Rusya Hakkında İçinizi Ürpertecek Korkunç Bilgiler

Rusya, tarihi boyunca çok fazla korkunç hikayeye ev sahipliği yapmış, kültürüyle ve yaşanmışlıklarıyla tüyler ürpertici bir ülke olmuştur. Biz de bu içeriğimizde sizler için bu korkutucu ve ilginç bilgileri bir araya getirdik.
Rusya Hakkında İçinizi Ürpertecek Korkunç Bilgiler

Rusya Hakkında İçinizi Ürpertecek Korkunç Bilgiler

17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya’nın tarihinde oldukça ilginç olaylar yaşanmıştır. Bu içeriğimizde  Rusya hakkında en ilginç ve korkunç bilgileri sizler için derledik.

rusya-hakkinda.jpg

Rusya Hakkında İlginç Bilgiler


O Saat Bir Asırdır Çalışmıyor!

25 Ekim 1917'de Bolşevik lider Vladimir Lenin'in önderliğinde, Geçici Hükümet devrildi, ve dünyanın ilk sosyalist devleti kuruldu. Bolşevikler, Rusya Federatif Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'ni kurdu. İktidara geldikleri gibi ilk iş olarak Rusya'nın I.Dünya Savaşı'ndan çekildiğini ilan ettiler. Devrimin olduğu gece yani 02:10'da Hermitage Sarayı'nda Beyaz Yemek Odası'ndaki saat 02:10'da durmuş ve 1 asırdır çalışmayarak tarihin o anını onurlandırmaktadır. Ekim Devrimi'ni gerçekleştiren Vladimir Lenin'in naaşını Lenin Mozolesi'nde görebilirsiniz. Stalin'in komünist yönetimi altında, Rus çocuklarına komünizmin kurucusu Vladimir Lenin'in Rusların dedesi, Josef Stalin'in ise Rusların babası olduğunu ve Rusya'nın da "Ana Vatan" olduğunu öğretti. Stalin'in anadili Gürcüceydi. Rusça öğrenmeye 8 yaşında başlamıştır.

hermitage-sarayi.jpg


Sovyetler 27 Milyon Kayıp Verdi

Sovyetler Birliği 2. Dünya Savaşı'nda yaklaşık 27 milyon kayıp vermiştir. Bu kayıpların büyük çoğunluğunun ise Türk halklarından olduğu tahmin ediliyor.

sovyetler-27-milyon-kayip-verdi.jpg


Tek Ülkede Sosyalizm!

1920'lerin ortasında Sovyetler Birliği'nde Stalin’in savunucusu olduğu "Tek Ülkede Sosyalizm" teorisi egemen oldu ve buna göre, Rusya hızla sanayileşmeli ve ileri kapitalist ülkelerle rekabet edebilmeliydi. Yani aşırı ve çok hızlı bir sermaye birikimi gerekiyordu. Bunun için ise işçi sınıfının daha düşük ücretle daha fazla çalıştırılması gerekiyordu. Sovyet halkının alt tabakasını buna iknanın yolu ise kendi adına iktidarda olanlarca zor uygulanmasıydı. İlk adım 1936'da  Moskova Yargılamaları ile atıldı. Daha sonra "Show Trial" diye tarihe geçen bu göstermelik yargılamalarla Bolşevik Parti'nin 1917’deki Ekim devrimini gerçekleştiren tüm lider kadroları bu davalarda işkence altında "devrime ihanet ettikleri” yönünde alınan sahte itiraflara zorlanarak tasfiye edildi, öldürüldü.

ekim-devrimi-001.jpg


Meşhur Gulag Kampları!

Sovyetler Birliği Komünist Partisi’nin önderliğindeki tasfiyeleri, parti genelinde ve toplumda bir "temizlik hareketi" izledi. Bu yargılamalarla başlatılan süreçte Komünist Parti her düzeyde, inanmış yüzbinlerce üyesini kendi elleriyle hapishanelerde, çalışma kamplarında yok etti. İşte bu sürecin en önemli aygıtı GULAG adıyla bilinen çalıştırma kamplarıydı. Bu kamplar, esas olarak iki fonksiyonu yerine getiriyordu.

gulag-kamplari.jpg

Rejim karşıtlarını cezalandırmak ve cezalıların bedava iş gücünü sistemli bir şekilde kullanarak sanayinin gelişmesine katkı sağlamak. GULAG'larda kalanların büyük çoğunluğu da siyasi mahkumlardı. Sovyetler Birliği'nde siyasi nedenlerle idam edilen, sürgüne uğrayan, GULAG'larda çalıştırılan ve diğer yöntemlerle cezalandırılanların toplam sayısının 15 milyon olduğu ileri sürülüyor. Resmi kayıtlarda ise bu rakam 4 milyonun üzerinde...

meshur-gulag-kamplari!.png


Tüm Toplum Potansiyel Suçlu Hale Geldi!

Moskova Yargılamaları ile niteliğini ortaya koyan Stalin döneminde, siyasi muhalifler "vatan haini" suçlamasıyla tasfiye ediliyordu. Devrimin ilk yıllarından beri hukuki bir anlam da dahil olmak üzere kullanılan bu suçlama, Stalin döneminde bir kampanya şekline dönüştü ve akıl almaz bir boyut kazandı. "Vatan haininin babası", "vatan haininin kardeşi", "vatan haininin arkadaşı" gibi nitelemelerle tüm toplum potansiyel bir suçlu hale geldi. Ceza yasaları 1930'lu yıllar boyunca değişti ve GULAG kamplarına göndermeyi öngören suçların sayısı arttı. Ayrıca Stalin döneminde "vatan haini" diye hiç sorgusuz sualsiz, mahkemesiz idam edilenler veya kayıp olanların sayısının çok olduğu da ifade ediliyor.

moskova-yargilamalari.jpg


Dehşet Verici Devlet Terörü

GULAG'ın faaliyetleri sonucunda, 20. yüzyılın en parlak sanayi yapıları ortaya çıktı ve Stalin dönemindeki "Sovyet Sanayi Devrimi" gerçekleşti. Elbette GULAG kamplarında çeşitli siyasi suçlamalar uydurularak bütün haklarından mahrum bırakılarak, acımasızca cezalandırılan ve zorla çalıştırılan milyonlarca insanın sömürülmesiyle Stalin’in 1936'da başlattığı ve öldüğü 1953’e kadar süren "temizlik hareketi” ile dehşet verici bir devlet terörü uygulandı ve büyük bir korku toplumu yaratıldı. Bu korku toplumunda işçi sınıfı daha fazla ve daha ucuza çalıştırıldı. SSCB'nin bu yolla çok hızlı sanayileşmesi sağlandı. İşte Stalin için “Hitler’den daha çok Komünist öldürmüştür” denilmesinin ve Hitler ile kıyaslanmasının nedeni bunlardır. Ruslar, Doğu Sibirya'nın işkence kamplarını şimdi turistik kamp diye pazarlıyorlar.

temizlik-hareketi.jpg


Darbe Anlaşmayı İptal Etti!

17 Mart 1991'de düzenlenen yenilenmiş birlik referandumunda halkın % 77’si Sovyetler Birliği'nin korunmasından yana oy verdi. Bu referandum sonuçlarına göre 20 Ağustos'ta Rusya Federatif Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ile diğer Sovyet cumhuriyetleri arasında  "Yenilenmiş Birlik Anlaşması" yapılacaktı. Ancak 19 Ağustos 1991'de KGB Başkanının, bazı hükümet üyelerinin ve generallerin Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'u devirme amaçlı başarısız darbe girişimi anlaşmanın iptal edilmesine sebep oldu. Darbe, anlaşmaya imza atmayı kabul eden 11 cumhuriyette tedirginlik yarattı ve ayrılığa gitmelerine sebep oldu. 8 Aralık 1991'de Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin ile Ukrayna ve Beyaz Rusya Devlet Başkanları Sovyetler Birliği'ni dağıttıklarını bildirdiler. 25 Aralık 1991'de Mihail Gorbaçov istifa ettiğini açıkladı ve Kremlin'de dalgalanan Kızıl Bayrak indirilerek yerine Rus Bayrağı çekildi. Böylece Sovyetler Birliği 25 Aralık 1991'de resmen dağıldı.


Rusya’yla Birlikte Bağımsızlıklarına Kavuştular!

Rusya, Sovyetler Birliği'nin ardılı olarak kabul edilmektedir. Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığa kavuşan ülkeler ise; Estonya, Letonya, Litvanya, Belarus, Moldova, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan'dır.


Kuril Adaları

Rusya ve Japonya arasında II. Dünya Savaşı’ndan günümüze ulaşan "Kuril Adaları Krizi" devam etmektedir. Japonlar, Amerika tarafından püskürtülünce, Ruslar fırsattan istifade 56 adadan oluşan Kuril Adaları'nı işgal etmiştir. 1.300 km boyunca uzanan ada sistemi, volkanik ve deprem bölgesi olsa da iki ülke arasında hâlâ çözülememiş bir sorun olarak beklemektedir. Rusya adalar için Japonya'dan 30 milyar dolar istemiş, fakat bu rakam Japonlara çok gelmiştir. Adalarda durumun belirsizliğinden muzdarip yaklaşık 30.000 insan yaşıyor.

kuril-adalari.jpg


Kuvvetler Ayrılığı

Ülkenin silahlı kuvvetleri; Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri olarak ayrılmıştır. Bununla birlikte Stratejik Füze Kuvvetleri, Uzay Savunma Kuvvetleri, Hava İndirme Birlikleri olmak üzere üç bağımsız kuvvet daha bulunmaktadır.


Çar Bombası

Dünyanın en güçlü bombası denilince akla ilk atom bombası gelir. Bunun en somut örneği de Japonya'nın atom bombalarıyla aldığı yaradır. Fakat Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının toplam gücünden tam 1.570 kat daha güçlü bir bomba var desek? Evet bu bomba "Çar Bombası’’ İsminden de anlaşılacağı gibi bu en güçlü bombanın sahibi Rusya gücünün abartılı olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bombanın şimdiki hali gücünün yarı yarıya indirilmiş halidir. Rusya 2 tane Çar Bombası üretti ve birini deneme amaçlı patlattı.

car-bombasi.jpg

Patlama esnasında 39 nanosaniyede ortaya çıkan enerji Güneş’in 39 nanosaniyede ortaya çıkardığı enerjinin %1.4’ü seviyesinde Patlamaya 900 km uzaktan bakanların retinasında hasar oluştuğu da söylenenler arasında Peki böyle bir bomba İstanbul’un ortasında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün üzerinde patlatılırsa ne olur? Patlamada İstanbul neredeyse haritadan silinirken, çevre iller de bu patlamadan etkileniyor.mEn içteki yeşil çember, radyasyon alanını gösteriyor. 50 megatona düşürülen Çar Bombası’nın radyoaktif serpinti anlamında gelmiş geçmiş en temiz bomba olması sebebiyle yalnızca 3 kilometrelik bir çapı bulunuyor. Hemen bir üst katmanda sarı renkte ateş topunun kapladığı alan görülüyor. Kırmızı alandaki şok dalgasında bulunan binaların neredeyse tamamı yok olurken ölümlerin %100’e yakın olacağı belirtiliyor. Gri halka alanında bulunan evlerin pek çoğunun yıkılacağı belirtilirken, sarı alanda bulunanların da 3. dereceden yanıklarla karşılaşacağı söylenmekte İstanbul’un nüfusunun 12 milyon olduğu var sayılırsa bu bölgeye atılan bir Çar Bombası’nın 6 milyon ölüme ve 3.2 milyon yaralanmaya sebep olacağı tahmin ediliyor.

car-bombasi-rusya.jpg


En Çok Nükleer Başlığa Sahip Ülke

Rusya, tanınmış beş nükleer silahlı devletten biridir. Dünya'nın en çok nükleer başlığa sahip ülkesidir. Rusya'nın nükleer silah gücünün sloganı ise "BİZDEN SONRASI - SESSİZLİK"tir. Ürkütücü değil mi?

en-cok-nukleer-basliga-sahip-ulke.jpg

 

NeOldu.com / Bilgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.