Sacramento'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

500 bine yaklaşan nüfusu, tarihi, turistik ve kültürel varlıklarıyla Sacramento, ABD'nin en değerli merkezleri arasında bulunmaktadır. Sacramento gezileriniz için kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Sacramento'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Old Sacramento Tarihi Eyalet Parkı

Bu bölge genellikle 'Old Sac' ya da 'Eski Sacramento' olarak anılmaktadır. Özellikle 1960'lı yıllarda titiz bir restore süreci geçirmiş ve şu anda Sacramento'nun en turistik yerlerinden birine çevrilmiştir. Sacramento Nehri'ne de kıyısı bulunan bölge tarihi yapılar, limanlar, ünlü otel ve restoranlarla doludur. Ayrıca burada bölgeyi ziyaret eden turistlere unvanlanan hediyelik eşya dükkanları da hizmet vermektedir. Her yıl 5 milyon ziyaretçi çeken Old Sacramento Tarihi Eyalet Parkı'nı Sacramento gezi rehberinizin ön sıralarına kaydedin.

old-sacramento-tarihi-eyalet-parki.jpg


Kaliforniya Eyaleti Meclisi Müzesi

kaliforniya-eyaleti-meclisi-muzesi.jpg

1869 yılında inşa edilen yapı, 1972'ye kadar Kaliforniya Eyaleti'nin yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. 16 hektarlık alana kurulan meclis binası restore süreci geçirerek 1982 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Eyalet Meclisi'nin kullandığı araç ve gereçler halen burada bulunmaktadır ve Sacramento'ya gelen turistlerin ziyaretine açıktır. Ayrıca burada meclisin geçmişiyle ilgili bir slayt gösterisi sunulmaktadır. Üstelik müze gezisinin sonunda içeride hediyelik eşya satan bölümden sevdikleriniz veya eviniz için hatıra niteliğinde eşyalar alma şansınız da var. Sacramento'nun gezilecek noktalarından biri olarak kaçırılmaması gereken mekanlardandır. 


Crocker Sanat Müzesi

crocker-sanat-muzesi.jpg

Amerika'nın en geniş sanat koleksiyonlarından birini barındıran Crocker Sanat Müzesi 1 hektarlık bir alana konuşlandırılmıştır. Ünlü mimarlar Seth Babson ve Charles Gwathmey'in ortak dizaynı olan müze binası Victoria İtalyan ve modern mimari tarzlarıyla inşa edilmiştir. Avrupalı sanatçıların resim çalışmalarına, uluslararası en geniş seramik sanatlarına, ABD, Asya ve Afrika sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan müze 1871'de kurulmuştur. Amerikan fotoğrafçılık ve Kaliforniya çağdaş baskı eserlerinin büyük ilgi gördüğü sanat müzesi, her yıl yüz binlerce misafir ağırlamaktadır. Sacramento'nun gezilecek yerleri listenizde Crocker Sanat Müzesi'ne geniş bir yer açın.


Kaliforniya Eyaleti Kongre Binası

kaliforniya-eyaleti-kongre-binasi.jpg

Ünlü mimar M. Frederic Butler tarafından tasarlanarak 1860 ve 1874 yılları arasında inşa edilen Kaliforniya Eyaleti Kongre Binası eyaletin yönetildiği ve aynı zamanda bölge valisine ev sahipliği yapan kurumdur. 15 hektarlık dev bir sahaya kurulan 3 katlı kongre binası Palladyanizm, Yunan Canlandırmacılığı ve Neo-Klasik mimari sitilleriyle oluşturulmuştur. Yalnızca Sacramento'nun değil tüm ABD Kaliforniya Eyaleti'nin en önemli sembol yapılarından biridir. 75 metre yüksekliğiyle göz dolduran bina harika tasarlanmış ve peyzaj çalışmaları kusursuz yapılmış bahçesiyle mükemmel bir uyum içerisindedir. Sacramento'nun tarihi yerleri arasında özel bir konuma sahip olan bu federal yönetim binasını mutlaka keşfedin.


Kaliforniya Otomobil Müzesi

kaliforniya-otomobil-muzesi.jpg

Önceleri Towe Otomobil Müzesi olarak bilinen kurum, 1987 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. 72 bin metrekarelik bir binada hizmet veren müzede 150-160 civarında klasik, yarış arabaları ve yeni birçok model sergilenmektedir. Front Caddesi üzerinde yer alan otomobil müzesi özellikle klasik araç meraklılarınından yoğun ilgi görüyor. Sacramento'nun en turistik yerlerinden birine dönüşen müze, ziyaretçi potansiyeli bakımından ABD'nin birçok araç müzesinden üstündür. 


Tower Bridge (Kule Köprüsü)

tower-bridge-001.jpg

1935 yılında hizmete açılan Tower Bridge, Sacramento'nun en önemli yapılarından biridir. Meşhur mimar Alfred Eichler tarafından tasarlanan köprü, tam 225 metre uzunluğa sahiptir. Yapının iki tarafında da 1'er kule bulunmaktadır ve köprü adını bu kulelerden almaktadır. Sacramento Nehri üzerinde kurulmuştur ve yüksekliği tam 49 metredir. Suyla köprü arasındaki mesafe 30, köprünün genişliği ise tam 16 metredir. Yolo Kontluğu ile Batı Sacramento'yu birbirine bağlayan köprü, kentin ulaşım ağı içerisinde önemli bir konuma sahiptir. Bu köprü İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan 'Tower Bridge' ile aynı ismi taşımaktadır. İsmen olduğu gibi görüntü açısından da iki köprü arasında bazı benzerlikler söz konusudur. Bu yüzden Londra'daki benzeriyle karıştırılmamalıdır. Kentin simgelerinden birine çevrilen Tower Bridge, Sacramento'nun görülmesi gereken yerlerinden biridir. Köprü'nün fotoğrafını çekebilirsiniz. Hatta bu köprüde yürüyerek Sacramento Nehri'ni ve kentin manzarasını seyredebilirsiniz.


Sacramento Blessed Katedrali

sacramento-blessed-katedrali.jpg

Kentin en önemli manevi yapılarından biri olan katedral, 1886 ve 1889 yılları arasında yapılmıştır. Yaklaşık olarak 975 bin kişilik Katolik halkına hizmet veren Roman Katolik Kilisesi, mimar Bryan J. Klinch tarafından İtalyan Rönesans mimarisiyle oluşturulmuştur. 1.400 kişi kapasiteli kutsal yapının uzunluğu 61, genişliği ise 30 metredir. Kule yüksekliği 61 metreyi bulunan şaşalı katedralin yapımında tuğla, ahşap, beton ve çelik gibi materyallerden istifade olunmuştur. Şehrin başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet gösteren manevi yapı, Sacramento'nun gezilecek görülecek önemli yerlerinden biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.