Rüya Önal Kimdir

Okan Bayülgen’in sunduğu Televizyon Makinası isimli programda yer alan skeçlerde yer alarak dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 30 Haziran 1985’de Eskişehir’de dünyaya geldi.
Rüya Önal Kimdir

Rüya Önal Biyografisi

Tiyatro eğitimlerini İstanbul Tiyatro Kumpanyası’nda alan Rüya Önal, kamera karşısına Çocuğun Var Derdin Var isimli dizi ile geçti. Dizi Ömer ve Zeynep isimli bir çiftin mutlu aile tablolarını anlatıyor. Küçük yuvalarından birbirlerinden şirin 3 çocuk ve teyzeleri ile sürüp giden şirin bir hayat. Dizinin başrollerinde ise Cem Davran, Şevval Sam, Berke Üzrek ve Begüm Temelle yer aldı.

2005’de ise Yol Arkadaşım isimli filmde rol aldı. Film, Akın isimli bir gencin sevdiği kıza evlenme teklifi yaptığı sırada, kız arkadaşının kazara ölmesini ve sonrasını anlatıyor. Kendinin kaybeden Akın, kız arkadaşının yokluğunda kendini alkole verir ve kafasını bir türlü toparlayamaz. Bir süre sonra Hızır isimli bir adamla tanışır ve doğru yolu bulur. Filmin başrollerinde İsmet Erten, Gürkan Tavukçuoğlu ve Rüya Önal yer aldı.

Daha sonra ise Zeytin Dalı isimli dizide rol aldı. Dizi, Ege’de yıllarca süren kavgaları, unutulmayan aşkları ve öfkeleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hülya Darcan, Tanju Korel, Altan Günbay, Rüçhan Çalışkur ve Ahmet Uz yer aldı. Ardından Doktorlar isimli dizide Başak karakterini canlandırdı. Dizi bir hastanede yaşanan olayları, hastaları ve doktorları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kutsi, Yasemin Ergene, Melike Güner, Bekir Aksoy ve Yağmur Atacan yer aldı.

2006’da ise yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı Sınav isimli filmde Gamze karakterini canlandırdı. Film, önce okul sonra üniversite sınav sorularını çalan 5 lise öğrencisinin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise İsmail Hacıoğlu, Rüya Önal, Yağmur Atacan, Caner Özyurtlu ve Volkan  Demirok yer aldı. Filmde aynı zamanda Jean-Claude Van Damme yer aldı. 2009’da ise Ada: Zombilerin Düğünü isimli filmde rol aldı. Film, beş yakın arkadaşın Büyük Ada’da düğüne gitmelerini ve sonrasında yaşanan vahşeti anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Esra Ruşan, Kaan Keskin, Erol Ozan Ayhan, Gülüm Baltacıgil, Onur Buldu ve Rüya Önal yer aldı. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.