Sadece Türkler’in Anlayabileceği Hareketler

Türkiye, Avrupa ile Asya arasında kalmış buna bağlı olarak da tüm dünyadan bağımsız olarak adeta kendi dilini oluşturmuş bir yer. İşte sadece Türklerin anlam verebileceği hareketler…
Sadece Türkler’in Anlayabileceği Hareketler

Türkler var olduklarından bu yana, dünyanın her yerinde bulunmuş ve büyük bölümüne hakim olmuştur. Bu nedenle çok farklı kültürler ile iç içe kalmış ve tüm kültürlerden bir parça alarak kendi doğasını oluşturmuştur. İşte bu da Türk insanının, Avrupa insanına oranla olaylara karşı biraz farklı tepkiler vermesine neden olmaktadır.

Biz Türkler olarak kendi aramızda geliştirdiğimiz bu kültürü çok iyi anlayabilsek de, yurt dışından gelen kişiler biraz garip karşılayabiliyor. İşte Türklere özgü olan, içerisinde kendinizi bulacağınız o hareketler...

Korna ile Selam Vermek

kornagif

Avrupalılar kornayı çok nadir kullanırken ülkemiz insanı adeta günlük ihtiyaç gibi tüketiyor. Kornanın trafikte bol bol kullanıldığı yetmiyor gibi bir de yolda gördüğümüz tanıdığa da korna çalıyor üzerine bir de küfrediyoruz…


İnşaat İzlemek

insaat.jpg

İnşaat izlemek ülkemiz insanı için adeta bir ata sporu. Türk olup da inşaat izlemiyorum diyen yalan söylüyordur. NET!


Ehliyet Sınavına Arabayla Gitmek

arabasurmegif

Avrupa’yı geçtik, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olayın yaşandığını tahmin dahi edemiyoruz.


Çay Dolduran Birini Görünce Çayı Fondip Yapmak

çaygif

Çay ülkemiz insanı için olmazsa olmazımız. Bir de çayı dolduran varsa içinden, "Çabuk çabuk çay dolduruyor fondip" demeyen bizden değildir :(


Arabayı Tanıdığının Üzerine Sürmek

arabagif

Avrupalı insanlar araba sürerken tanıdıklarını görünce ne yapıyorlar açıkçası bilmiyoruz… Ancak arabayı tanıdığının üzerine sürüp korkutmadıklarına eminiz.


Döner ile Ayranı Aynı Anda Bitirmek

Döner Ayran

Türk olup da matematiği kötü olanları anlayamıyoruz. Zira döner ile ayranı aynı anda bitirmek kafada ince hesap yapmayı gerektiren bir durum.


“Kim O” Sorusuna “Ben” Diye Cevap Vermek

kapicalmagif.gif

Türkler olarak her yerde tanınmak ne yazık ki genlerimizde var. Zamanında atalarımızın dünyaya da nam salmışlığından geliyor galiba… ;)


Çarpışan Arabalarda Çarpışmamaya Çalışmak

çarpışanarabagif

Her şeyi dört dörtlük olan vatandaşımız ne yazık ki eğlenmeyi hiç bilmiyor. Yaşadığımız onca yıllar boyunca sürekli savaşlarda geçen hayatlardan mıdır bilinmez ancak eğlenme işini de çözersek alır yürürüz bak demedi demeyin.

Tüm bunlara bakınca gerçekten dünya insanlarından çok farklı olduğumuz görünüyor. Avrupa ise modern olmasının yanında sıradanlıkta birinci sırada. Sahi ya Avrupa’da insanlar nasıl sıkılmadan yaşıyor???

BONUS;

Her ne olursa olsun başka ülkede yaşayamam.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.