Yavaş Uzayan Saçlar İçin En Etkili 15 Saç Uzatma Yöntemi

Saçlarınızın uzama hızından memnun değilseniz doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde yer verdiğimiz yöntemler sayesinde saçlarınızın kısa sürede uzayacak.
Yavaş Uzayan Saçlar İçin En Etkili 15 Saç Uzatma Yöntemi

En Kolay ve Hızlı Saç Uzatma Tüyoları

Her saç teli bir ay boyunca bir miktar uzar. Uzama miktarı en fazla 1,25 santimetre olabilir. Kestirdiği saçından memnun olmayanlar, şekillendirme ve boya gibi işlemler sonucu yıpranan saçlarını kısaltmak zorunda kalanlar için saçlarının istedikleri uzunluğa ulaşma süresi bir ömür gibi gelebilmektedir. Bu makalemizde hızlı saç uzatmak isteyen okurlarımız için en etkili bitkisel yöntemleri bir araya getirdik.

İşte en etkili hızlı saç uzatma yöntemleri;

1. Soğan Suyunu Deneyin

hızlı saç uzatma yöntemleri

Hızlı saç uzatma yöntemlerinden belki de en bilineni ve etkili olanı soğan suyudur. 1 yemek kaşığı soğan suyunu bir pamuk yardımıyla saç diplerinize biraz bastırarak yedirin. Bu şekilde saç diplerinizin her yerine soğan suyunu yedirdikten sonra 10 dakika bekleyin. Beklerken 1 yemek kaşığı civan perçemiyle bir tutam melisayı, bir tutamdan biraz daha fazla ısırgan otu yaprağı ile karıştırıp kaynatın. Sonra 10 dakika demleyin. Daha sonra bunu süzün ve elde ettiğiniz su ile saçınızı durulayın. 10 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.

2. Kırmızı Turp ve Yumurta Maskesini Kullanın

hızlı saç uzatma yöntemleri

Benim denediğim formül buydu (kırmızı turp ile) ve (elbette saçı bir anda 5 cm uzatmıyor) 1-2 ay sonra etkisini hissetmiştim. Kırmızı ya da siyah turpu rendeleyip tencerede 20 dakika kaynatın. Süzün ve 1 yumurta ekleyip iyice çırpın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saç diplerinizin her yerine uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyin ve saçınızı yıkayın.

3. Badem Yağından Faydalanın

hızlı saç uzatma yöntemleri

Kısa sürede saç uzatmak isteyenlerin başvurduğu bir diğer yöntem ise badem yağıdır. Bir tutam sinamekini bir çay bardağı suda kaynatın ve süzün. Badem yağından bir kapak kadar dökün. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Sonra saçınızı streç film ile sarın. Saçınızda ne kadar uzun beklerse o kadar iyi. Yaklaşık 4 saat beklemesi gerekiyor, fazla değil. Daha sonra yıkayın ve bu karışımı haftada bir saçınıza uygulayın. Fakat bir hafta uyguladıysanız iki hafta ara verin.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

4. Çiçekli Yoğurt ve Zeytinyağı ile Masaj Yapın

hızlı saç uzatma yöntemleri

4 kaşık yoğurt ve birkaç tane çileği blender yardımı ile çırpın. Sonra içine bir yumurta kırın. Biraz da zeytinyağı dökerek bu karışımı saç diplerinize 5 dakika masaj yaparak uygulayın. Saçınızda 30 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın. 5 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu karışımı saçlarınıza haftada bir uygulayın.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

5. Hint Yağını Saçlarınıza Yedirin

hızlı saç uzatma yöntemleri

Saç uzatmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemlerden birisi de Hint yağıdır. Birkaç kapak Hint yağı, 1 kaşık limon suyu ve 1 kaşık balı karıştırın. Sonra bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve saçınızı streç film ile sarın. Bu şekilde 1 saat bekledikten sonra ılık su ile durulayıp saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Hint Yağı Saça Faydaları

6. Zeytinyağının Güçlü Etkisinden Yararlanın

hızlı saç uzatma yöntemleri

Bir çay bardağı biberiye yağı ve 2 su bardağı zeytinyağını karıştırın. Karışımı 3 gün boyunca güneş alan bir yerde bekletin. Sonra karanlık bir yere alıp 2-3 hafta daha bekletin. Karışımı süzün ve kullanmadan önce (yakmayacak kadar) ısıtın. Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve saçınızı streç film ile sararak bir gece bekleyin. Sabah uyandığınızda ılık su ile saçınızı yıkayabilirsiniz. Bu karışımı haftada bir uygulayın. Bu yöntemin başında 3-4 hafta beklediğiniz için öncesinde diğer yöntemlerden birini uygulayabilirsiniz.

7. Fındık Ezmesi, Portakal Suyu ve Süt Karışımını Deneyin

hızlı saç uzatma yöntemleri

Hızlı saç uzatmanın yollarından birisi de fındık ezmesi, portakal suyu ve süt karışımıdır. Saçınızın boyutuna ve gürlüğüne göre miktarları ayarlayarak fıstık ezmesi, süt, portakal suyu, un ve mayonezi karıştırın. Sonra karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Daha sonra saçlarınızı streç film ile sararak 10 dakika bekletin. Son olarak saçlarınızı iyice yıkayın.

8. Saçlarınıza Yoğurt ve Kefir Maskesini Sürün

hızlı saç uzatma yöntemleri

Yarım bardak yoğurt ya da kefiri yarım bardak taze sıkılmış portakal suyu ile karıştırın. Bu karışımı saç diplerinize 5 dakika kadar masaj yaparak uygulayın ve streç film ile sarın. Bu şekilde 1 saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bunların dışında bazı yağları kullanmanız da saçınıza fayda sağlayacaktır.

9. Faydalı Yağlar Kullanın

hızlı saç uzatma yöntemleri

Hindistan cevizi yağı, keten tohumu yağı, jojoba yağı saçlarınız için çok faydalıdır. Bu yağları haftada bir saçınıza uygulayabilirsiniz. Her uygulamada 20-30 dakika kadar saçınızı streç film ile sararak bekleyin. Daha sonra şampuan ile saçlarınızı durulayın. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız saçlarınızın uzadığını farkedebileceksiniz.

10. Saç Vitamin Ürünlerini Deneyin

hızlı saç uzatma yöntemleri

Eğer beslenmenizde yeterli vitamin tüketmezseniz saçlarınız hızlı uzamaz. Saçlarınızın uzaması için ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri tüketmeniz gerekmektedir. Vitamin ihtiyacını besinlerle karşılamak en sağlıklısıdır. Ancak saç vitamin ürünlerinden faydalanarak da saçların hızlı uzamasını ve güçlenmesini sağlamanız mümkündür.

İlginizi Çekebilir
Saç için Gerekli Vitaminler

11. Saç Bakım Kremlerini Kullanın

hızlı saç uzatma yöntemleri

Saçlarınızı şampuanladıktan ve duruladıktan sonra saç kremi kullanmak hızlı saç uzatmanın en etkili yollarından birisidir. Saçları besleyen ve güçlendiren bir saç kremi ile saçlarınıza masaj yapın. Daha sonra saçlarınızı bol su ile durulayın. Her duşa girdiğinizde bu işlemi uygularsanız farkı görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
En İyi Saç Kremi Önerileri

13. Saçlarınızı Narin Tarayın

hızlı saç uzatma yöntemleri

Saçların yavaş uzamasının en büyük nedenlerinden birisi de tarama esnasında sert davranmaktır. Eğer saçlarınızı kopararak sert bir şekilde tararsanız zarar görür ve uzaması yavaşlar. Duş sonrası saçlarınız fazla kabarıyorsa yumuşatıcı kremler veya köpükler kullanabilirsiniz. Köpükler ve kremler saçlarınızı yumuşatacak tararken saçlarınıza zarar vermemenizi sağlayacaktır. Ayrıca kalın telli tarak kullanmak da etkilidir.

14. Saç Kırıklarınızı Aldırın

hızlı saç uzatma yöntemleri

Yapılan en büyük hatalardan birisi de saçlardaki kırıkları aldırmamaktır. Kırıklar saçların daha yavaş uzamasına neden olur. Saç her ne kadar köklerinden uzasa da kırıklar saçlarınızı güçsüzleştirir ve matlaştırır. Kırıkları aldırmak saç için her zaman faydalıdır. Kırıklar bir süre sonra saç tellerinizin güçsüzleşmesine ve kopmasına neden olur. Kırıklarını düzenli olarak aldırmanız daha sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar.

15. Yastık Kılıfını İyi Seçin

hızlı saç uzatma yöntemleri

Sabah uyandığınızda saçlarınızın dağınık ve bakımsız görünmesinin nedenlerinden birisi de yastık kılıfıdır. Saçlarınızın zarar görmemesini ve elektriklenmemesini istiyorsanız saten yastık kılıfı kullanabilirsiniz. Saten olmayan yastık kılıfları aynı zamanda saçların birbirine karışmasına neden olur. 


Hızlı Saç Uzatan En İyi 6 Ürün

Yukarıdaki kısımda saçların daha hızlı uzamasını sağlayacak doğal yöntemlerden bahsettim. Bu kısımda ise daha hızlı ve etkili sonuçlar alacağınız ürünleri bir araya getirdim. O zaman vakit kaybetmeden en hızlı saç uzatan ürünleri sıralayalım.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Uzatan
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

saçın uzama hızını arttıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç uzatan ürünler listemizin ilk sırasında şüphesiz Diamond Hair bakım seti bulunuyor. Yıllardır kullanıcılarından tam not alan bu ürünü diğerlerinden ayıran en büyük özelliği doğal içerikli olmasından kaynaklanıyor. Üstelik sadece hızlı saç uzatmak isteyen kullanıcıların tercihi de değil.

Özellikle aşırı yıpranmış ve saçları dökülen kişilerin de tercih ettiği ürünlerden biri. İşlem görmüş saçlarda da oldukça etkili olduğu incelediğimiz yorumlarda öne çıkıyor. İçerisinde 12 farklı bitkiden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen yağ karışımı bulunuyor. Kür şeklinde kullanılıyor.

Bakım yağını saç diplerinden saç uçlarına kadar uyguladıktan sonra mavi tüplü arındırıcı ve besleyici şampuanı ile durulama yapmanız gerekiyor. Kullananlar üründen maksimum etkiyi alabilmek için yağı saçlarında en az 1-2 saat beklettiklerini özellikle vurguluyor. (10 saatten fazla bekletilmemesi gerekiyor.) Bir gün arayla kullanılıyor ama bazı kullanıcılar haftada bir uygulayarakta etkili sonuç aldıklarını ifade ediyor.

Yine kullanıcılar mavi tüplü şampuanı her durulamada 3'e bölerek kullandıklarını ifade ediyor. (Yani duş alırken aynı tüple 3 defa ard arda durulama yaptıklarını belirtiyorlar.) Bu seanslarda şampuanı her defasında saç köklerinden saç uçlarına kadar uygulayıp en az 2-3 dakika beklettiklerini dile getiriyorlar. Çünkü şampuan yoğun keratin, ozon, at kuyruğu özü gibi besleyici içeriklerden oluşuyor. Tüpler küçük gibi gözükse de şampuan yoğun bir şekilde köpürüyor. Yağı saçtan arındırma konusunda da oldukça etkili.

İncelediğimiz yorumlarda bazı kullanıcılar ürünün ilk günlerde saçı sertleştirdiğini dile getiriyor. Ancak sonraki günlerde saçların uyum sağladığını geçiş sürecinde saç kremi kullanarak saçlarını yumuşattıklarını ifade ediyor.

Not: Bitkisel saç ürünleri yumuşatıcı, silikon gibi kimyasallar içermediğinden saçlarda sertleşme meydana getirebilir. Bunun için durulanmayan saç kremi ya da duş sırasında saç kremi kullanımı önerilmektedir. (Saç kremi konusunda da kaliteli markaların tercih edilmesi öneriliyor.)

2. Kerastase Resistance Extentioniste

saçın uzama hızını arttıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki keratin ve taurin sayesinde saçları besleyerek daha hızlı büyümelerine yardımcı olan bu şampuanı kırılmaya meyilli saçlara sahip okurlarımıza öneriyorum. Saçları derinlemesine temizleyerek köklerdeki ölü deriyi arındıran Kerastase şampuan, bu sayede daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca bu şampuanı serumuyla birlikte kullanırsanız saçlarınızın eskiden olduğu gibi daha dolgun ve güzel gözükmesini sağlarsınız.

3. MANE'N TAIL At Kuyruğu Şampuanı

saçın uzama hızını arttıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Manen Tail
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

At kuyruğu şampuanlarının saçın uzamasına olan etkisini hepimiz biliyoruz. Saçların kırılmasını ve yıpranmasını engelleyerek dökülmeleri ortadan kaldıran şampuan, canlandırıcı etkisiyle saçların daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Saçlarınızın daha parlak fakat bir o kadarda yağsız gözükmesini sağlayacak olan bu ürünü, hacimli saç isteyen okurlarımıza öneriyorum. Ek olarak bu şampuanın boyalı saçlarda da kullanılabileceğini belirteyim.

4. Dax Supergro

saçın uzama hızını arttıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Bakımı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yavaş uzayan saçlar için özel formüle sahip Dax Supergro, sürekli kullanımlarda saça parlaklık, canlılık ve yumuşaklık kazandırıyor. İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçı ve derisini besleyen bakım yağı, bu sayede kırılmaları önlüyor. Aynı zamanda saçın nem kaybetmesini engelleyen bakım yağının günlük kullanıma uygun olduğunu belirteyim.

5. Bioblas Speed & Strong

saçın uzama hızını arttıran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioblas
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Sarmaşık özü bitkisi sayesinde saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olan Bioblas şampuan, içeriğindeki mineraller ile saçı besleyip güçlendiriyor. Bu sayede dökülmeler ve kırılmalar minimum seviyeye iniyor. Formülündeki phytosteroller sayesinde yüksek antioksidan etkiye sahip olan bu şampuanı saçları hızlı yağlanan okurlarımıza öneriyorum.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Saç uzatan şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

İçeriğinde yoğun keratinin yanı sıra at kuyruğu özüde bulundurmakta. Kullanıcı yorumlarına bakıldığın hızlı saç uzatma konusunda oldukça başarılı bir şampuan olduğu dikkat çekiyor.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

Saçı en hızlı ne uzatır?

Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız hint yağı, jojoba yağı, argan yağı gibi yağları tercih edebilirsiniz. Ayrıca saç için gerekli olan vitaminleri tüketerek de saçların hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

1 ayda saç ne kadar  uzar?

Bir saç telinin uzama süresi günlük olarak 0,3 mm'dir. Ayda ise 1 cm kadar uzar. Bu veriler kişiden kişiye göre değişmektedir. Saçlarınızın daha hızlı uzayıp uzamayacağı tamamen sizin elinizdedir. Düzenli bir şekilde bakım yapılan saçlar ayda 2,5 cm veya daha fazla uzayabilir. Bakımlı saçlar yavaş uzamaz.

Öndeki kısa saçlar  nasıl uzar?

Öndeki kısa, bebek saçları uzatmak için çeşitli maskeleri deneyebilirsiniz. Yumurta, sirke, soğan suyu maskeleri saçları hızlı bir şekilde uzatmaktadır. Ayrıca saça faydalı yağları kullanarak da öndeki bebek saçlarını uzatabilirsiniz.

Saçlar nasıl gürleşir?

Saçları güçlendirmek ve gürleştirmek için saçın yüksek ısıya maruz kalmaması gerekir. Ayrıca sürekli olarak bakım yağları ve kremleri ile desteklenmeli ve tarama işlemi sırasında narin olunmalıdır. Saçların ihtiyaç duyduğu vitaminler de karşılanırsa saçlar kısa süre içerisinde gürleşir.

Sık yıkanan saç çabuk uzar mı?

Sık yıkanan saçlar sanıldığının aksine daha yavaş uzar. Saçlarınızın kendi yağı sık yıkandığından dolayı kaybolur. Saçlar yağlardan beslenemez ve dökülmeye, cansız, mat gözükmeye başlar. 2 günde bir saçları yıkamak daha sağlıklıdır.

Kısa bir saç ne kadar sürede uzar?

Henüz yeni kesilmiş bir saç kırıklardan arındığı için normal saçlara göre daha hızlı uzar. Saç, bakım yağları ve vitaminler ile desteklenirse istenilen sonuç çok kısa bir sürede elde edilebilir. Bunun için düzenli olarak yağlar ve vitaminler kullanılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum