Rüzgar Erkoçlar Kimdir

2013’de geçirdiği operasyon ile cinsiyetini değiştiren Rüzgar Erkoçlar, 26 Mart 1986’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Rüzgar Erkoçlar Kimdir

Rüzgar Erkoçlar Biyografisi

Lise eğitiminden sonra TÜRVAK’da oyunculuk üzerine eğitim aldı. Emret Komutanım isimli dizide canlandırdığı Foto Fato karakteri ile geniş çevreler tarafından tanınmaya başladı. Kamera karşısına ise ilk kez Seni Yaşatacağım isimli dizi ile geçti. Dizi, görev yaptığı hastaneden zorla kaçırılan Zeynep isimli bir doktorun, zorla tedavi ettiği mafya lideri Reşat’a aşık olmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Berna Laçin, Yetkin Dikinciler, Can Gürzap ve Rüzgar Erkoçlar yer aldı.

Daha sonra ise Bütün Çocuklarım isimli dizide Irmak karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar önce Erzincan’dan göç eden bir adamın çocuklarına sahip çıkmaya çalışmasını anlatıyor. Herkesin farklı dünyaları yaşadığı dizinin başrollerinde ise Kadir İnanır, Jülide Kural, Filiz Taçbaş, Menderes Samancılar ve Murat Yıldırım yer aldı. 2005’de ise Emret Komutanım isimli dizide Foto Fato karakterini canlandırdı. Dizi, askerliğini yapan erler ve üstlerinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sarp Levendoğlu, Engin Hepileri, Arda Kural, Seda Akman, Sermiyan Midyat ve Demet Evgar yer aldı.

2010’da ise Maskeli Balo isimli dizide Zehra karakterini canlandırdı. Gerçekleri öğrenmek isteyen idealist gazeteci Zeynep, babasının gerçek yüzünü öğrenince tüm dünyası başına yıkılır fakat daha sonra Mehmet isimli bir gence aşık olur ve hayatını düzene koymaya başlar. Dizinin başrollerinde ise Burcu Kara, Burak Hakkı ve Korel Cezayirli yer aldı. 2011’de ise Yamak Ahmet isimli dizide Anna karakteri ile konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizi, Osmanlı saray mutfağını ve mutfakta yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Başak Parlak, Kemal Uçar, Burhan Yıldız ve Gaye Turgut yer aldı.

nil-erkoclar.jpg

Uzun yıllar Nil Erkoçlar olarak tanınan genç oyuncu, 2013'de geçiridiği ameliyatla Rüzgar Erkoçlar olarak gündeme geldi. Duyulduğu ilk anda büyük tepkiler alan genç oyuncu, Kutluğ Ataman'ın Oryantalya isimli filminde Hülya Avşar ile birlikte yer alacak. Filmin çekimlerine ise 2016'da başlanacağı konuşuluyor. 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2002 - Seni Yaşatacağım
  • 2004 - Bütün Çocuklarım
  • 2005 - 2008 - Emret Komutanım
  • 2006 - Emret Komutanım Şah Mat (Sinema)
  • 2008 - Elif
  • 2008 - Üvey Aile
  • 2009 - Hesaplaşma
  • 2010 - Maskeli Balo
  • 2010 - Çakıl Taşları
  • 2012 - Yamak Ahmet

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.