Rusya Yörüngeye Avcı Uydu Gönderdi

Rusya Hava Uzay Kuvvetleri, yörüngedeki diğer araçları denetleyebilen ve gerektiği zaman casus uydulara müdahale edebilen askeri keşif uydusunu başarıyla test etti.
Rusya Yörüngeye Avcı Uydu Gönderdi

Rusya'nın diğer araçların yanına giderek denetim gerçekleştirebilen askeri bir keşif uydusunu yörüngeye fırlattığı aktarıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan kaynaklar, deneme sırasında karasal ve yörüngesel iletişim sistemleri, balistik hesaplama yöntemleri ile yeni bir yazılımının test edildiğini söyledi. Uydunun platformdan otomatik çıkışı, uzaktan kumanda sistemi ile veri alımı ve alınan verilerin işleme sistemlerinin çalışılabilirliği de denetlendi.

Habere göre, 23 Haziran 2017'de Kosmos-2519 isimli platformdan fırlatılan ve otomatik uçuşa geçen uydu, yabancı casus uydularının faaliyetlerini tespit edip gerektiği halde bu uyduların üzerinde ‘avcı uydu' kurma becerisine sahip.

Askeri uydu geliştirme fikri ilk kez ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki Soğuk Savaş döneminde ortaya atılmıştı. Sovyetler Birliği, ‘İstrebitel Sputnik' (avcı uydu) isimli bir program geliştirmişti.

Programın amacı herhangi bir tehdit durumunda ABD'nin bir füze saldırısı hakkında uyarı veren sistemlerine bağlı uzay araçlarını etkisiz hale getirmekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.