Sağlık Bakanlığı'ndan Dolgu Açıklaması!

Sağlık Bakanlığı, Adana'da kendini estetik uzmanı olarak tanıtarak bazı vatandaşlara botoks işlemi yaptığı öne sürülen kuaför S.G. ile ilgili, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Sağlık Bakanlığı'ndan Dolgu Açıklaması!

Sağlık Bakanlığı tarafından, Adana'da kendini estetik uzmanı olarak tanıtarak bazı vatandaşlara botoks işlemi yaptığı öne sürülen kuaför S.G. ile ilgili, Adana Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Bakanlık yaptığı yazılı bildilendirmede, son zamanlarda bazı yerlede çıkan "Adana'da sahte estetik uzmanının mağdurları artıyor" ve "Sahte estetik uzmanı mağdurları" başlıklı haberlerle alakalı açıklama yapmak gereğinin duyulduğuna değindi.

Bahsi geçen haberler aracılığıyla Adana'da internetten kendisini medikal estetik uzmanı diye tanıtan fakat asıl işi bayan kuaförlüğü olan şahsın, bazı vatandaşlara dudak dolgusu ve botoks  yaptığının meydana çıktığı belirtilen bildiride, "Bilindiği üzere botoks ve dermal dolgu işlemleri, sadece uzman tabipler ile medikal estetik sertifikasına sahip hekimler tarafından yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılabilmektedir. Kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenlerin bu tür tıbbi işlem olarak nitelendirilen işlemleri yapmasına izin verilmemektedir." denildi.

Yapılan açıklamada, konuyla alakalı yasaya göre "Diploması olmadığı halde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahıs iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır." hükmünün olduğu belirtildi.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.