Ruslar İçin En Ucuz Tatil Ülkesi: Türkiye

Türkiye’den Ruslara özel tatil turu paketlerindeki indirimler turizmin yüzünü güldürdü. İndirimlerle Ruslar için Mayıs ayında en ucuz tatil yeri Türkiye oldu.
Ruslar İçin En Ucuz Tatil Ülkesi: Türkiye

Türkrus sitesinin açıkladığı verilere göre, 1-9 Mayıs tarihleri arasında Ruslar için en ucuz tatil yeri Türkiye oldu. Charter yasağının Rusya’da kaldırılmasından sonra Türkiye tatil turu paketlerinin satışında gözle görünür artış meydana geldi.

400 DOLARA TÜRKİYE'DE TATİL

Tur satışlarındaki indirimlerin ardından Rusya’da Türkiye’ye bir haftalık gidiş-dönüş biletlerinin de içerisinde olduğu her şey dahil tatil paketinin ortalaması 23 bin 500 ruble ediyor. Bu da bugün 400 dolara tekabül ediyor. Bu fiyatların ardından Tutu.ru sitesi, 2016 yılı Mayıs ayı ile 2017 yılı Mayıs ayı verilerini karşılaştırdı. Rusya’da Türkiye turlarının satış oranları 2016 Mayıs ayında 1,5 iken, 2017 yılı Mayıs ayında ise 21,3’e yükseldiğini açıkladı.

RUSYA İÇ TURİZMİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ

Türkiye’deki tur paketlerinin indirimli olması, Rusya’nın iç turizmini yüzde 24,4’ten yüzde 12,7’ye düşürdü. Bu düşüş ile Rusya’nın iç turizminde tur paket fiyatları 7 bin rubleden 9 bin 500 rubleye yükseldi.

 

Erdem Kadim / NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.