Ruud Boffin Kimdir

Ruud Boffin, 5 Kasım 1987’de Belçika’nın Sint-Truiden kentinde doğan, kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ruud Boffin Kimdir

Ruud Boffin’in Kulüp Kariyeri

Ruud Boffin, futbola çok küçük yaşlarda ilgi duydu ve ilk takım kariyerine Racing Genk takımında başladı. 2005 yılında Hollanda’nın PSV Eindhoven takımına transfer oldu. 2007 senesine kadar burada alt yapı kategorisinde yer aldı.

Gösterdiği gelişim ile beraber 2007 yılında A takıma yükseltildi ve profesyonel kariyerine imza attı. Aynı yıl içerisinde takımda forma giymeden Eindhoven’a kiralık olarak gönderildi. O sezon 20 kez kaleyi korudu. Sezon sonunda ise MVV Maastricht’e bonservissiz şekilde transfer oldu. İki sezon forma giydiği takımda 61 kez sahada sırtına forma geçirdi.

2010 yılının ikinci devresinde Venlo’ya kiralık olarak gönderildi. Burada sadece 5 maçta forma giydi. 2011-2012 senesinde İngiltere’nin West Ham United takımına 300 Bin Euro’ya transfer oldu. Bir sezon boyunca bir hayal kırıklığı olarak sadece 2 maçta forma giydi.

ruud boffin eskişehirspor

Sezon sonunda Boffin’in ısrarları ile tek taraflı sözleşme fesh edildi. Serbest kalan kaleci, takımdan ayrıldığı sene Eskişehirspor ile görüşmelere başladı ve 2012-2013 sezonunda Eskişehirspor 'a bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk sezonunda direk birinci kaleci pozisyonuna geçti ve 46 maçta forma giydi. 2014-2015 sezonu sonuna kadar 107 maçta Eskişehirspor kalesini koruyan Boffin, 2017 yılı itibariyle kariyerine bu takımda devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.