Sadio Mane Kimdir?

Sadio Mane, 10 Nisan 1992’de Senegal’in Sedhiou kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Senegal Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Sadio Mane Kimdir?

Sadio Mane Biyografisi

Sadio Mane’nin Kulüp Kariyeri

Sadio Mane, futbol kariyerine ilk olarak 2009 yılında Fransa’nın takımının alt yapısında başladı. Kısa sürede oynadığı oyun ile B takıma çıkartıldı ve burada oynadığı oyun ile de teknik ekip tarafından 2011 yılında Metz’in as takımına çağrıldı.

Bir sezon forma giydiği takımında 22 maça çıkıp 2 gol atan Sadio Mane, 2012-2014 sezonları arasında Red Bull Salzburg’a transfer oldu. Transfer 4 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında tamamlandı. Salzburg takımı ile ilk sezonunda 29 maça çıkarken, bu maçlarda attığı 19 gol ile yıldızlaştı ve takımda herkesin dikkatini çekerek değişilmez oyuncular arasında yer aldı.

sadio mane southampton

2013-2014 sezonunda performansını daha da çok arttırdı ve sezon sonunda Avusturya Bundesliga şampiyonluğunun yanı sıra Avusturya Kupası’nı da kazanma başarısını gösterdi. Bir sonraki sezona da Salzburg ile giriş yapan Sadio Mane, takıma 7 maçta katkı sağlarken, 2014-2015 sezonun devre arasında yolunu İngiltere’ye çevirerek Southampton’a transfer oldu. Bu transfer 15 Milyon Euro’ya bitirildi.

sadio mane liverpool

Southampton'dan sonra ise İngiltere'nin bir başka köklü kulübü Liverpool ile anlaştı. 2017-2018 sezon içerisinde Liverpool forması altında Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Real Madrid'e karşı oynan final müsabakasında takımının ilk gölünü kaydetti.

Sadio Mane’nin Milli Takım Kariyeri

Sadio Mane, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2012 yılında Senegal U-23 takımında giydi ve 4 maça çıktı. Gösterdiği performans sayesinde aynı yıl içerisinde Senegal A Milli Takımı’nda davet edildi. Kariyeri boyunca birçok turnuvada yer alan Sadio Mane, toplamda 22 maça çıkıp 6 kez fileleri havalandırdı.

Sadio Mane’nin Başarıları

Red Bull Salzburg

Avusturya Bundesliga: 2013–14

Avusturya Kupası: 2013–14

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.