Rusya’nın Müthiş Efsanesi Bir Günde Taş Kesen Orman

Rusya’daki Lena’nın Taş Ormanı efsanesi dillerden dillere anlatılır. Peki taş ormanın gerçekten hikayesi nedir? İşte efsanelerin gerçek olduğu taş orman...
Rusya’nın Müthiş Efsanesi Bir Günde Taş Kesen Orman

Rusya'nın Taş Ormanı Hakkında Bilgiler

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Yakutya’nın güneyinde bulunan, Lena nehrinin kıyı boyunca 40 km. uzanan taş ormanları, 100 ile 200 metre yüksekliğinde gökdeleni andıran kayalarla çevrili bir doğal güzelliktir. Uzaktan baktığınız zaman bir duvar gibi görünen bu taş ormanı yakından baktığınızda hayretler içinde kalabileceğiniz bir güzelliğe sahiptir.

Rusya'nın Taş Ormanı Hakkında Bilgiler

Lena’nın Taş Ormanı, turistler için oldukça ulaşılması zor bir yerdedir. Sibirya’da henüz medeniyetin buluşmadığı bir yerde yer alıyor. Rusya’nın başkenti Moskova’ya gittiğiniz zaman bu güzelliği de görmek istiyorsanız 3 günlük bir yolculuk daha yapmanız gerekecektir. Moskova’ya ulaştığınız zaman Taş ormanlarını görmek isterseniz orada sizleri bu güzelliklere götürecek yerliler bulunuyor. Lena’nın Taş Sütunları’na 500 dolar gibi bir ücretle ulaşabilirsiniz. Botla yapılan bu yolculuk 3 gün sürüyor. Bu uzun yolculuk göreceğiniz bu güzel manzaraya değer.

Organik dünyanın oluşumu hakkında da bu taşlardan alınan örneklerle ortaya çıkıyor. Hayata dair birçok bilgi veren bu fosilli taşlar görüntüsüyle insanı büyülüyor. Sütunların birbirinden farklı olduğu bu güzel yerde güneşin doğuşunu ve batışını izlemek ise bir harika.

Rusya'nın Taş Ormanı Hakkında Bilgiler

Birçok ressamın tablosunu andıran bu manzarayı görmüş Rus Jeolog günlüğünde şu şekilde tanımlamıştır; “Bir kez bunları görmüş olan biri, gördüklerini kalbinde ve anılarında hiçbir zaman silmeyecektir.”

Efsaneler insanlar tarafından yaşatılan ve gönülden gönle akan bir ırmaktır. Sürekli yeşerir ve budaklanır.

Efsaneye Göre Taş Kesen Orman

Rusya'nın Taş Ormanı Hakkında Bilgiler

Rivayete göre; eskiden Lena nehrinin kıyısında görkemli, koskoca bir saray varmış. Bu saray yerli halka dehşet saçan bir ejderhaya aitti. Ejderha günün birinde güzel bir kızı kaçırıp bu sarayda saklar. Nişanlısı olan genç, sevgilisini kurtarmak için ejderha ile savaşarak onu öldürür. Sonrasında bu saray, cesur genç ve güzel nişanlısının taş halini alır. Lena’nın taş sütunları böyle oluştuğu söylenir.

Bilim İnsanlarına Göre Taş Kesen Orman

Rusya'nın Taş Ormanı Hakkında Bilgiler

Yüz milyonlarca yıl önce Yakutya ormanlarının yerinde bir deniz vardı. O dönemlerde yeryüzünde büyük değişimler yaşanıyordu. Değişen bu jeoloji yapı sonucu deniz dibi Lena nehrinin kıyıları boyunca uzanan kayalara döndü. Günümüzde sütunlarda alınan örneklerde yıllar önce yaşamış deniz canlılarının taş halindeki kalıntılarına rastlanılıyor.

Lena sütunları, UNESCO tarafında dünya mirasına adını yazdırmış benzersiz bir doğa harikasıdır. Bu sütunlarda asırlar önce yaşamış, günümüzde nesli tükenen mamut, tüylü gergedan, mağara aslanı, taşlanmış hayvan kalıntıları bulunuyor.

Benzer İçerik Önerileri
Dünya Üzerindeki Kayıp ŞehirlerOrman Zengini 10 Ülke

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.