Saç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Saç ekimi konusunda en kritik süreç saç ekimi sonrasıdır. Kişiler bu dönemde neler yapmalı, nelere dikkat etmeli? İşte tüm detaylarıyla saç ekimi sonrası.
Saç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Saç ekimi konusunda bilim dünyası birçok yöntem geliştirdi. Gelişen bu yöntemlerle beraber saç ekimi son yıllarda çokça tercih ediliyor. Kellik için en net çözüm olan saç ekimi operasyonları, saç ekiminden hem önce hem de sonra büyük titizlik istiyor. Bu operasyonlardan olumlu bir sonuç almak için kişiler, doktorun tavsiye ve gözetiminden çıkmaması gerekiyor. Bu yüzden saç ekimi sonrasındaki süreçte oldukça dikkatli olmalıyız. İçeriğimizde bu süreç hakkındaki dikkat edilmesi gerekenlere yer verdik. Öyleyse vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim.

Ekilen Saçların Tutma Süreci

saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

Saç ekiminden sonraki 5 ile 7 günü kapsayan dönemdir. Saç ekiminden tam verim almak için bu döneme çok dikkat etmek gerek. Saç derisi için oldukça hassas olan bu dönemde saçlar mikroplara karşı dirençsizdir. Bu yüzden aşağıdaki yönergelere kesinlikle uymanız gerekiyor.

1. Saç ekiminden sonraki ilk 3 gün boyunca kesinlikle saç yıkanmamalı.

2. İlk üç gün boyunca saç ekimi yapılan bölgeye dikkatli davranılmalı.

3. Dışarıya şapka takılarak çıkılmalı.

4. Cinsel ilişkiye girilmemeli.

5. Ağır işlerden kaçınılmalı.

6. Sinir ve stresten uzak durulmalı.

7. Aşırı heyecan yapmamalı.

8. Spor aktivitelerinden kaçınılmalı.

Saç ekimi oldukça sofistike bir işlem olduğu için bazı bilgiler yanlış yayılabiliyor. Dilerseniz "Saç Ekimi ile İlgili Doğru Bilinen 5 Yanlış" adlı içeriğimize göz atarak bu yanlışların doğrularını öğrenebilirsiniz.

Saç Ekiminden Sonra İlk Saç Yıkama Nasıl Yapılmalı?

saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

Operasyondan en az 3 gün sonra saç yıkanmalı. Ancak son derece dikkatli davranılmalı. Bunun için saçın nasıl yıkanması gerektiğini anlatacağız:

Yıkama için verilen losyonu elinize dökün. Ardından elinizle sürtme yapmadan hafifçe bastırarak losyonu saçınızın her tarafına bol miktarda dağıtın. Saçınızda 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonra ılık ya da soğuk su ile ekim yapılan bölgeye elinizle sürtmeden hafifçe bastırarak iyice durulayın. Ancak su kesinlikle tazyikli olmamalı. Ardından özel şampuan ile aynı şekilde yıkayın ve bekletmeden ılık su ile durulayın. Saçınızı kurutmak için kesinlikle yumuşak bir havlu kullanmalısınız. Saçlarınızı havluyu elinizle hafifçe bastırarak kurutun.

Ekilen Saçların Dökülüp Tekrar Çıktığı Süreç

saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

Saç ekiminden sonraki bu süreç, iyileşme sürecidir. Yaklaşık 6 aylık bir süreci kapsayan bu dönemde en çok yapılan şikayet saçların dökülmesidir. Ancak bu konuda telaşlanmaya gerek yok. Ekimden sonra çıkan saçlar zayıf olacağından dökülmesi çok normaldir. Asıl saçlar, ilk çıkan saçlardan sonra çıkar. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar şöyle:

1. Havuza ve denize girilmemelidir.

2. 15 gün boyunca saç ekimi yapılan bölge güneş ışınlarından korunmalıdır.

3. Kurutma makinesi zaruri olmadıkça kullanılmamalıdır.

4. Jöle ve saç spreyi gibi ürünlerden uzak durulmalıdır.

5. Duş alırken ılık su kullanılmalı. Kesinlikle sıcak ve basınçlı su kullanılmamalıdır.

6. Saç kesiminde ustura ve makine kullanılmamalıdır, makas kullanımı daha uygun olacaktır.

7. Fön makinesi kullanılmamalıdır.

8. Düzenli aralıklarla saça parmak uçlarıyla yumuşak şekilde masaj yapılmalı.

9. İlaçlar kesinlikle aksatılmamalı.

Ekimden sonraki sürece çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bu dönemde yapılan bir hata geri döndürülemeyebilir. Bu yüzden uzmanların önerdiği bakım önerilerine harfiyen uymalıyız. Dilerseniz "Saç Ekiminden Sonra Nasıl Bakım Yapılır?" adlı içeriğimizi inceleyerek bu önerilere göz atabilirsiniz.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Ekimi YöntemleriTraşsız Saç Ekimi

Saç Ekimi Sonrası Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç SerumuSaçı Besler10/9.9
2Ducray AnaphaseDökülmeyi Önler10/9.8
3Bephantol Cilt Bakım SetiSaç Tellerini Kalınlaştırır10/9.8
4Syoss Keratin ŞampuanKırıkları Önler10/9.9
5Solgar Biotin Bitkisel KapsülSaçları Uzatır10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Ekimi
Sonrası Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Bakım Ürünleri

Saç ekiminde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalardan yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise ekimden sonra kullanabileceğiniz saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte ekim sonrasında kullanabileceğiniz saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Plus Saç Serumu

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair markasını son zamanlarda ürettiği saç bakım ürünleriyle tanımaya başladık. %5 oranında Procapil içermesi sebebiyle saç derisine nüfuz ederek hasar görmüş saç köklerini onaran ürün, bu sayede saç köklerinin daha hızlı uzamasını destekliyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan serum, saç tellerinin kalınlaşmasını sağlayarak dökülmeleri en aza indiriyor. Ayrıca ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteren ürünün kısa süre içerisinde daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olmanıza yardımcı olacağını söyleyelim.

2. Ducray Anaphase

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Ducray markasının Anaphase ürünüyle devam ediyoruz. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan Ducray Anaphase, ilk kullanımdan itibaren saç dökülmelerini durduruyor. Özel formülü sayesinde saç tellerini kalınlaştırarak daha dayanıklı hale gelmesini destekleyen ürün aynı zamanda saç derisine nüfuz ederek uyuyan kökleri canlandırıyor. Bu sayede saçlarınız daha hızlı bir şekilde uzar.

3. Bephantol Cilt Bakım Seti

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bepanthol
Cilt Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeni ekilen saç kökleri çevresel etkenlere karşı savunmasız olur. Bu yüzden saçlarımızı çevresel etkenlerden koruyacak bakım ürünlerine ihtiyaç duyarız. Uzmanların da saç ekiminden sonra kullanılmasını önerdiği Bephantol'un bu cilt bakım setini kullanırsanız saçlarınız daha korunaklı olur. Hafif yapısı sayesinde saçta ağırlık yapmayan ürün, tamamen doğal içeriği sayesinde saç tellerinin kalınlaşmasını sağlıyor. Ayrıca saçınızın canlılığını arttıran kremin saç köklerini canlandırarak daha hızlı uzamasını sağlayacağını belirtelim.

4. Syoss Keratin Şampuan

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Syoss
Keratin Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Syoss markasının keratin şampuanıyla devam ediyoruz. Ekimden sonra saçlarımız savunmasız ve dayanıksız olur. Syoss'un bu şampuanı içeriğindeki keratin proteini sayesinde saç tellerini kalınlaştırarak daha güçlü ve dayanıklı olmalarını sağlıyor. Bu sayede daha az saç dökülmesi yaşarsınız. Saçın kökten uca kadar bakımını yaparak hasar görmüş bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız kaybettiği canlılığı ve yumuşaklığı tekrardan kazanır.

5. Solgar Biotin Bitkisel Kapsül

Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar
Bitkisel Kapsül
Aradığın
Fiyatı Gör

Solgar markasını ne kadar iyi bir takviye gıda üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Ekimden sonra saçlarımız belirli besinlere ihtiyaç duyar. Bu besinlerden en önemlisi de Biotin'dir. Solgar markasının üretmiş olduğu bu takviye sayesinde saçınızın Biotin ihtiyacını karşılayabilirsiniz. İlk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha hızlı uzamasını destekleyen takviye edici gıda, bu sayede kısa sürede daha hacimli saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saç köklerini güçlendiren ürün aynı zamanda saçın besin ihtiyacını karşılıyor. Böylelikle saçlarınız daha az dökülmeye meyilli olur.

Saç ekimi sonrası en iyi ürünler hangisi?

Saç ekimi sonrasında kullanabilecek saç ekimi sonrasında kullanılabilecek bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Serumu, Ducray Anaphase, Bephantol Cilt Bakım Seti, Syoss Keratin Şampuan, Solgar Biotin Bitkisel Kapsül saç ekimi sonrası etkili bakım ürünleri olarak biliniyor.

Saç ekimi kaç yıl dayanır?

Saç ekimi yaptıracak kişilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi de şüphesiz saç ekimi ne kadar dayanıyor? sorusudur. Bilinenin aksine saç ekimi bir ömür kalıcılık sunmaktadır. Saç ekimi yaptıranlar ömrünün sonuna kadar kellik sorunu yaşamadan gezebilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum