Ruslar Uzaya Otel Kuruyor

Uzay teknolojisi hız kesmeden devam ediyor. İnsanlı uzay uçuşlarından tutunda daha birçok uzay ile ilgili atılan adım, şimdi de uzaya gidenlerin kalabilecekleri bir otel inşa ediliyor. Uzay otelini yakından tanıyalım.
Ruslar Uzaya Otel Kuruyor

Tarihin arşivlerine bakıldığında, uzaya ilk başarılı uçuş gerçekleştiren ve uzaydaki yaşamı dünya ile paylaşan ülke Rusya’dır. Rusya’nın uzay bilimi açısından en gelişmiş ülke olduğunu söylemek yanlış olmaz; sonrasında ABD geliyor. Birçok uzay projelerine imza atan Rus şirketler, bunlara bir yenisini daha ekliyor. Dünyada bir ilk gerçekleşecek; Rus şirketi uzay şirketi Energiya, Amerikan şirketi Orbital Technologies ile işbirliği yaparak uzaya otel kuruyor. Önceden uzaya gitmek hayaldi, şimdi ise artık uzaya gidiliyor ve insanların sığınabilecekleri ihtiyaçlarını giderecekleri bir oteli olacak.

Uzaya Gitme Masrafları Azalıyor

Gelişen uzay bilimi teknolojileri ile uzaya ulaşım masrafları her geçen gün azalıyor. Yetkililer, yeni teknoloji sayesinde modüllerin şuan kullanılan alüminyumdan üretilen modellere oranla 3 kat daha fazla yer sağlayacağını, balona benzeyen yapıları nedeniyle kurulumun daha kolay olduğunu açıkladı. Küçük boyutlara sığabilecek kapsüllerin, bu modüllerin inşasının ve uzaya fırlatılmasının büyük ölçekli modüllere göre daha ucuza mal olacak.

Peki bu otel nasıl kurulacak ve burada insanlar nasıl ihtiyaçlarını karşılayacaklar. İşte uzay oteli hakkında merak edilenlerin cevabı.

Uzay Otelindeki İmkanlar

Otelin adı; Commercial Space Station, dört kabinde oluşuyor ve yedi ziyaretçi ağırlayabilecek güçte. Uzaya gidecek yeni nesil uzay aracı Dragon V2’de 7 kişi uçabilecek, bundan dolayı bu sayı belirtilmiş olabilir. Bu otel Dünya’dan 350 kilometre yükseklikte olacak.

Otelde Şaşırtan İmkanlar

Uzay oteli, misafirlerini yer çekimi olmadan rahat bir şekilde ağırlaya bilecek. Bu otelde yok yok. Günümüzde dünyanın bir çok yerinde olmayan imkanlar uzaya götürülebilmiş. O zaman dünyada hiçbir şey imkansız değildir. Söyleyeceklerimi duyduğunuz zaman Ağrı dağının doruklarında telefon çekmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Uzay oteli Commercial Space Station, gelen konuklarına televizyon izleyip, internete bağlanabilme imkanları sunuyor. Temizlenmek için ıslak mendil kullanılacak ve tuvaletler hava akımı ile temizlenecek. Otelde kullanılacak atık su ve hava geri dönüşüm ile dönüştürecek.

Uzay Otelinin İçten Görünümü

uzay oteli

Evet her şeyin sistemli olduğu bu otelde yeme ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Uzay oteline yemekler ise Dünya’da hazırlanıp uzay oteline gönderilecek.

Uzay Oteline Gitmek Ne Kadar

Otelde istediğiniz kadar kalamayacaksınız; yalnızca bir seçenek var Beş gün boyunca konaklama ve roketi ile iki gün süren Dünya’ya dönüş seyahati. Tüm bunlar için ödeyebileceğiniz fatura 1 milyon dolara yakın bir miktar. Bu imkanlar 2016 yılında sunulmaya başlıyor.

NeOldu.Com/ Kader Basayoğul

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.