Saç Ekimi ile İlgili Doğru Bilinen 10 Yanlış

Saç ekimi konusunda doğru bilinen yanlışlar yüzünden çoğu kişi saç ekiminden vazgeçiyor. İçeriğimizde bu yanlış bilgileri derledik ve doğrusunu anlattık.
Saç Ekimi ile İlgili Doğru Bilinen 10 Yanlış

Saç Ekimi Hakkında Yanlış Bilinenler

Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri olan kelliğin en etkili çözümü saç ektirmektir. Piyasaya bin bir vaatlerle sunulan saç çıkarma ilaçları, artık pek tercih edilmiyor. Bu nedenle kellik sorunu yaşayan kişilerin çoğu saç ektirme yöntemine başvuruyor.

Saç ektirme konusunda doğru bilinen yanlış bilgiler yüzünden çoğu kişi kararsız kalabiliyor. Bu içeriğimizde bu bilgileri inceleyerek doğrularını aktaracağız. İşte o bilgiler arasında en yaygın olarak bilinen 10 yanlış bilgi.

1. Saç Ekimi Bir Defa Yapılır

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç ekimi ilgili doğru bilinen yanlışlardan ilki işlemin sadece bir defa yapılabilmesidir. Bu durum saç ekimi yapılacak olan alanın büyüklüğü ve saç alınacak bölgedeki saçın çokluğu ile alakalı bir durumdur. Saç alınacak bölgedeki saçlar, saç ekimi yapılacak bölgeye yeterliyse istenildiği kadar yapılabilir.

2. Saç Ekimi İnce Telli Saçlara Yapılmaz

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç telleri ince yapıda olan kişilere de saç ekimi yapılır. Sadece normal ya da kalın telli saçlara göre daha fazla saç ekimi yapılır.

3. Saç Ektiren Kişi Denize Giremez

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç ekimi ile ilgili yanlış bilinenlerden birisi de denize girememektir. Saç ekimi yapıldıktan sonra 2 hafta boyunca denize girilmemesi gerekiyor. Fakat 2 haftadan sonra dilediğiniz gibi denize girebilirsiniz.

4. Yazın Saç Ekimi Olmaz

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç ekiminin yaz aylarında olmadığı bilgisi yanlıştır. Saç ekimi her mevsim yapılabiliyor. Yaz aylarında sadece ilk 2 ile 5 gün arasında saç ekimi yaptıran kişinin çok sıcaktan kaçınması gerekir.

5. Beyaz Saça Saç Ekimi Olmaz

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç ekimi ile ilgili yanlış bilinenlerden biri de beyaz saça ekim yapılamamasıdır. Bu bilgi de tamamen yanlıştır. Beyaz saça da saç ekimi yapılır. Sadece normal saç ekimine göre zorlu ve uğraş isteyen bir operasyon gerektirir. Beyaz saça saç ekimi operasyonunda özel optik büyüteçler kullanılır.

6. Saç Ekimi Geçicidir

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç ekimi kalıcı bir çözümdür. Ekildikten itibaren kalıcılık sağlar. Saçlarınıza dilerseniz daha fazla saç ekimi ektirebilirsiniz. Saç ekimi eski saçlarınız ile aynı genetik özellikleri taşıyacaktır. 2 ile 4 hafta arası gerçekleşen saç ekimi saçlı deride ortaya çıkan bir travmanın sonucudur. Son derece normaldir, dökülme sonrası alttan yeni saçlar çıkar.

7. Saç Ekimi Acı Verir

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç ekimi son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte FUE teknolojisi ile gerçekleşir. FUE ile saç ekimi daha başarılı sonuçlar elde edilir, hastaların saç ekimi öncesinde veya sonrasında hiçbir ağrı hissetmemesi sağlanır. Kişi normal bir şekilde televizyon izlerken veya bilgisayarda vakit geçirirken acı hissetmez.

8. Saç Ekimini Sadece Erkekler Yaptırabilir

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç dökülmesi kadınlara göre erkeklerde daha fazla görülmektedir. Ancak kadınlar da isteğe bağlı olarak saç ekimi yaptırabilir. Kadınlara uygulanacak saç ekimlerinde saçların tamamı kazınmaz. Sadece kulak üstünde küçük bir yer açılarak saç kökleri alınır. Operasyonun yapıldığı dahi anlaşılmaz. 

9. Saç Ekimi Doğal Görünüm Sağlamaz

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Profesyonel bir ekip tarafından yapıldığı zaman muazzam bir görünüm sağlar. Saçlarınızı ektirdiğiniz belli olmaz. Saç ekimi yapılırken hastanın kafa yapısı ve yüz hatlarına uygun bir plan çıkarılmalıdır. Bunun sonucunda saçın ekileceği yerler doğal bir görünüm kazanması için normal çıkan saçlar gibi çizilir ve ekim yapılır. Saçlar uzadığında tıpkı doğal çıkmış gibi görünür.

10. Saç Ekimi Çok Pahalıdır

saç ekimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Saç ekimi bilindiğinin aksine çok pahalı bir tedavi yöntemi değildir. Eğer kişi uzman doktorlara başvurmayıp, ucuz yollarla yaptırmak isterse istediği sonuca ulaşamadığı için çeşitli yöntemlere başvurur. Kişinin sonuca ulaşmak için harcadığı maliyet profesyonel saç ekiminden daha pahalıya gelir. Bu yüzden direkt bu işte uzmanlaşmış kişilerle çalışarak saç ekimi yaptırması daha mantıklıdır.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Saç Ekimi Sonrası Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair PlusSaçı Uzatır10/9.6
2Kerastase Specifique Bain PreventionParlaklık Katar10/9.7
3Ducray Anaphase Dökülme Karşıtı ŞampuanSaç Derisini Besler10/9.6
4Vichy Dercos Energisant ShampooSaçları Besler10/9.8
5Luis Bien Mavi Saç Serum Bakım SetiHızlı Uzama10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Ekimi
Sonrası Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek En İyi Ürünler

Saç ekimi ile alakalı doğru bilinen yanlışları yukarıda anlattık. İçeriğimizin bu kısmında ise saç ekiminde kullanılması gereken ürünleri inceleyeceğiz. İşte ekimden sonra kullanılabilecek en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Plus

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Plus
Aradığın
Fiyatı Gör

Yoğun keratin içeren formülü sayesinde zayıf saç tellerini güçlendiren Diamond Hair Plus, bu sayede zayıflıktan kaynaklanan dökülmeleri önlüyor. İçeriğindeki Biotin sayesinde saç derisinin ferahlamasını sağlayan ürün aynı zamanda kepek gibi problemlerin çözümünü sağlıyor. Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan serum, bu sayede ekimden sonra yaşanan dökülmeleri önlüyor. Son olarak bu ürünün saçın uzama hızını arttıracağını ve böylece daha kısa sürede dolgun saçlara kavuşmanızı sağlayacağını belirtelim.

2. Kerastase Specifique Bain Prevention

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize ürettiği her ürünle farklı bir sorunumuza çözüm olan Kerastase markasıyla devam ediyoruz. İlk kullanımdan itibaren kepek ve ölü deri gibi problemleri en aza indiren Kerastase Specifique Bain Prevention, içeriğindeki Pro Aktif bileşenler sayesinde yeni saç kökü oluşumuna destek oluyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün, bu sayede koparak dökülmeleri durduruyor. Ayrıca kısa süre içerisinde kafa bölgesindeki açıklıkları kapatan şampuanın günlük kullanıma uygun olduğunu belirtelim.

3. Ducray Anaphase Dökülme Karşıtı Şampuan

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan Ducray Anaphase, ilk kullanımdan itibaren daha dolgun ve hacimli saçlara kavuşmanızı destekliyor. Özel formülü sayesinde yeni saç kökü oluşumuna yardımcı olan şampuan, saçı canlandırarak saç tellerinin uzama hızını arttırıyor. İçeriğindeki vitaminler sayesinde saçı güçlendiren ve dökülmesini engelleyen ürün aynı zamanda kepek gibi oluşumları engelliyor. Son olarak bu ürünün anti alerjik yapısı sayesinde herkes tarafından kullanılabileceğini söyleyelim.

4. Vichy Dercos Energisant Shampoo

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Vichy
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Vichy markasının Dercos Energisant Shampoo ürünüyle devam ediyoruz. Formülündeki Pro-Vitmain B5 sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saça etkin bakım uygulayarak hasar gören bölgelerini onarıyor. İçeriğindeki Aminexil molekülü sayesinde zayıf saç tellerini güçlenmesini sağlayan şampuan, bu sayede koparak dökülmeleri önlüyor. Böylelikle bir süre sonra saçlarımız hem daha güçlü hem de daha dolgun bir yapıya kavuşuyor.

5. Luis Bien Mavi Saç Serum Bakım Seti

Saç Ekiminden Sonra Kullanılabilecek Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Luis Bien
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçın tüm ihtiyacını karşılayan bakım seti, kısa süre içerisinde besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan dökülmeleri durduruyor. Özel formülü sayesinde saçın ferahlamasını sağlayarak uyuyan saç köklerini canlandıran ürün, bu sayede saçın uzama hızını arttırıyor. Son olarak içeriğindeki vitamin ve minerallerle saçın hasar gören bölgelerini onaran serumun saçın daha dolgun bir yapıya sahip olmasını sağlayacağını belirtelim.

Saç ekimi sonrası kullanabilecek en iyi ürünler hangisi?

saç ekimi sonrası kullanabileceğiniz en kaliteli saç ekimi sonrası ürünler arasında; Diamond Hair Plus, Kerastase Specifique Bain Prevention, Ducray Anaphase Dökülme Karşıtı Şampuan, Vichy Dercos Energisant Shampoo, Luis Bien Mavi Saç Serum Bakım Seti en kaliteli saç ekimi sonrası saçı besleyen ürünler olarak biliniyor.

Saç ekimi hakkında yanlış bilinen bilgiler nelerdir?

Saç ekimi ile ilgili yanlış bilinen soruları merak ediyorsanız; 

Saç ekimi bir defa yapılır, saç ekimi ince telli saçlara yapılmaz, saç ektiren kişi denize giremez, yazın saç ekimi olmaz, beyaz saça saç ekimi olmaz.

Saç ekimi fiyatları ne kadar?

Saç ekiminin fiyatı kişiye göre değişiklik göstermektedir. Tamamen kelleşmiş bir saç için ortalama fiyat 9000 TL ile 13500 TL arasındadır. Fiyatlar sabit kalmamakla birlikte istenilen bölgenin büyüklüğüne göre değişebilir.

Saç ekimi ne kadar dayanır?

Saç ekimleri saçların dökülmeyen bölgelerinden alınır. Ekilen saçlar bir ömür boyu kalıcıdır. Saç ekimi kaç yıl dayanır? sorusunun cevabı ömür boyudur. Hiçbir şekilde dökülme vb problemle karşılaşmasınız.

Saç ekimi kaç seans sürer?

Saç ekimi seansları ekilecek bölgenin boyutuna göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 2 veya 3 seansta saçlarınız tamamen ekilmiş olur. Kişi saç ektirdikten sonra belirli süre aralıklarında kontrole gitmek zorundadır.

Saç ekimi sonrası saç ne zaman çıkar?

Saç ekimi sonrasında saçlar dökülme sürecin girer. Bu süreç geçer ve saçlar yavaş yavaş uzamaya başlar. 4 ile 5 ay arasında saçlar belirli bir uzunluğa ulaşır. Başarılı bir sonuç elde edebilmek için ortalama 1 yıl kadar geçmesi gerekir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum