Saç Kırıklıklarını Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

Günümüzde en çok karşılaşılan saç sorunu kırıklardır. Bu içeriğimizde saç kırıklarını engellemek için izleyebileceğiniz yöntemleri bir araya getirdik.
Saç Kırıklıklarını Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

Saç Kırıklarının Oluşmaması İçin Ne Yapmalı?

Saç kırıkları neden oluşur? Saç kırıkları herkeste görülebilen bir sorundur fakat kadınlar için en büyük problemlerin başında gelir. Saç kırılmalarına neden olan belki de onlarca farklı etken bulunmaktadır. Bu yüzden saç kırıklarımızın nedenini her zaman doğru teşhis edemeyebiliriz. Bunun için bir saç bakım uzmanından yardım almak büyük önem taşıyor.

Saç uzmanlarına görünmeden önce uygulayabileceğiniz yöntemlerle de kırıklardan kurtulmanız mümkün. Saç kırıklarından kurtulmanın en etkili yolu, saçların narin olduğunu unutmamak ve buna göre davranmaktır. Bu yüzden güzel görünmek için saçlarımıza uyguladığımız işlemleri mümkün mertebe azaltmamız gerekiyor. Şimdi sizlere sunacağımız öneriler, saç kırıklarını engellemeniz adına faydalı ve etkili çözüm yöntemleri olacak.

İşte saç kırıklarını engellemek için kullanabileceğiniz en etkili yöntemler...

1. Saçlarınıza Doğal Yağ Sürün

saç kırıkları nasıl engellenir

Hem saç bakım ürünlerine onca para dökmek hem de saçlara zarar gelmesini engelleyememek çok kötü durumların başında geliyor. Saç bakım ürünleri genel olarak fiyatı yüksek olan ürünlerdir ve her ne kadar içeriğinin tamamen bitkisel olduğu söylense de maalesef koruyucu madde bile tek başına tüm saç bakım ürünlerinde yer alıyor. Bu da saçların zarar görmesine neden olan etkenlerden biridir. Hazır saç bakım ürünleri kullanarak kırıkların önüne geçmek yerine Hindistan cevizi, jojoba ya da argan yağı gibi doğal saç bakım yağları kullanmak, hem yüksek maliyetlerin önüne geçmek hem de saçlarınıza hak ettiği değeri vermek adına daha doğru olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Saçlara En İyi Gelen Yağlar

2. Üç Ayda Bir Saç Uçlarınızı Kestirin

saç kırıkları nasıl engellenir

Saç kırıklarının oluşmasına neden olan doğal etkenler de vardır. Mesela saç uzatmak, bu nedenler arasında yer alabilir. Uzun saçları seviyorsanız muhtemelen bu söyleyeceğimiz sizin için üzücü olabilir. Ama saç kırıklarının önüne geçmek için de uygulamanız gerekir. Saç kırıklarını engellemenin en etkili yöntemlerinden biri üç ayda bir saç uçlarından kestirmektir. Bu yöntem çoğu zaman kadınlar tarafından tercih edilmese de uzmanlara göre bunu uygulamak, oluşan kırıkları engellemek adına etkilidir.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarını Gidermenin Yolları

3. Şampuan Seçimine Dikkat Edin

saç kırıkları nasıl engellenir

Saç bakım ürünleri kadar şampuanlar da saçlara zarar veren ürünlerdir. Aslında bu zararın oluşup oluşmaması da yine kendi elimizde olan bir şeydir. Mesela kimyasal içerikli şampuan kullanıyorsanız, saçlarınızın doğal ve sağlıklı kalmasını bekleyemezsiniz. Şampuan seçiminde en çok dikkat etmeniz gereken nokta, doğal ve bitkisel olan bir şampuandan yana tercih yapmak olmalıdır.

İlginizi Çekebilir
Doğal Şampuan Önerileri

4. Saç Maskesini Kuru Saçlara Uygulayın

saç kırıkları nasıl engellenir

Her sabah aynanın karşısına geçerek saçlarımıza yeni bir şekil vermeyi severiz ama aynı hassasiyeti bakım yaparken uygulamaktan imtina ederiz. Uzmanlara göre saç maskesi, kuru saçlara uygulanmalıdır fakat hazır maskelerin üzerinde genellikle nemli saçlara uygulanması önerilir. Bu aslında kadınların işi aceleye getirmelerinden kaynaklı bir şeydir. Ürün üreticileri, müşterilerinin ürünlerini satın almaları için kullanımı kolaylaştırırlar ama işin doğrusunu söylemek gerekirse saç maskesi kuru saçlara uygulanmalıdır. Yoksa saçların hasar görmesine neden olabilir.

İlginizi Çekebilir
En iyi Saç Maskesi Tavsiyeleri

5. Saçlarınız İçin Doğru Tarağı Seçin

saç kırıkları nasıl engellenir

Çoğu zaman dikkat etmediğimiz ya da göz ardı ettiğimiz durumlardan biri de doğru tarak seçimidir. Sıradan bir taraktan çok şey beklemek en büyük yanlıştır. Çünkü doğru seçilmeyen taraklar, saç kırılmalarına en çok neden olan durumların başında geliyor. Saçlarınızın hem güzel görünmesini sağlamak hem de kırılmalarını engellemek için plastik tarak yerine silikon ve geniş dişli tarak kullanmak gerekir.

6. Saçlarınızı Toka ile Çok Sıkmayın

saç kırıkları nasıl engellenir

Saçlarınızı toka ile çok fazla sıkmak tahmin ettiğinizden daha büyük saç sorunlarına sebep olur. Saçlarınız kırılır, dökülmeye başlar, cansızlaşmalar görülür. Saçlarınızı toka ile sıkacaksanız gevşek bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Saç derisine de büyük zararı vardır. Saç tellerini güçsüzleştirir ve inceltir.

7. Saçınızı Yüksek Sıcaklıklara Maruz Bırakmayın

saç kırıkları nasıl engellenir

Saçlarınızı saç maşası, fön makinesi, saç kurutma makinesi gibi yüksek ısı veren aletlerden uzak durmanızı öneriyoruz. Ayrıca güneş ışınına fazla maruz kalmakta saçlarınıza zarar vermektedir. Saç bakım kremleri veya saç spreyleri kullanarak saçlarınızı yüksek sıcaklıklardan koruyun. Saç kurutma makinesi yerine havlu kullanın.

8. Saçlarınızı Çok Sık Boyamayın

saç kırıkları nasıl engellenir

Saçlarınızı çok sık boyamak yapılan en büyük hatalardan birisidir. Saç kırıklarının en büyük nedenlerinden olan saç boyaları, yıpranmalara neden olur. Saç derisinin nemini azaltır, saçlarınız hava alamaz. Matsızlaşır, kötü bir görünüme sahip olur. Bunun için saçlarınızı 8 haftada bir boyatmanız önerilir.

9. Beslenmenize Dikkat Edin

saç kırıkları nasıl engellenir

Beslenme saç kırıklarının giderilmesi için önemlidir. Saç kırığı çok fazla olan bir insan yeteri kadar vitamin ve mineral almıyordur. Bunun için vitamin takviyelerini tercih edebilirsiniz ya da vitamini yüksek besinler tüketerek saç kırıklarınızın durmasını sağlamanız mümkündür. Ayrıca yeterli besin alımında saçlar daha da güçlenir.

10. Saç Diplerini Bitkisel Ürünlerle Besleyin

saç kırıkları nasıl engellenir

Saç diplerine iyi gelen bitkisel ürünler deneyerek nemlendirebilir, besleyebilirsiniz. Saç diplerinizi beslemek oluşabilecek kepek, saç kırığı, saç dökülmesi, yavaş uzama, saçların matlaşması, saç derisinde tahriş gibi problemleri önlemektedir. Ayrıca saçlarınız her zaman parlak ve hacimli gözükür.

İlginizi Çekebilir
Dermatologların Tavsiye Ettiği En İyi Saç Bakım Ürünleri
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Bitkisel Saç BakımıSaç Bakım Önerileri

Saç Kırıkları İçin En İyi Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond Hair MaskMaskeOnarıcı10/10
2Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı10/9.8
3Botanica ComfordYağBesleyici10/9.9
4Boom ButterMaskeOnarıcı10/9.7
5PanteneYağBesleyici10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç Kırıklarını Onaran Saç Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Saç kırıklarını engellemek için kullanabileceğiniz yöntemlerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise saç kırıklarını onaran en etkili saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte kırıklardan kurtulmanızı sağlayacak en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

saç kırıklarını onaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Daimond Hair
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Diamond Hair markasının saç bakım maskesiyle başlıyoruz. Formülünde yoğun miktarda bulunan keratin ve kolajen bileşenleri sayesinde saçlardaki kırıkların onarımını sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren daha dolgun bir görünümü destekliyor. İçeriğindeki bitki özleri sayesinde saçın güçlenmesini sağlayan maske aynı zamanda saça yumuşaklık katıyor. Bu sayede saçlarınız kısa süre içerisinde daha ışıltılı ve canlı bir görünüm kazanıyor. Ek olarak bu ürünün saça etkin bakım uygulayarak saçı çevresel etkenlere karşı koruduğunu belirtelim.

2. Okay Keratin Smooth

saç kırıklarını onaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay Keratin
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Yıpranan ve kırılan saçlar için özel olarak geliştirilen saç bakım yağı, içeriğindeki bitkisel özler sayesinde saçın daha parlak, sağlıklı ve yumuşak olmasını sağlıyor. Formülünde bulunan yoğun keratin proteini sayesinde kırılmış saç uçlarının onarımını yapan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız kısa süre içerisinde hiç olmadığı kadar sağlıklı ve dolgun olur.

3. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

saç kırıklarını onaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica Comford
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize tamamen keratin yağından oluşan Botanica Comfort markasının bu ürünüyle devam ediyoruz. Keratinin saçı oluşturan en önemli protein olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Tamamen saf keratinden oluşan içeriği sayesinde kırılmış ve yıpranmış saçların onarımını sağlayan ürün, bu sayede saçlarınızın daha hacimli olmasını destekliyor. Ayrıca bu ürünün içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saçların daha sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olduğunu belirtelim.

4. Herbal Science Boom Butter

saç kırıklarını onaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Sience
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki 7 farklı bitkinin özü sayesinde saç uçlarındaki kırılmaları onaran ürün, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha hacimli olmasını destekliyor. Formülündeki yoğun vitamin ve minerallerle saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saç derisini rahatlatıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde kepek ve deri döküntüsü gibi sorunlardan kurtulursunuz.

5. Pantene Keratin Özlü Saç Bakım Yağı

saç kırıklarını onaran ürünler

 

Amazon
Fiyatını Gör
Pantene Keratin
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Pantene markasının saç bakım yağıyla bitiriyoruz. Formülündeki yoğun keratin proteini sayesinde saçların hasar görmüş bölgelerini onaran bakım yağı, kısa süre kullanımda bile saçların daha yumuşak ve canlı olmasını sağlıyor. İçeriğindeki bitkisel yağlar sayesinde saçı besleyerek daha hızlı uzamasına yardımcı olan ürün, yıpranmış saçlara sahip kişiler için idealdir. Son olarak bu bakım yağının hafif yapısı sayesinde saçı ağırlaştırmadığını belirtelim.


Saç kırıklarını onaran ürünler nelerdir?

Saçın sağlıklı görünmesine ve kırıkların onarılmasına yardımcı olan saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Mask, Okay Keratin Smooth, Botanica Comford Keratin Bakım Yağı, Herbal Science Boom Butter, Pantene Keratin Özlü Saç Bakım Yağı kırıkları onarmada etkilidir.

Saçın kırılmasına engel olmak için ne yapmak gerekir?

Sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak istiyorsanız;

Saçlarınıza doğal yağ sürün, üç ayda bir saç uçlarınızı kestirin, şampuan seçimine dikkat edin, saç maskesini kuru saçlara uygulayın, saçlarınız için doğru tarağı seçin.

Kırık saç uzar mı?

Saç uzamasına devam eder fakat kırık olduğu yerden koptuğu için uzamasının bir faydası olmaz.

Kırıklar saça zarar verir mi?

Kırılan saça bakım yapılmadığı veya kesilmediği sürece kırıklar çoğalacaktır. Bu durum saçın cansız görünmesine sebep olurken aynı zamanda güçsüz olmasına ve yıpranmasına yol açar. Bu sebeple oluşan kırıkları hemen aldırmak en garanti çözümdür.

Saç kırıklarını nasıl yok ederiz?

Saç kırıklarınızı yok etmek için bakım yağları, kremler, saç köpükleri veya saç maskeleri kullanılabilir. Hint yağı, zeytinyağı, badem yağı, menekşe yağı gibi yağlarla karıştırılarak elde edilen maskeler saç kırıklarını durdurmaktadır.

Kırık saç uçlarına ne iyi gelir?

Saç kırıklarını onarmak için saç bakım kremleri kullanabilirsiniz. Ayrıca saç maskeleri de çok iyi gelmektedir. Saç yağları ile saç uçlarındaki kırıkları beslemeniz mümkündür. Onarıcı etkiye sahip şampuanları tercih ederek saç kırıklarından kurtulabilirsiniz.

Saçı ne kırar?

Hasar gören, nemini kaybetmiş, yüksek ısıya maruz kalmış veya çok fazla işlem görmüş saçlarda meydana gelen saç kırıkları daha birçok sebepten dolayı ortaya çıkmış olabilir. Maşa veya saç düzleştiricisi kullanmak, güneş ışınları, çok fazla sıcak suyla saçı yıkamakta saçı kırmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum