Saba Tümer Kimdir

Saba Tümer ile Bu Gece isimli televizyon programı ile dikkatleri üzerine çeken başarılı sunucu, 5 Aralık 1970’de İzmir’de dünyaya geldi.
Saba Tümer Kimdir

Saba Tümer Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Ege Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi aldı. Daha sonra çeşitli kanallarda çalıştı. Diksiyon derslerine ağırlık verdi ve Günay Oğuz’dan diksiyon üzerine kapsamlı bir eğitim aldı. Eğitiminden sonra ise Ege TV’de bir süre spikerlik yaptı. Ardından NTV’ye transfer oldu. 

NTV’de günlük haberleri sunduğu bir program hazırladı. Bu programdaki sempatik tavırları ile geniş bir kitle tarafından tanınmaya başladı. Aynı zamanda Nstyle dergisinde yazarlık yaptı. NTV’den ayrıldıktan sonra ise Show TV’de dış haberler bölümünde çalıştı. Daha sonra en iyi kadın spiker seçildiği Ne Var Ne Yok isimli programı Serdar Akinan ile birlikte sundu. Televizyonda attığı kahkahaları ile tanınan Saba Tümer, Saba Tümer’le Bu Gece isimli programı sunmaya başladığı dönemde hem Haber Makinası hem de Lütfen Bu Konuya Girmeyelim isimli programlarda yer aldı. 

2008’de Saba Tümer ile Bu Gece isimli programıyla Show TV’den Haber Türk’e transfer oldu. 18 Haziran 2013’de Gezi olayları için dile getirdiği yorumları sebebiyle Show TV’de hazırladığı Saba Tümer isimli televizyon programı yayından kaldırıldı. Çeşitli program ve filmlerde de yer alan Saba Tümer, 2011’de vizyona giren Kurtuluş Son Durak isimli filmde yer aldı. Ardından 2014’de Asayiş Berkkemal isimli dizide yer aldı. Dizi, oğlu ile birlikte aynı şubede çalışan Kemal isimli bir polisin ve oğlunun yaşadıklarını anlatıyor. 

2014’de Polis Akademisi Alaturka isimli filmde Güzin karakterini canlandırdı. Film, polis olma yeterliliklerine sahip olmayan bir grup öğrencinin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Mehmet Ali Erbil, Peker Açıkalın, Sümer Tilmaç, Elvin Levinler ve İlker Kurt yer aldı. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.