Rüveyda Öksüz Kimdir

Miss Turkey 2013’te birinciliği göğüslemesiyle dikkatleri üzerine çeken Rüveyda Öksüz, 2 Mayıs 1994’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Rüveyda Öksüz Kimdir

Rüveyda Öksüz Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen Rüveyda Öksüz, lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi’nde  astronomi ve uzay bilimleri üzerine eğitim aldı. Üniversite yıllarında katıldığı Miss Turkey ile kendinden bahsettirdi. Özellikle Azra Akın ile olan benzerliği yarışmada da epey ilgi gördü. Güzellik yarışmasında birinci olarak yarılmasının ardından oyunculuk üzerine eğitimler almaya başladı. Bir süre modellik yaptıktan sonra kamera karşısına ilk kez Ezra isimli dizi ile geçti

 

2014’te yayınlanmaya başlayan Ezra isimli dizide Gazze’den İstanbul’a gelen mülteci kızı Ezra’yı canlandırdı. Dizi, Gazze’den İstanbul’a geldikten sonra bir Türk polisine aşık olan Ezra isimli genç ve güzel bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Rüveyda Öksüz, Yusuf Çim, Asuman Dabak, Ergin Kılıkçıer ve Zeynep Koltuk yer aldı. Genç ve güzel oyuncu dizinin aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturdu.

2015’te ise Sen Benimsin isimli dizide Name karakterini canlandırdı. Uzun yıllar İstanbul’da ailesinden ayrı yaşayan Ejder en sonunda eve dönemeye karar verir. Dönüş yolunda Name isimli genç bir kadınla trafik kazası geçirirler. Yaşadıkları bu kaza kimsenin önleyemeyeceği bir aşkın doğmasına neden olur. Dizinin başrollerinde ise Gökhan Keser, Rüveyda Öksüz, Güven Hokna, Burak Sergen, Seda Akman, Dila Danışman ve Ruhi Sarı yer aldı. Dizi ilk önce Sen Benimsin ismiyle tanıtımlarını yapmaya başladı. Daha sonra ise Sen Benimsin oldu. Her ne kadar beğenilse de dizi, reyting sonuçlarına yenik düştü ve eylül ayı sonunda yayından kaldırıldı.

 

cesuryurek.jpg

Cesur Yürek dizisinde başrolleri Onur Tuna ile paylaşan güzel oyuncu Rüveyda Öksüz, Berrin karakterine hayat verdi. Bir adamın büyük bir kahramana dönüşmesinin öyküsü olan, ailesini ve sevdiklerini korumak için savaşan bir gencin hikâyesini anlatıyor.

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2014-Ezra
  • 2015-Sen Benimsin
  • 2016- Cesur Yürek

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.