Saç Bakım Serumu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç serumları, saçlarımızı güzelleştiren bakım ürünlerinden birisidir. Bu içeriğimizde saç serumlarının kullanımı hakkında detaylı bilgilere yer verdik.
Saç Bakım Serumu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Bakımı Serumu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç serumu nasıl kullanır? Saç bakım serumu, saçların olduğundan daha hacimli ve parlak görünmesini sağlayan bir tür silikon bazlı üründür. Doğal yöntemlerle elde edilen saç serumları, saçların güzel görünmesini sağlamakla birlikte aynı zamanda yumuşaklığını da arttırır. Saçı toz, kireç ve diğer çevresel etkenlere karşı da koruyan saç bakım serumunun doğru şekilde kullanılması gerekir. Çünkü aşırı kullanmak veya doğru şekilde kullanmamak, saçlarınızın güzelleşmesi bir yana zarar görmesine sebebiyet verir. Peki, saç bakım serumu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İşte saç serumu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...

1. Saç Tipinize ve Sorununuza Uygun Serum Kullanın

saç bakım serumu kullanımı

Saç tipi ve yaşadığınız sorun saç bakımında en önemli konuların başında gelir. Çünkü her saç tipi farklı özelliklere sahip olduğu için farklı ürünler kullanmak gerekebilir. Bu durumda, serum kullanmadan önce sorununuzun ne olduğunu tespit etmek ve buna uygun olarak saç bakım serumu seçmek büyük önem taşıyor.

2. Serum Türünü İyi Belirleyin

saç bakım serumu kullanımı

Saçlarınızda aradığınız güzelliği yakalayabilmek için kullanabileceğiniz saç serumlarının üç farklı kullanım çeşidi vardır. Bunlar; saç şekillendirmeden önce, banyo sırasında ve banyo sonrasında kullanımdır. Mesela banyo sırasında kullanılacak saç serumu ile banyo sonrasında kullanılacak saç serumunun yapısı birbirinden farklıdır. Doğru serumu kullanmamanız durumunda, saçlarınızda istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden saç serumu seçimi önemli bir ayrıntı olarak karşımıza çıkmaktadır.

3. Saç Serumunu Doğru Bir Şekilde Kullanın

saç bakım serumu kullanımı

Saç serumu kullanmak her ne kadar saçlarınızda istediğiniz sonuçları elde etmenize yardımcı olsa da doğru bir şekilde uygulanmadığında bu beklentinize ulaşmanız mümkün olmayabilir. Peki, doğru saç serumu nasıl uygulanır?

Öncelikle saçlarınızın uzunluğu ve hacmi önemli bir konudur. Yani serum kullanırken bunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Saç serumunu fazlaca kullanmak, saçların daha sağlıklı olacağı anlamına gelmez. “Her şeyin fazlası zarar” ilkesi, burada da geçerlidir. Uzmanlara göre saç serumu kullanılırken belirttiğimiz gibi saç uzunluğuna ve hacmine göre 2-3 damla kadar kullanmak yeterlidir. Önce saç derisine masaj yaparak uygulamak, daha sonra saç uçlarına uygulamak doğru saç serumu kullanma yöntemidir. Burada da aşırıya gitmemenizi öneririz. Çünkü serum, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir tür silikon madde olduğu için saçlarınıza çok fazla uygulamanız, saç derisinin ve gözeneklerinin nefes almasını engeller. Bu da saçlarınızda hoş olmayacak sorunlarla karşı karşıya kalmanıza neden olacaktır.

4. Uzmanların Önerilerine Uymaya Özen Gösterin

saç bakım serumu kullanımı

Doğru sonuç almak, saçlarınızda istediğiniz görünümü elde etmek ve saçlarınızın sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlayabilmek için saç serumu kullanımında dikkat etmeniz gereken önemli bazı ayrıntılar bulunmaktadır. Aşağıdaki kısımda uzmanların önerilerinden yola çıkarak saç serumu kullanılırken dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik. Bu maddelere uyarak daha iyi sonuç elde edebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Saç serumu kullandıktan sonra saçlarınızda hızlı bir kuruma durumu söz konusu ise kullandığınız serumu ya da markasını değiştirin.

Saç serumunu her gün kullanmak doğru değildir. Uzmanlara göre saçların zarar görmesini engellemek için haftada 3 defa saç bakım serumu kullanmak yeterlidir.

Saç serumu kullanılırken en çok dikkat edilmesi gereken konu saçların ıslak olmamasıdır. Kuru veya nemli saçlara serum uygulamak daha iyi sonuçlar verir.

Saç serumu kullandıktan sonra mutlaka bir tarak yardımı ile tüm saçlarınıza nüfuz etmesini sağlamanız gerekir.

Kirli saçlara serum uygulanmaz. Bu nedenle serum kullanmadan önce saçlarınızın temiz olduğundan emin olun.

5. Doğal Ürünleri Kullanın

saç bakım serumu kullanımı

Saç bakım ürünleri satılan yerlerde saç serumu alabileceğiniz gibi aynı serumları evde kendi başınıza da yapabilirsiniz. Güvenilir bir markanın ürününü almak her ne kadar sorun olmasa da bilmediğiniz bir markanın ürünlerini kullanmak saçlarınıza zarar verebilir. Saçlarınızın sağlıkla ışıldaması için doğru zamanda doğru serum uygulamanın önemli bir ayrıntı olduğunu unutmayın.

6. Saç Serumu Kullanmadan Önce Saçlarınızı Nemlendirin

saç bakım serumu kullanımı

Saç serumu kullanırken dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Bunlardan birisi de saçların nemlendirmesidir. Serumu saçlarınıza sürmeden önce temiz ve nemli olmasına dikkat edin. Duş sonrasında saçlarınızın ıslaklığını alarak serumu uygulamanız daha iyi, sağlıklı olacaktır. Bazı serumlar saç kremi gibi gelir. Bu durumda da saçlarınızı daha sonrasında tekrardan yıkamayı ihmal etmeyin.

7. Saçlarınıza Çok Fazla Serum Sürmeyin

saç bakım serumu kullanımı

Saç serumu çok fazla kullanmak ciddi oranda zarar verir. Dozunda kullanıldığında saçlarınızı besleyen, hızlı uzamasına yardımcı olan, saçları gürleştiren, parlaklık veren, hacim kazandıran, kepeği ve dökülmeleri önleyen saç serumlarının kullanımı aşırıya kaçıldığında saç köklerine ciddi oranda zarar verir.

8. Saç Serumunu Şampuan ile Karıştırmayı Deneyin

saç bakım serumu kullanımı

Saç serumunu kullanırken şampuan ile karıştırmak daha sağlıklı olabilir. Serumu dökerken çok fazla abartmayın. 10 damla kadar şampuan ile karıştırdığınızda daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. Eğer her gün duş alıyorsanız saç serumu ile karıştırılmış şampuanı kullanmayın. Önerimiz haftada 2 defa kullanmanızdır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım KremiSaç Bakım Maskesi

En İyi Saç Serumu Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairSerum/ŞampuanOnarıcı10/10
2Kerastase SpecifiqueSerumBesleyici10/9.9
3L'Oréal Professionnel SerioxylSerumKoruyucu/Onarıcı10/9.8
4Davines Curl BuildingSerumCanlandırıcı10/9.6
5Pantene Doğal SentezYağOnarıcı/Besleyici10/9.4
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Serumu Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda saç serumu kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri belirttik. Bu kısımda ise en iyi saç bakım serumlarını inceleyeceğiz. İşte saça etkileri kanıtlanmış en iyi saç bakım serumları.

İşte En İyi Saç Serumları;

1. Diamond Hair Saç Serumu

en iyi saç serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç bakım serumları listemizin ilk sırasında özellikle saç bakım ürünleriyle büyük popülerlik kazanmış Diamond Hair markasının ürünü yer alıyor. İçeriğinde bulunan 12 farklı bitkinin özü sayesinde saçın besin ihtiyacının tamamını karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olmanızı destekliyor. Formülünde bulunan keratin proteini sayesinde saçın bakımını ve onarımını yapan serum, bu sayede saçlarınızın daha dolgun olmasını destekliyor. Son olarak bu ürünün saç derisi hastalıklarını da önlediğini belirtelim.

2. Kerastase Specifique Aminexil Gl

en iyi saç serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç dökülmesine neden olan unsurlarla savaşan saç serumu, kısa süre kullanımda bile saç tellerini güçlendirerek kalınlaşmasını ve çevresel etkenlere karşı dayanıklı hale gelmesini sağlıyor. Düzenli kullanımlarda ise saç tellerinizi yeniden onaran ürün, bu sayede saçlarınızın daha dolgun gözükmesini destekliyor. Ayrıca saç derinizi ferahlatan serumun yeni saç oluşumuna katkı sağladığını belirtelim.

3. L'Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair

en iyi saç serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Loreal Professionnel markasının popüler saç serumuyla devam ediyoruz. Saç derisine nüfuz ederek uyuyan saç köklerini uyaran saç serumu, bu sayede saçın uzama hızını arttırıyor. İçeriğindeki Stemoxydin sayesinde 3 aylık düzenli kullanımda 1700 yeni saç kökü oluşumunu destekleyen ürün aynı zamanda saçlarınıza antioksidan etkisi sağlıyor. Bu sayede hem saç kökleriniz strese karşı korunur hem de elektriklenme gibi sorunlar yaşamazsınız.

4. Davines Curl Building

en iyi saç serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Davines
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçların elastikliğini arttırarak daha kolay şekil almasını sağlayan Davines Curl Building, ilk kullanımdan itibaren saçın parlaklığını arttırıyor. Kısa süre kullanımda ise saçın doğal yapısını dalgalı ve bukleli görünüm için destekleyen ürün aynı zamanda elektriklenip kabaran saçları forma sokuyor. Son olarak saçı neme karşı koruyan serumun buklelerin bozulmasını engellediğini de ekleyelim.

5. Pantene Doğal Sentez Argan Yağlı Elixir

en iyi saç serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Pantane
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Pantene markasının saç serumuyla bitiriyoruz. Formülündeki Pro vitamin ve argan yağı sayesinde saçın nem ihtiyacını karşılayan ürün, yıpranmalara karşı 24 saat boyunca koruma sağlıyor. Özel içeriği sayesinde saçı besleyen, bakımını yapan ve yıpranmaları onaran serum aynı zamanda saçın dolgunluğunu arttırıyor. Ayrıca saçı ağırlaştırmayan ürünün bu sayede daha hafif, canlı ve sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlayacağını belirtelim.


En iyi saç serumu hangisi?

Saçların daha canlı ve sağlıklı olmasını sağlayan en iyi saç serumları arasında; Diamond Hair Saç Serumu, Kerastase Specifique Aminexil Gl, L'Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair, Davines Curl Building, Pantene Doğal Sentez Argan Yağlı Elixir gibi ürünler tercih ediliyor.

Saç serumu kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

Saçınızın daha canlı ve sağlıklı olması için serum kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlardır;

Saç tipinize ve sorununuza uygun serum kullanın, serum türünü iyi belirleyin, saç serumunu doğru bir şekilde kullanın, uzmanların önerilerine uymaya özen gösterin, doğal ürünleri kullanın.

Saç serumları işe yarıyor mu?

Saçın kaybettiği sağlığını ve canlılığını kökten onararak geri kazandırmaya yardımcı olan saç serumları, ihtiyaç duyulan bütün bakımları sağlıyor. Saçın daha güzel görünmesine yardımcı olan bu ürünler saç dökülmesi, saç kırığı, cansızlık, yavaş uzama gibi problemleri ortadan kaldırıyor.

Saç serumu nasıl kullanılır?

Saçın yoğunluğuna ve uzunluğuna göre ele damlatılan serum, nemli saça masaj yapılarak uygulanır.

Saça hangi serum iyi gelir?

Saça iyi gelen serum markaları arasında; Kerastase, Schwarzkopf, Botanic, Mutis, Misbahce, Insight, Aveda saça faydası olan saç serumları olarak biliniyor. Bu markalar en kaliteli serumları üretmektedir.

Saç bakım serumu ne işe yarar?

Saç bakım serumları, saç derisini besler, parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur, saç kırıklarını onarır. Saç dökülmelerinin önüne geçer, saçın ihtiyaç duyduğu mineralleri içerisinde barındırdığı için saçların gür çıkmasını sağlar.

Saç serumu saça zararlı mı?

Saç serumu çok fazla kullanıldığı zaman saça zarar vermektedir. Eğer dozunda kullanırsanız saça hiçbir şekilde zararı yoktur. Ortalama haftada 2 defa kullanarak serumun saçlarınıza zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Saç dökülmesine karşı en iyi serum hangisi?

Saç dökülmelerine karşı geliştirilmiş olan en iyi serumlar; Aveda, Schwarzkopf, Kerastase gibi markaların üretmiş olduğu saç dökülme karşıtı serumlardır. Saçların dökülmesini önler, kırıkları önler.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum