Saçlarınızın Güçlenmesini Sağlayan En Etkili Bakım Önerileri

Saçlarımızın daha güçlü olması ve güzel gözükmesi için bakım yapmamız gerekiyor. İçeriğimizde saçı güçlendiren bakım önerilerini bir araya getirdik.
Saçlarınızın Güçlenmesini Sağlayan En Etkili Bakım Önerileri

Saçlar Nasıl Güçlendirilir?

Doğal yöntemlerle saç nasıl güçlendirilir? Saçlar doğal dengeye sahiptirler ve bu denge bozulduğunda saçlarda birtakım sorunlar belirmeye başlar. Saçların sağlığını yitirmesi birçok nedene bağlıdır. Kötü beslenme, mevsimsel değişimler, saç şekillendiriciler, jöle, sprey, sık saç boyama, röfle, perma yaptırmak gibi dışarıdan saçlara müdahale etmeyi gerektiren işlemler, saçların doğal nem dengesini, vitaminini ve minerallerini yitirmesine neden olur. Bu da zaman içinde saçların zayıflamasına ve kötü bir görünüme sahip olmasına sebebiyet verir. Bu tip durumların önüne geçebilmek için dışarıdan bazı bakım uygulamalarını rutin olarak yapmak gerekir.

İşte saçları güçlendirecek en iyi yöntemler;

1. Kimyasal İşlemlerden Uzak Durun

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçların doğal nem, mineral ve vitamin dengesini koruyabilmesi için saçlara bakım yaparken biraz daha dikkatli olmak gerekir. Güzel görünmek ve güzel saçlara sahip olmak adına uygulanan kimyasal işlemler, zaman içerisinde saçların zarar görmesine neden olur. Boya, perma, röfle gibi sık yapılan işlemlerin yanında saçlara şekil verdikten sonra sabit kalması için kullanılan jöle, sprey gibi saç tutucular da saçların sağlığını yitirmesine neden olur. Güçlü saçlara sahip olabilmek için öncelikle bu tip davranışlardan uzak durmak gerekiyor.

2. Saçlarınıza Isı Vermeye Ara Verin

saç güçlendirici bakım önerileri

Saç güzelliği her kadın için önemlidir. Özel bir davete hazırlık yaparken, düğüne giderken veya iş toplantısına giderken mutlaka saçlarımızın güzel olmasına dikkat ederiz. Saçlarımızın güzel görünebilmesi için de bazı aletlere başvururuz. Saç maşası, fön makinesi, saç düzleştiriciler gibi ısı ile çalışan bu aletler, saçlarınızı istediğiniz güzelliğe kavuşmasına yardımcı olsa da doğal nem dengesini yitirmesine neden olur. Bu yüzden bir süreliğine de olsa ısı vermeye ara vermeniz en doğrusudur.

3. Beslenme Alışkanlığınızı Değiştirin

saç güçlendirici bakım önerileri

Beslenme kültürü veya alışkanlığı sağlık üzerinde oldukça etkili bir alışkanlıktır. Saçların zarar görmesine en çok neden olan durumların başında da kötü beslenme geliyor. Uzmanlar, saçlarının güçsüzleşmesinden şikâyet edenlerin öncelikle beslenme konusuna dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin besinleri tüketmeye başlamak, kısa süre sonra saçların güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

4. Saçlarınızı 2-3 Ayda Bir Kestirin

saç güçlendirici bakım önerileri

Saç bakımının önemli bir diğer adımı da saç bakımında doğru adımları izlemektir. Dışarıdan verilen besin değeri yüksek yağlar veya mineraller tek başına saçların güçlü kalmasına yardımcı olmaz. Buna ek olarak 2-3 ayda bir saçlarınızın uçlarından da kestirmeniz gerekir. Bu şekilde yaptığınızda, saçlarınız daha sağlıklı kalır ve güçlü bir yapıya sahip olabilirler.

5. Doğru Saç Bakım Ürünlerini Kullanın

saç güçlendirici bakım önerileri

Tarak, sprey, şampuan, yağ veya saç bakımında kullanılan diğer tüm ürünlerin doğru seçilmiş olması önemlidir. Çünkü her saç tipi birbiri ile aynı değildir ve kullanılan saç bakım ürünleri doğru seçilmediğinde saçların zarar görmesi işten bile sayılmaz. Bu nedenle kendi saç tipinize göre doğru ürünleri seçerek saç bakımı yapmanız önemlidir.

6. Stresten Uzak Durun

saç güçlendirici bakım önerileri

Stres saç dökülmesinin sebeplerinden birisidir. Saçlarınız eğer ince telliyse ve stresli bir dönemin içerisindeyseniz saçlarınız dökülebilir. Stresten uzak durmanız, sakin bir yaşam sürmeniz gerekmektedir. Stresin psikolojik etkilerinin en başında saç dökülmesi gelmektedir. Saçlarınızın dökülmesini istemiyorsanız stressiz bir hayat sürmeye çalışın.

7. Saçınızı Her Gün Yıkamayın

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçlarınızı her gün yıkamak sanıldığının aksine saçlara büyük zarar vermektedir. Saçlarınızı haftada üç veya dört kere yıkayarak daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmanız mümkündür. Saçları her gün yıkamak, saç derisinin ihtiyaç duyduğu doğal yağları kaybetmesine neden olur. Bu da koparak dökülmelere ve güçsüz saç tellerine yol açar. 

8. Saç Derisine Masaj Yapın

saç güçlendirici bakım önerileri

Saç derinize dilerseniz yağlar ile dilerseniz şampuanla masaj yapmak güçlenmesi için yeterli olacaktır. Yağlarla masaj yapmak saçların daha da güçlenmesini sağlar. Tercih ettiğiniz bir şampuanla duştayken saçlarınıza masaj yapmakta oldukça etkili bir yöntemdir. Masajı yaptıktan sonra şampuanı veya yağı saçlarınızda biraz bekletip durulayın. Aynı işlemi haftada üç kez tekrarlarsanız farkı görebileceksiniz.

9. Düzenli Su İçin

saç güçlendirici bakım önerileri

Düzenli olarak su tüketmek saçların güçlenmesi için çok önemlidir. Su saçlarınızı güçlendirir, daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Her gün ihtiyacınız kadar su içmeniz hem saç sağlığınıza hem de vücut sağlığınıza iyi gelecektir. Bir bireyin günde ortalama içmesi gereken su miktarı ise 2500 Mililitre'dir.

10. Saç Şekillendiricilerini Kullanmayın

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçlarınızı şekillendirmek için kullanmış olduğunuz bazı aletler saçların zayıf kalmasına yol açmaktadır. Saçlar yüksek ısılara maruz kaldığı için güçlenemez, zayıf düşer ve dökülmeye başlar. Kırıklarınız artar, parlak görünüm kaybolur, saçlar matlaşır ve soluk bir görünüme bürünür. Bunun önüne geçmek için saç şekillerini aletleri kullanmayı acilen bırakmanız gerekir. Saçlarınızı şekillendirmek için çeşitli tarakları tercih edebilirsiniz.


Saç Güçlendirici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Saçlarınızın doğal nem dengesini koruyabilmesi, mineral ve vitamin eksikliğini tamamlayabilmesi için yukarıda saydıklarımıza ek olarak doğal yağlar da kullanabilirsiniz. Aktarlarda ya da saç bakım ürünleri satan mağazalardan saç sorunlarınıza yönelik uygun yağları seçerek saçlarınızın güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Peki, saç güçlendirici bitkisel yağlar nelerdir?

1. Zeytinyağı ile Saçlarınızı Güçlendirin

saç güçlendirici bakım önerileri

Geleneksel olarak dünyanın birçok yerinde saç bakımı için en çok kullanılan bitkisel yağların başında zeytinyağı gelir. İçerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde saçların kolay şekil almasına yardımcı olmanın yanında saçların güçlenmesini de destekliyor. Zeytinyağı ile düzenli bir şekilde saçlarınıza bakım yapmanızın saçlarınızın daha gür, güzel ve sağlıklı olmasını sağlayacağını belirtelim.

2. Argan Yağını Kullanın

saç güçlendirici bakım önerileri

Doğanın insana sunduğu en güzel armağanlardan biri de argan yağıdır. Saç bakımında en sık kullanılan ve ciddi anlamda olumlu sonuçlar veren argan yağı ile saçlarınıza masaj yaparak saçlarınızın daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Fakat bunu yaparken saçlarınıza masaj yapmak için tırnaklarınız yerine parmak uçlarınızı kullanmanız önemlidir.

3. Hint Yağı ile Saçlarınız Güçlenecek

saç güçlendirici bakım önerileri

Saraylarda kadınların saç bakımında kullandıkları ve geleneksel olarak Uzakdoğu ülkelerinde kullanılmaya devam eden Hint yağı, içerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde saçların kısa sürede uzamasına yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte saç derisini onarıcı özelliğinin de olması, saçların daha sağlıklı hale gelmesine yardımcı olur.

4. Jojoba Yağının Faydalarını Görün

saç güçlendirici bakım önerileri

Birçok saç bakım ürününün içerisinde yer alan jojoba yağı da güçlü saçlara sahip olmak isteyenlerin kullanmaları gereken bitkisel saç bakım yağları arasında yer almaktadır. Tek başına kullanabileceğiniz gibi maske yaparak da kullanabileceğiniz jojoba yağı da saçlarınızın daha güçlü görünmesine yardımcı olabilecek yağlardan biridir.

5. Biberiye Yağının Etkisini Deneyin

saç güçlendirici bakım önerileri

Saç güzelliğinin en büyük sırrı sağlıklı saçlara sahip olmaktan geçer. Bunun için yukarıda değindiğimiz konulara dikkat etmenin yanında doğal bitkisel saç bakım yağları ile saçlarınıza düzenli şekilde bakım yapmanız da gerekir. Bitkisel saç bakım yağları arasında yer alan biberiye yağı, saçların daha güçlü ve sağlıklı hale gelmesinde oldukça etkili bir yağdır. Masaj yaparak uyguladığınızda saçlarınızda istediğiniz sağlığı elde etmeye başlayabilirsiniz.


Saç Güçlendirici Doğal Kürler

Her insan saçlarının güzel ve sağlıklı olmasını ister. Ama kullanılan bazı saç bakım ürünleri, maşa, fön makinesi, jöle ve diğer kimyasal madde barındıran ürünler, zamanla saçların zarar görmesine neden oluyor. Bu da saç güçlendirici doğal kürler konusunun daha fazla rağbet görmesini etkiliyor. Peki, evde yapabileceğiniz ve saçlarınıza gerçekten iyi gelebilecek kürler nelerdir?

1. Grentin Saç Güçlendirmeye Yardımcı Olur

saç güçlendirici bakım önerileri

Grentin, hayvanların kemiklerinde ve iliklerinde bulunan bir tür proteindir. Jelatin yapımında da kullanılan bu madde, saç güçlendirmede de oldukça etkilidir. Bu maddeyi şampuanınızın içerisine bir miktar ilave ederek kür halinde uygulayabileceğiniz gibi bir fincanın içerisine koyarak da kullanabilirsiniz. Bu şekillerde saçlarınıza uyguladıktan sonra durulama aşamasına geçebilirsiniz.

2. Bal Kürü ile Saçlarınızı Güçlendirin

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçların kırılması da kendi başına bir sorun ve üzerinde durulması gereken durumlardan biridir. Bal, saçların güçlenmesine yardımcı olan etkili bir kürdür ve kullanımı da bir o kadar kolaydır. Bir miktar balı saçlarınıza sürün ve 20 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. Düzenli bir şekilde kullanmaya başladığınızda saçlarınızın güçlendiğini ve kırılmaların durduğunu göreceksiniz.

3. Yumurta Akı Kürü ile Saç Köklerini Kalınlaştırın

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçlarınızın hem sağlıklı hem de güçlü olmasını sağlamak istiyorsanız kullanabileceğiniz kürlerden biri de yumurta akı kürüdür. Son derece kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz yumurta akı kürü için 2 adet yumurtanın akının ayrıştırarak iyice çırpın ve saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızın tamamen yediğinden emin olduktan sonra yarım saat kadar bekleyin ve saçlarınızı durulayın.

4. Isırgan Otu Kürü ile Saçlarınızı Güçlendirin

saç güçlendirici bakım önerileri

Saç bakımında en etkili bitki özlerinden biri de ısırgan otudur. Kaynayan suyun içerisine bir miktar ısırgan otunu ilave edin. 10 dakika kadar kaynamaya devam ettirin ve bir süzgeç ile suyunu süzerek kullanın. Düzenli şekilde kullanmaya devam ettiğinizde, saçlarınızın güçlendiğini gözle görülür bir şekilde fark edeceksiniz.

5. Sarımsak Kürü ile Saçlarınızı Uzatın

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçlara oldukça iyi gelen hatta birçok konuda kullanılan sarımsak, saçların daha güçlü hale gelmesinde oldukça etkilidir. 4 diş sarımsağı havan içinde ezin ve üzerine bir miktar zeytinyağı ilave ederek iyi karıştırın. Bu kürü saçlarınıza uyguladıktan sonra 30 dakika kadar saçlarınıza bekletin. Ardından ılık suyla durulayın. Bu kür de saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.


Saç Güçlendirici Doğal Maskeler

Dış etkenler veya doğal saç dengesinin bozulmasına neden olan diğer sorunlardan dolayı saçların zaman içinde güçsüz hale gelmesi en çok görülen durumların başında gelir. Havaların aniden değişmesi, kullanılan saç bakım ürünleri, kimyasal maddeler, ısıyla çalışan aletler vs. saçların güçsüzleşmesine neden olmaktadır. Bu zararları en aza indirmek için kullanabileceğiniz bazı doğal saç güçlendirici maskeler bulunmaktadır. Yazımızın bu bölümünde bu maskeler hakkında sizlere bilgi vererek daha güçlü saçlara sahip olmanıza yardımcı olacağız.

1. Yoğurtlu Saç Maskesi

saç güçlendirici bakım önerileri

Yoğurtlu saç maskesi hem yapılması kolay hem de oldukça işe yarayan bir maskedir. Bir kâsenin içerisine 2 bardak kadar yoğurt ve üzerine de 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Bu birleşimi iyice karıştırın. Daha sonra nemli saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saç derinize iyice nüfuz ettiğinden emin oluncaya kadar masaj yapmaya devam edin ve yarım saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın.

2. Yumurtalı Saç Maskesi

saç güçlendirici bakım önerileri

Yapılması kolay ve uygulaması da bir o kadar etkili olan saç güçlendirici doğal maskelerden biri de yumurtalı saç maskesidir. Bunu yapmak için 2 adet yumurta sarısına ve 2 çorba kaşığı zeytinyağına ihtiyacınız olacak. Uygun bir kabın içerisinde malzemeleriniz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra nemli saçlarınıza masaj yaparak sürün. Saç uçlarından saç derinize kadar iyice yedirdikten sonra 30 dakika kadar bekletin ve saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın.

3. Hindistan Cevizi Özü Maskesi

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçlarınızın daha sağlıklı ve güçlü hale gelmesine yardımcı olacak Hindistan cevizi özü maskesi her saç tipine uygun bir maskedir. Oldukça zengin içeriğe sahip olan bu maske, amino asitler, vitaminler, polisakkaritler, oligo elementleri ve mineral bakımından zengindir. Hazırlanışının kolay olması sayesinde kolaylıkla elde edebilirsiniz. 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi özü, 2 yemek kaşığı mayonez, saçlarınızın miktarına göre ½ adet muz, 1 çorba kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağını uygun bir kabın içerisinde karıştırın. İyice kıvam aldıktan sonra saçlarınıza uygulayın. Yarım saat kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın.

4. Avokado Maskesi

saç güçlendirici bakım önerileri

Son dönemlerde saç bakımında adından sıklıkla söz ettiren avokado yağı maskesi, saçların daha güçlü hale gelmesinde oldukça etkili bir saç bakım maskesidir. Yarım avokado, 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını uygun bir kabın içerisinde karıştırarak kıvam elde ettikten sonra saçlarınıza iyice yedirdiğinizden emin oluncaya kadar masaj yaparak uygulayın. Ardından saçlarınızda 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

5. Aloe Vera Maskesi

saç güçlendirici bakım önerileri

Saçlarınızın hem güzel hem güçlü hem de sağlıklı hale gelmesi için kullanabileceğiniz maskelerden biri de aloe vera maskesidir. 1 fincan sıcak su, 1 çay kaşığı jelatin ve 1 yemek kaşığı aloe vera jelini uygun bir kabın içerisinde karıştırın. Kıvam haline geldikten sonra saçlarınıza uygulayın. Saç uçlarından saç derisine kadar iyice yediğinden emin olduktan sonra yarım saat kadar saçlarınızda bekletin ve daha sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım KremleriSaç Bakım Maskeleri

En İyi Güçlendirici Saç Ürün Listesi

SıraMarkaFormEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Mask MaskeOnarıcı/Besleyici10/10
2Boom ButterMaskeBesleyici10/9.9
3Dax SupergroMaskeBesleyici/Onarıcı10/9.8
4Botanıca ComfortYağCanlandırıcı10/9.9
5PanteneYağOnarıcı/Koruyucu10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Güçlendirici Saç
Ürünü Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Saçlarımızı güçlendirecek yöntemlerden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saçlarımıza güç katacak saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte saç güçlendirici etkiye sahip en iyi 5 saç bakım ürünü.

Saç Güçlendirici Etkiye Sahip En İyi 5 Ürün;

1. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Güçlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizin ilk sırasında son zamanlarda adına fazlaca duymaya başladığımız Diamond Hair markasının ürünü geliyor. Formülündeki yoğun keratin ve kolajen bileşenleri sayesinde saç dokusunu güçlendiren ürün, bu sayede koparak dökülme gibi durumları ortadan kalkıyor. İçeriğindeki bitkisel özler sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan maske aynı zamanda saça etkin bakım uygulayarak hasar gören bölgelerini onarıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde saçlarınız hem daha güçlü hem de daha dolgun yapıya kavuşur.

2. Herbal Science Boom Butter

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Saç Güçlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçı güçlendirici etkisi kanıtlanmış 7 farklı yağın birleşiminden oluşan Herbal Science Boom Butter, ilk kullanımdan itibaren saçların kalınlaşmasını ve güçlenmesini destekliyor. Tamamen organik içeriği sayesinde saçın nem ihtiyacını da karşılayan ürün, bu sayede saçların daha yumuşak olmasını sağlıyor. Son olarak kepek ve deri döküntülerini azaltan ürünün tüm saç tipleri için uygun olduğunu söyleyelim.

3. Dax Supergro

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Güçlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç güçlendirici bakım ürünlerini listelerken Dax Supergro'yu atlasak olmazdı. İçerisindeki botanik yağlar sayesinde saçı ve derisini besleyen ürün, kısa süre kullanımda bile saçlarımızın daha güçlü olmasını sağlıyor. Çevresel nedenlerden kaynaklanan cansızlığı ve kırılmaları ortadan kaldırarak saçlarımızın daha canlı olmasını destekleyen Dax Supergro aynı zamanda kırılmış saç uçlarını da onarıyor. Böylelikle saçlarınız hiç olmadığı kadar güçlü ve dolgun olacak.

4. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica Comfort
Saç Güçlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen saf ve organik keratin proteininden oluşan bu ürün, saçlarımızdaki keratin eksikliğini tamamlayarak hasar görmelerini engelliyor. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle saçlarımızın güçlenmesini sağlayan keratin bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren etki etmesiyle biliniyor. Kısa süre kullanımda bile saçın yumuşaklığını, canlılığını ve kalınlığını arttıran ürün, düzenli kullanımlarda ise saçın uzama hızını arttırıyor. Bu sayede bir süre sonra daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip oluruz.

5. Pantene Keratin Özlü Saç Bakım Yağı

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Pantane
Saç Güçlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi keratin içeren bir diğer ürün olan Pantene saç bakım yağıyla bitiriyoruz. Formülündeki organik yağ ve keratin proteini sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçlarımızın daha yumuşak ve parlak olmasını sağlıyor. İçeriğindeki E vitamini gibi vitaminler sayesinde hasar görmüş bölgeleri onaran ürün aynı zamanda saç üzerine koruyucu bir tabaka yerleştiriyor. Bu sayede saçlarımıza gelebilecek olan zararlar önlenmiş oluyor.


Saçları güçlendiren en iyi ürünler hangileri?

Doğal ürünlerin yanı sıra saça bakım yapan, besleyen ve onaran ürünler bulunmaktadır. En iyi güçlendirici saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Mask, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, Botanica Comford Keratin, Pantene Keratin Saç Bakım Yağı gibi saçları kuvvetlendiren ürünler yer alıyor. 

Saçları güçlendirmek için ne yapmalı?

Saçlarınızı kuvvetlendirmek için;

Kimyasal işlemlerden Uzak durun, saçlara ısı vermeyin, beslenme alışkanlığınızı değiştirin, saçlarınızı 2-3 ayda bir kestirin, doğal saç ürünleri kullanın.

Saç köklerine iyi gelen yağlar nelerdir?

Zeytin yağı, argan yağı, Hint yağı, jojoba yağı, biberiye yağı gibi doğal bitkisel yağlar saçın kuvvetlenmesine ve daha canlı görünmesine yardım ediyor.

Saçlar neden güçsüzleşir?

Başta beslenme alışkanlıkları olmak üzere yanlış ürün kullanımı ve fazla ısıl işlem uygulama gibi nedenlerden dolayı saçlar güçsüzleşerek zamanla dökülme problemi oluşabiliyor. 

Zayıf saç kökleri nasıl güçlenir?

Zayıf saç köklerini güçlendirmek için saç tipine uygun maskeler tercih edilmelidir. Ayrıca duş sırasında saçlara masaj yapılmalı ve yüksek ısıdan uzak durulmalıdır. Saçlar yüksek ısıya maruz kaldığı zaman güçsüzleşir ve matlaşır.

Saç köklerini ne güçlendirir?

Saç köklerini güçlendirmek için birçok yöntem vardır. En bilindik yöntem ise saç güçlendirici yağlar kullanmaktır. Yağlar, içerdiği vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için saçın ihtiyaçlarını karşılar ve güçlendirir.

Çok ince saçlar nasıl kalınlaşır?

İnce saçları kalınlaştırmak için E vitamini içeren besinler veya takviyeler tüketin. Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırın. Saçlarınızı düzenli olarak kestirin ve kırıklarınızı aldırın. Saç kremlerinizi ve şampuanlarınızı doğru seçin. Stresli bir dönemden geçiyorsanız rahatlamaya çalışın.

Saç kökleri neden zayıf olur?

Saç köklerinin zayıflamasının birçok sebebi vardır. Hormonal değişiklikler, sık sık saç bakım ürünlerinin yanlış kullanımı, bazı ilaçların yan etkileri, yüksek ısı, şekillendirici aletler, sigara ve alkol, sağlıksız beslenme saç köklerini zayıflatır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.