Sadece Freelance Çalışanların Anlayacağı Şeyler!

Freelance çalışmak genellikle rahat ve kolay bir çalışma şekli olarak görülür. Ancak işin içine girdiğinizde hiç de öyle olmadığını göreceksiniz. İşte sadece freelance çalışanların bildiği, sadece onların anlayabileceği şeyler...
Sadece Freelance Çalışanların Anlayacağı Şeyler!

Freelance hayatımıza ne zaman girdi de bu kadar popüler oldu, şaşırtıcı. Ancak gelin görün ki gelişen teknoloji ile aslında bu sonuç kaçınılmazdı. Teknoloji hayatımızın her alanında olduğu gibi bu alanda da değişikliklere el attı ve freelance çalışan sayısını gün geçtikçe arttırdı.

Freelance çalışmak tabii ki güzel, iyi yönleri var. Ancak özellikle yaratıcı mesleklerde karşımıza çıkan freelance çalışma, aslında öyle göründüğü gibi kolay bir iş de değil. Kişinin kendi sorumluluğunu alabilmesi belki de en önemlisi… Sosyal medyada bahsedildiği kadar konforlu olduğu da söylenemez.

Her işte ve her çalışma şeklinde zorluklar vardır. E haliyle freelance çalışanların da yaşadığı bazı zorluklar var. Ancak onlar diğerleri tarafından anlaşılmakta en çok zorlanan kesim…


Kim ne derse desin freelance çalışmak böyle bir şey değil.

Serbest çalışmak, çalışmamak değil. Yani öyle işi bir kenara bırakayım, nasıl olsa 'biz bizeyiz' birazdan hallederiz diyemiyorsun. Aslında tam tersine, kendi başına olduğun için halletmen gerekenlerin yükü artıyor. Bunu yapmayıp 'biz bizeyiz' diyenlerin bu çalışma şeklinde pek de tutunabileceğini sanmıyoruz.


Freelance çalışmak rahatça uyuyabilmek demek de değil. 

Her ne kadar ofiste çalışanlardan daha şanslı olsalar da freelance çalışanların da belirli bir çalışma saati var ve bu yüzden erken uyanmak onlar için de söz konusu olan bir durum.


Çalışırken işe odaklanabilmeniz için daha fazla çaba sarf etmeniz gerekir.

Genellikle evde çalışıldığı için dikkat dağıtacak çok fazla şey vardır. Dışarıda çalışıldığında da aynı şartlar mevcut. Bu yüzden işe odaklanmak ofiste olduğundan daha zordur fakat bir kez odaklandığında da freelance çalışanlar dünyayla bağını koparabilecek yetenektedir.


Sürekli evde çalışmak kişiyi bir süre sonra sıkacağı için ara sıra işi dışarı taşır.

Ancak bunun da bir götürüsü vardır. Dışarıda bedava oturmak neredeyse imkansız. Tanıdık bir yer yoksa çalıştığınız saat kadar para da harcarsınız.


Çalışma saatlerinizde rahat davranabileceğinizi sanan ve sizden çok şey bekleyen yakınlarınız olur.

Nasıl olsa freelance çalışıyorsunuz diye zorunluluklarınız olmadığını sanan yakın çevreniz 'onlarla ilgilenmediğiniz' için trip atabilir. Çalışmak 'zorunda' olduğunuzu bir türlü anlamadan konuşur ve sizden bir şeyler isterler.


İyisiyle kötüsüyle...

Patronu her gün görüp aniden çıkan işleri yapmak zorunda kalmamak, sık sık yapılan küçük toplantılara katılmamak ve her yeri ofis olarak kullanabilmek tabii ki güzel. Ancak o toplantılarda kaçırdıklarını daha sonra toparlamak da zor. Gördüğünüz gibi her artısında bir eksi taşıyan bu çalışma şekli öyle bilindiği gibi pek de rahat değil. Yani gelin bir de ne çektiğini siz ona sorun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum