Ryan Bertrand Kimdir

Ryan Bertrand, 5 Ağustos 1989’da İngiltere’nin Southwark kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ryan Bertrand Kimdir

Ryan Bertrand Biyografisi

Ryan Bertrand’ın Kulüp Kariyeri

Ryan Bertrand, futbol kariyerine ilk olarak 1998 yılında Gilingham takımının alt yapısında başladı. 7 seneye yakın bir süre burada oynadıktan sonra birçok takımın dikkatini çekti ve 2005 yılında Chelsea’nin alt yapısına transfer oldu. Bir sene Chelsea’nın alt yapısında oynadı ve 2006 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

ryan bertrand chelsea

Chelsea formasını bir kez bile giyemeden Bournemouth’a kiralık olarak gönderildi. Burada 5 maça çıkan futbolcu, ardından gelen yıllarda Oldham Athletic, Norwich City, Reading, Nottingham Forest ve Aston Villa ekiplerinde kiralık oynadı.

Bu süre içerisinde zaman zaman Chelsea’da forma giyme fırsatı yakaladı. 2014 yılında Aston Villa'da 16 maçta forma giydi. Sezon devam ederken Aston Villa'dan ayrıldı ve aynı yıl içerisinde Southampton'a kiralık olarak gönderildi.

ryan bertrand southampton

2014-2015 sezonu içerisinde Southampton ile 22 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi. Burada gösterdiği performans sayesinde teknik ekibin dikkatini çekti ve Chelsea kulübüne transfer teklifi yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda her iki kulüp 13 Milyon Euro bonservis bedeli verilmesinde anlaştı ve Ryan Bertrand, 2015-2016 sezonunda Southampton’a transfer oldu.

Ryan Bertrand’ın Milli Takım Kariyeri

Ryan Bertrand, milli formayı kariyerinde ilk kez İngiltere Genç Milli Takımı’nda giydi. Genç takımlardan U-17, U-18, U-19, U-20 ve U-21 ekiplerinde yer aldı ve toplamda 31 maça çıktı. 2012 yılında ise ilk kez İngiltere A Milli Takımı'ma davet edildi. A Milli formayı'da kariyerinde 7 maçta giyme giyme fırsatını elde etti.

Ryan Bertrand’ın Başarıları

Chelsea               

İngiltere FA Kupası: 2011-12

UEFA Şampiyonlar Ligi: 2011-12

UEFA Avrupa Ligi: 2012-13

Bireysel Başarıları

Yılın PFA Premier Lig Takım: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.