Sadettin Tantan Kimdir

Eski Emniyet Müdürü, siyaset adamı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, 1 Ocak 1941 tarihinde Sapanca’da dünyaya geldi.
Sadettin Tantan Kimdir

Sadettin Tantan’ın Biyografisi

Sadettin Tantan, klasik eğitimini tamamladıktan sonra Polis Enstitüsü ve Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Sonraki yıllarda ise Bursa İŞ idaresi Enstitüsünde master yaptı. İngiltere’ye giderek de dil eğitimi aldı.

1966'da komiser yardımcısı olarak göreve başladı. Emniyet teşkilatında, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'da Narkotik ve Asayiş Şubelerinde çalıştı. 1990-1994 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığı yaptı. 1994 yılında ise emekli oldu.

Emniyet Teşkilatı’ndan ayrıldıktan sonra ANAP'tan siyasete adım atarak Fatih Belediye Başkanı seçildi. Sonraki seçimlerde bir kez aday olmak istedi ancak parti teşkilatı kendisini milletvekili adayı olarak gösterildi ve meclise girdi. DSP-MHP-ANAP koalisyonunun kurduğu 57. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev aldı.

2001 yılında Anavatan Partisi’nden istifa etti. 2002 yılında Yurt Partisi’ni kurdu. O yıl yapılan kongre sonucunda genel başkan seçildi.

Özel Hayatı

Sadettin Tantan, evli ve 6 çocuk sahibidir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.