Sağlıklı Saçlar İçin Gerekli Olan 10 Mineral

Sağlıklı saçlar için gerekli olan şeylerin başında mineraller gelmektedir. Peki, sağlıklı saçlar için gerekli olan mineraller hangileridir?
Sağlıklı Saçlar İçin Gerekli Olan 10 Mineral

Saç için Gerekli Mineraller Nelerdir?

Saçlarınızın gün içinde maruz kaldığı dış etkenler, saçlarınızda dökülmelere, kırılmalara ve cansızlaşma gibi birtakım sonuçlara neden olmaktadır. Her ne kadar bazı ürünler kullansanız ve saçlarınızı dış etkenlere karşı koruma altına almaya çalışsanız da aldığınız önlemler yeterli gelmeyebilir. Peki, daha sağlıklı saçlara sahip olmak için gerekli olan mineraller nelerdir ve bu mineraller hangi besinlerde daha fazla bulunur? İşte cevabı!

1. Kalsiyum

saç için gerekli mineraller

Saçların uzayabilmesi, canlı kalabilmesi ve daha önemlisi sağlıklı kalabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu minerallerden biri kalsiyumdur. Kalsiyum, yapısı itibari ile saçların uzamasını etkiler ve daha güçlü görünmelerini sağlar. Satın aldığınız saç bakım ürünlerinde kalsiyum oranına dikkat etmeniz gerektiği ile birlikte, doğru besin kaynaklarından yararlanmanız da önemlidir. Saçlar için kalsiyum ihtiyacını en iyi şekilde gideren besinler süt ve süt ürünleri, balık ürünleri, yoğurt, fındık ve asma yaprağıdır. Bu ürünleri kullandığınızda vücudunuz yeteri kadar kalsiyum alır ve saçlarınız bu sayede daha güçlü ve sağlıklı hale gelir.

2. İyot

saç için gerekli mineraller

Saçların dökülmesinde büyük bir etkiye sahip olan iyot minerali, eksikliğinde sadece saç dökülmesine değil başka rahatsızlıkların da yaşanmasına neden olmaktadır. Uzmanlara göre bir insanın düzenli bir şekilde iyot alması gerekir. Daha güçlü ve güzel görünen saçlara sahip olmak için vücudun ihtiyaç duyduğu iyot mineralini deniz bitkileri, iyotlu tuz, patates (kabuğuyla beraber), süt, balık ve karides gibi ürünlerden alabilirsiniz. Tabi ki bunu yaparken dengeli beslenmeye önem vermeniz de ayrıca saçlarınız açısından önemli bir yer tutmaktadır.

3. Manganez

saç için gerekli mineraller

Saçlarımızın uzamasını sağlayan mineral nedir? Tabi ki manganez! Güzel, güçlü ve kırılganlıktan uzak saçlara sahip olmak için vücudun gerektiği kadar manganez alması gerekir. Tabi ki saç bakım ürünleri ve şampuanlarda bu mineralin var olduğu söylenir. Fakat işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız sert kabuklu kuruyemişler (badem, fındık, ceviz vs.), kuru baklagiller (fasulye, nohut, bezelye vs.), tam tahıl ürünleri, ahududu, ananas, üzüm, çilek, böğürtlen, muz, kivi, incir vb. meyveleri sık tüketmenizde fayda vardır. Bunlar, manganez bakımından zengin olan besinlerdir.

4. Bakır

saç için gerekli mineraller

Saç yapısının korunması demek, saçların dökülmesini engellemek demektir. Dengeli şekilde beslenmekle birlikte doğru besinleri tüketmek bu anlamda en büyük destekçiniz olacaktır. Günlük olarak tüketilen koyu yeşil yapraklı bitkiler, kuşkonmaz, pazı, sakatat ürünleri, kakao, ay çekirdeği, bal kabağı ve mercimek, bakır minerali bakımından zengin olan besinlerdir. Tabi ki günlük tüketimi zor olan besinler olsa da en azından hafta boyunca 1-3 defa mutlaka bu besinlerden yararlanmanız gerekmektedir.

5. Çinko

saç için gerekli mineraller

Saça gerekli minerallerden birisi de çinkodur. Yağlı saçlar kimsenin istemediği saç tipidir. Ancak buna karşın alınan önlemlerin yetersiz kalması durumunda, saçların yağlanması kaçınılmaz bir hal alır. Sadece kullanılan saç bakım ürünleri ile yağlı saçlardan korunmak maalesef mümkün değil. Saç bakım ve güzellik uzmanlarının aktardıkları bilgilere göre yağlı saçlardan arınmanın en güzel yolu, çinko mineralini barındıran yiyeceklerden yararlanmaktır. Çinko kaynağı için tüketilmesi gereken besinler karides, istiridye, balık, et, karaciğer, buğday tohumu, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, tüm tahıllar, ceviz, badem, yumurta, peynir ve süttür. Düzenli bir şekilde alınması sağlık açısından bir hayli önemlidir.

6. Selenyum

saç için gerekli mineraller

Saçların sağlıklı kalabilmesi, saç derisinin sağlıklı olmasına bağlıdır. Gün içinde maruz kalınan dış etkenler başta olmak üzere düzensiz ve doğru olmayan şekilde beslenmek, saç derisinin yıpranmasına neden olmaktadır. Bu da saçların kırılmasına ve dökülmesine sebebiyet verir. Uzmanlar doğru şekilde beslenmenin saçlar üzerinde etkili olduğunu hatırlatmakla birlikte içerisince selenyum minerali bulunan ton balığı, ay çekirdeği, kalamar, ahtapot, tavuk eti, yumurta, mantar ve peynir gibi besinlerin tüketilmesini önermektedir.

7. Demir

saç için gerekli mineraller

Saçlarınızın dökülmesinin önüne bir türlü geçemiyorsunuz değil mi? Onca para harcadığınız ürünlere rağmen saç dökülmesini durduramıyorsanız demir eksikliğinden şüphe etmeniz gerekir. Uzmanların aktardıklarına göre demir eksikliği bulunan insanlarda saç dökülmesi en çok görünen durumlardan biridir. Bunun için uzmanlar kırmızı et, beyaz et, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kuru baklagiller, taze ve kuru meyve tüketimini önermektedir. Saçlarınızda değişimin meydana geldiğini hissetmenizi sağlayacak bu besinler, demir bakımından bir hayli zengin ürünlerdir.

8. Potasyum

saç için gerekli mineraller

Saçın ihtiyaç duyduğu minerallerden birisi de potasyumdur. Saçların yeteri kadar uzamaması canı en çok sıkan durumlardan biridir. Oysa gerekli bakımı yapıyor, yıkıyor ve ürünlere çokça para harcıyor olabilirsiniz. Aslında çözüm para harcamakta değil, doğru şekilde beslenmektedir. Uzmanlar yaptıkları araştırmalar sonucunda saçların uzamamasının en büyük nedeninin potasyum eksikliğinden kaynaklandığını bildiriyor. Bu sorunun önüne geçmek için; kuru fasulye, kuru kayısı, pancar yeşillikleri, kuru erik, ıspanak, avokado, somon ve muz tüketimini önermektedirler.

9. Sodyum

saç için gerekli mineraller

Saçların daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayan sodyum aynı zamanda gürleşmeyi de destekler. Sodyum ile birlikte saçlarınız daha gür ve canlı gözükür. Saç derisini besleyerek kepek, tahriş, saçkıran, bit gibi sorunların önüne geçen sodyum, saç tellerini kalınlaştırarak dökülmeleri durdurur.

10. Fosfor

saç için gerekli mineraller

Yüksek ısıya maruz kalan saçlar dökülmeye ve yıpranmaya başlar. Fosfor sayesinde saçların dökülmesi önlenir, yıpranmış saçlar eski formuna kavuşur. Saçlardaki beyazlamaya dahi iyi gelen fosfor, saç telleri üzerinde koruyucu bir katman oluşturarak güneş ışınları, fön makinesi ısısı, saç maşaları gibi saça zarar veren aletlerden ve durumlardan saç tellerini koruyarak zarar görmesini engeller.

Saçlarınızın daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamak için yukarıdaki mineralleri almanızı öneririz. Bu mineralleri aldığınızda saçlarınızın kısa süre içerisinde daha sağlıklı olacağını göreceksiniz. Dilerseniz saçlarınız için gerekli vitaminlere de göz atabilirsiniz;

İlginizi Çekebilir
Saç İçin Gerekli Vitaminler

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Saçlar İçin Mineraller Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Mask 7/24Saçı Uzatır10/9.9
2Solgar Biotin Bitkisel KapsülSaçı Besler10/9.7
3Lacneferex Takviye Edici GıdaDökülme Karşıtı10/9.8
4Sunlife MultiVitamin Mineral Q10Parlaklık Sağlar10/9.7
5Amway Takviye Edici GıdaHacim Verir10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Mineralleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Saçlar İçin En İyi Mineral Takviyeleri

Sağlıklı saçlar için almanız gereken minerallerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise saçlarınıza bu mineralleri verecek olan takviyeleri inceleyeceğiz. İşte en iyi mineral takviyeleri.

1. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

en iyi mineral takviyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize ürettiği saç bakım ürünleriyle tüm dikkatleri üzerine toplayan Diamond Hair markasının saç maskesiyle başlıyoruz. Yoğun mineral içeren formülü sayesinde saçın tüm ihtiyacını karşılayan saç maskesi, bu sayede saçların hasar görmesini engelliyor. İçeriğindeki Argan, Kolojen, Keratin ve Shea Butter bileşenleriyle saçınızın besin ihtiyacını karşılayan ürün, durulanmayan yapısı sayesinde saçınızı çevresel etkenlere kaşı koruyor. Bu sayede saçlarınız ilk kullanımdan itibaren daha sağlıklı ve canlı bir yapıya kavuşur.

2. Solgar Biotin Bitkisel Kapsül

en iyi mineral takviyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar
Biotin Takviyesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Biotin maddesinin saç için ne kadar önemli olduğunu yukarıda belirtmiştik. Saçın besin ihtiyacını karşılayarak kırılma ve yıpranma oluşumlarını engelleyen kapsül, tamamen bitkisel içeriği sayesinde çok beğeniliyor. İçeriğindeki Biotin sayesinde saçı güçlendirerek canlılığını arttıran ürün aynı zamanda saça koruyucu bir tabaka yerleştiriyor. Bu sayede saçlarınız çevresel etkenlerden daha az etkileniyor. Son olarak bu takviye edici gıdanın tuz ve şeker içermediği belirtelim.

3. Lacneferex Takviye Edici Gıda

en iyi mineral takviyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Lacneferex
Takviye Edici Gıda
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Lacneferex markasının takviyesiyle devam ediyoruz. Yoğun vitamin ve mineral içeriği sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan takviye edici gıda, ilk kullanımdan itibaren daha canlı ve yumuşak saçlara sahip olmamızı destekliyor. İçeriğindeki yağ asitleri sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürün, bu sayede daha dolgun bir görünüme kavuşmamıza yardımcı oluyor. Ek olarak bu ürünün kalsiyum içerdiğini söyleyelim.

4. Sunlife MultiVitamin Mineral Q10

en iyi mineral takviyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Sunlife
Multivitamin
Aradığın
Fiyatı Gör

Egzotik meyvelerden olan marakuya ve şeftali aromalı Sunlife MultiVitamin Mineral Q10, son yılların en popüler besin takviyelerinden birisidir. İçeriğindeki yoğun vitamin ve mineraller sayesinde saçın doğal dengesini korumasını sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçın daha sağlıklı olmasını destekliyor. Koenzim ile desteklenmiş formülü sayesinde günlük mineral ihtiyacınızı karşılayan ürün, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkıyor.

5. Amway Takviye Edici Gıda

en iyi mineral takviyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Amway
Takviye Edici Gıda
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Amway markasının takviye edici gıdasıyla bitiriyoruz. Portakal ve limon aromalı olması sayesinde çok beğenilen takviye edici gıda, içeriğindeki çinko minerali sayesinde saçın fazla yağlardan arınmasını sağlıyor. Bu sayede saçlarınız daha sağlıklı ve güzel bir görüneme sahip olur. Su ya da içecek gerektirmeden kullanılabilmesiyle öne çıkan ürün, saç derisine etki ederek canlanmasını destekliyor. Böylelikle bir süre sonra saçınızın uzama hızı artar ve daha güçlü bir yapıya kavuşur.

Saçlar için gerekli en iyi mineraller hangisi?

Saçlarınızı besleyen birbirinden kaliteli mineraller arasında; Solgar Biotin Bitkisel Kapsül, Lacneferex Takviye Edici Gıda, Sunlife MultiVitamin Mineral Q10, Amway Takviye Edici Gıda, Diamond Hair Mask 7/24 en kaliteli mineraller olarak biliniyor.

Saça iyi gelen mineral takviyeleri nelerdir?

Saçınıza dolgunlaştıran ve daha canlı gösteren mineralleri merak ediyorsanız;

kalsiyum, iyot, manganez, bakır, çinko, selenyum, postasyum ve demir saçları besleyen en etkili mineraller olarak öneriliyor.

Saçların dökülmesi hangi mineral eksikliği?

Saçların dökülmesi B12 vitamini, çinko, biotin, D ve E vitamini eksikliği sonucu oluşmaktadır. Demir eksikliği saçın dökülmesinde büyük rol oynar. Bu vitaminleri ve mineralleri içeren besinler tüketerek saç dökülmesini durdurabilirsiniz.

Saç için hangi vitamin hapı kullanılmalı?

Saçların yeterli bir şekilde beslenebilmesi için folik asit, biotin, demir, C vitamini, E vitamini, çinko gibi vitamin ve mineralleri içerisinde barındıran hapları tercih edebilirsiniz. Bu sayede saçlarınız her zaman sağlıklı kalacaktır.

En iyi saç minerali hangisi?

Saçlara en iyi gelen mineraller arasında demir, selenyum, potasyum, çinko, magnezyum, kalsiyum ve iyot bulunuyor. Saçlarınızın sağlıklı bir yapıda olmasını istiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz mineralleri tüketebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.