniz de zarar vermesine neden olmaktadır.

Saçlarınıza şekil verirken maşa veya diğer saç düzleştirici aletleri kullanmak durumunda kalıyorsanız, ısı koruyucu sprey kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Elbette ısı koruyucu kremler veya spreyler, saçlara zarar gelmesini tamamen önlemiyor ancak en azından zararın daha az boyutlu olmasına yardımcı oluyor.

İlginizi Çekebilir
En İyi Saç Spreyi Tavsiyeleri

7. Doğru Havlu Kullanımı Önemlidir

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Saçlarımızı yıkadıktan sonra hemen havluya sarılır ve saçlarımızı kurutmaya çalışırız. Aslında bu saçlarımıza zarar veren durumlardan biridir. Birincisi havlu, direkt olarak ıslak saçlara uygulanmamalıdır. Bir süre suyunu süzdükten sonra havlu kullanmak, saçlara gelecek zararı en aza indirger.

Havlu seçimi de saç sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Havlu seçimi yaparken ince ve pamuklu bir havlu seçerseniz, saçlarınızın zarar görmesi daha az bir ihtimal dahilinde olur.

8. Şampuan Kullanımına Dikkat Edin

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Saçlarımızın temizlenmesi ve parlak bir görünüm kazanması için her banyoda mutlaka şampuan kullanırız. Doğru olan da budur aslında. Yanlış olan ise şampuanı fazlasıyla kullanmaktır. Şampuanlar genellikle konsantre yapıda oldukları için aslında çok fazla dökmeye gerek yoktur.

Saçlarınızı şampuanlarken yeterli ölçüyü ayarlamanız saç sağlığı açısından önemlidir. Miktarın ne kadar olması gerektiğini ise göz kararı ile ayarlayabilirsiniz. İşin kısası çok fazla şampuan kullanmak saçların daha temiz olmasını sağlamaz. Aksine saçların daha fazla hasar görmesine neden olur.

9. Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Beslenme alışkanlığı, sağlığın her alanında olduğu gibi saç sağlığı üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir. Büyükşehirlerde yaşayan ve çalışma hayatı içerisinde yer alan kişilerin en çok düştükleri hatalardan biri fastfood ürünlerine aşırı bağımlı olmalarıdır.

Doğru beslenme programına uyulmadığında, sağlığınız önemli oranda risk altına girer ve bununla birlikte saçlarınızın zarar görmesi de daha yüksek ihtimaller içerisine girer. Diyet yapıyorsanız, içerisinde A, B, C ve E vitamini olan yiyeceklerin olmasına dikkat etmeniz gerekir.

10. Sirkeli Su Kullanın

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için Bakım Önerileri

Saç kırılmalarına, kuruluğa ve kepeğe karşı mükemmel bir etkisi olan sirke, sağlıklı saçlara sahip olmak isteyenlerin kesinlikle kullanmaları gereken bir üründür. Sirke antioksidan olduğu için saç derisini ve saç köklerini uyarıcı bir özelliğe sahiptir. Düzenli kullanılması durumunda saçlarınızın daha sağlıklı hale geleceğini göreceksiniz.

Saç için sirkeli su kullanmak oldukça kolaydır. Durulama suyunun içerisine uygun bir oranda elma sirkesi ilave edin ve saçlarınızı bu su ile yıkayın. Biraz keskin bir kokusu olsa da kısa sürede bu koku uçup gidecektir.


En İyi Saç Bakım Ürün Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiYağOnarıcı10/10
2Herbal Science Boom ButterMaskeBesleyici10/9.9
3 Dax SupergroMaskeBesleyici10/9.8
4Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı10/9.7
5The Natural Ritualist KeratinYağOnarıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Saç Bakım Ürün Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda sağlıklı saçlar için yapılması gerekenleri ve uymanız gereken noktaları belirttik. Bu kısımda ise saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacak bakım ürünlerini bir araya getirdik. İşte en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizin ilk sırasında ürettiği saç bakım ürünleriyle öne çıkan Diamond Hair markasının serumu yer alıyor. İçeriğinde bulunan 12 farklı bitkinin özü sayesinde saçın bakımını ve onarımını yapan ürün, bu sayede ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha sağlıklı olmasını destekliyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besini karşılayan şampuan aynı zamanda saça nem de katıyor. Bu sayede saçlarınız daha önce olmadığı kadar yumuşak, parlak ve canlı olur.

2. Herbal Science Boom Butter

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Sience
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saça faydaları herkes tarafından bilinen 7 farklı yağ içeren Herbal Science Boom Butter, tamamen organik içeriği sayesinde çok tavsiye ediliyor. İlk kullanımdan itibaren saça derinlemesine nüfuz eden ürün, bu sayede saçın bakımını ve onarımını sağlıyor. Kepek, mantar ve egzama gibi saç derisi problemlerine karşı saçı koruyan bakım yağı aynı zamanda saça nem de kazandırıyor. Ayrıca bu ürün düzenli kullanımlarda saçlarda yaşanan dökülmeleri ve yıpranmaları da önlüyor.

3. Dax Supergro

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax Supergro
Saç Bakım Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç bakım ürünlerini listelediğimiz içeriğimize Dax Supergro'yu almasak olmazdı. Formülündeki vitamin ve mineraller sayesinde saça parlaklık, yumuşaklık ve hacim kazandıran ürün, kısa süre içerisinde daha dolgun saçlara kavuşmanızı sağlayacak. İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçın bakımını ve onarımını yapan bakım yağı, bu sayede saçlarınızın daha sağlıklı olmasını destekliyor. Ek olarak bu ürün saçın uzama hızını da arttırıyor.

4. Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Bakım Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Formülünde bulunan keratin proteini sayesinde saçın bakımını yapan Okay Keratin Smooth, bu sayede hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor. İçeriğindeki vitamin ve mineral bakımından zengin bitkiler sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan bakım yağı, saçı ağırlaştırmadan nem katıyor. Ayrıca saçın parlaklığını arttıran bu maskenin saçı çok çabuk yıpranan kişiler için ideal olduğunu söyleyelim.

5. The Natural Ritualist Keratin Bakım Yağı

saç bakımı için önerilen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
The Natural Ritualist
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi The Natural Ritualist markasının keratin bakım yağı ürünüyle bitiriyoruz. Keratin proteinin saçlar için ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Saf keratin yağından oluşması sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede yıpranmaları ve kırılmaları önlüyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin formülü sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerinin bakımını ve onarımını yapan ürün aynı zamanda saça nem katıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde daha parlak, yumuşak ve dolgun saçlara sahip olacağınızı belirtelim.

En iyi saç bakım ürünleri neler?

Saçların daha sağlıklı olmasını sağlayan en iyi saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske, The Natural Ritualist Keratin Bakım Yağı en çok tercih edilen saç bakım ürünleridir.

Saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler neler?

Daha sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız;

Sıcak Sudan Uzak Durun, Saçlarınızı Yıkarken Masaj Yapmayı İhmal Etmeyin, Saçlarınıza İhtiyaç Duyduğu Nemi Verin, Saçlarınızı Sık Yıkamaktan Kaçının, Saç Bakım Ürünlerini Doğru Seçin, Saçlarınızı Isıya Karşı Koruyun, Doğru Havlu Kullanımı Önemlidir,  Şampuan Kullanımına Dikkat Edin, Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin, Sirkeli Su Kullanın.

Saçı en çok ne besler?

Sağlıklı beslenme saçların daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Özellikle protein bakımından zengin besinler saç köklerini güçlendiriyor. Yumurta, kırmızı et, balık, ceviz, peynir, avokado gibi ürünler saçların güzel olmasını sağlıyor. 

Saça iyi gelen doğal yağlar neler?

Doğal yağlar saçın daha sağlıklı ve güçlü olması için gerekli vitamin desteğini sağlıyor. Bu yağlar arasında en çok tercih edilenler ise jojoba yağı, badem yağı, zeytinyağı, argan yağı, Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler bulunuyor.

Saçın sağlıklı olup olmadığını nasıl anlarız?

Saçın sağlıklı olup olmadığını anlamak için saç telinizi alın ve suya batırın. Eğer saç teliniz birkaç saniye içerisinde dibe çöküyorsa saçlarınız sağlıksızdır. Suyun üzerinde bir veya bir dakikadan uzun süre batmadan durabiliyorsa sağlıklıdır. Hasar görmüş saçları iyileştirmek için çeşitli bakım yağları denenebilir.

Saçların canlı olması için ne yapılmalı?

Saçların canlı gözükmesi için bakım yağları en etkili yöntemdir. Çeşitli yağlarla saçınıza maske yaparak saçlarınızı dolgun, parlak, canlı gösterebilmeniz mümkündür. Saç kremleri ve köpükler de canlandırıcı etkiye sahiptir. Saçları çok sık şampuanlamak büyük oranda zarar verir, mat bir görünüme sahip olmasına sebep olur.

Saçların sağlıklı olması için ne yemeli?

Saçlarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız yoğurt, tarçın, havuç, yumurta, yulaf ve C vitamini yüksek besinler tüketmeniz gerekmektedir. B vitamini yüksek besinler de saçlarınızı besler ve sağlıklı olmasını sağlar.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum