Ryan Mason Kimdir

Ryan Mason, 13 Haziran 1991’de İngiltere’nin Enfield kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ryan Mason Kimdir

Ryan Mason Biyografisi

Ryan Mason’un Kulüp Kariyeri

Ryan Mason, futbol kariyerine yerel takımlarda başlarken, resmi anlamda ilk olarak Tottenham Hotspur takımının alt yapısında yer aldı. 2 sezon genç takımlarda yer alan genç futbolcu, burada gösterdiği performans sayesinde teknik ekip tarafından onay verilerek As takıma yükseltildi.

 ryan mason yeovil town

Tottenham ile çalışmalara başlayan orta saha oyuncusu, kendisini geliştirmesi için kiralık olarak Yeovil Town takımına gönderildi. Bir sezon forma giydiği takımda 28 maça çıkıp 6 kez fileleri havalandırdı. Sezon sonunda Tottenham’a geri döndü ancak tekrardan kiralanma kararı alındı.

Bu sefer ki takımı Doncaster Rovers oldu ve 19 maçta görev aldı. 2012 yılında kısa bir süreliğine Millwall’de yer aldı ve istenileni veremediği gerekçesiyle geri gönderildi. 2013 yılında ise yolunu Fransa’ya çevirdi ve Lorient’in B takımına kiralık gönderildi. B takımda 4 maçta forma şansı bulan Ryan Mason, aynı sezon içerisinde Lorient’in As takımına davet edildi ancak Fransa 1. Lig’de forma bulamadı.

 ryan mason tottenham hotspur

2013-2014 sezonun devamını ülkesinin ekiplerinden Swindon Town’da kiralık olarak geçirdi ve 18 maça çıkıp 5 gol attı. Sezon sonunda Tottenham Hotspur’a geri dönen İngiliz futbolcu, kiralık kaldığı dönemlerde kendisini geliştirdiğini kanıtladı ve 2014-2015 sezonunda 37 maça çıkıp 2 gol atma sevinci yaşadı. Takımı için değişilmez futbolcuları arasına giren yetenekli futbolcu, 2015-2016 sezonuna da burada giriş yaptı.

Ryan Mason’un Milli Takım Kariyeri

Ryan Mason, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2006 yılında İngiltere U-16 takımında giydi ve 5 maça çıkıp 1 gol attı. Bir dönem milli takımlarda forma şansı elde edemedi ancak 2009 yılında tekrardan davet aldı ve bu sefer İngiltere U-19’da oynadı. U-19 forması ile 4 maça çıkıp 1 gol attı. 2011 yılında U-21’de görev aldı ancak sadece 1 maç oynayabildi. 2015 yılına gelindiğinde ise İngiltere Milli Takımı’na davet edildi ve kariyeri boyunca A Milli formayı sadece 1 kez giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.