Rum Sındığı Savaşı Hangi Savaştır?

Rum Sındığı savaşı olarak belirtilen savaş 22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavında soruldu. Genel kültür yetenek sınavındaki Rum Sındığı savaşı birçok kişi tarafından merak edildi. Peki, Rum Sındığı savaşı hangi savaştır?
Rum Sındığı Savaşı Hangi Savaştır?

2018 yılında gerçekleştirilen KPSS sınavında sorulan sorulardan bir tanesi olan "Rum Sındığı savaşı" sınavın ardından oldukça merak edilen bir savaş olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi savaşa Rum Sındığı savaşı dendiği merak edilmiştir. İşte, Rum Sındığı ismi verilen savaş hakkında bilinmesi gerekenler…

Rum Sındığı savaşı olarak adlandırılan savaş, aslında Kurtuluş Savaşı'nda meydana gelen bir savaştır. Mustafa Kemal Atatürk ve kurmayları tarafından yürütülen Büyük Taaruz sonrasında önemli bazı tepeler ele geçirilmişti. 27 Ağustos tarihinde ise sürekli olarak saldırıda bulunan düşman askerleri geri çekilmeye başladı ve Yunan askerleri Dumlupınar yolunda bir nevi sıkıştırıldılar.

Bir alana sıkıştırılan ve çok ağır şekilde darbe alan Yunan askeri, bir zaman sonra teslim oldu. Bir kısmı ise İzmir’e doğru kaçmaya başladı. 30 Ağustos tarihinde düşmanın bozguna uğratılması İsmet PaşaBaşkumandan Meydan Savaşı” derken, Mustafa Kemal Atatürk ise bu savaşa “Rum Sındığı” savaşı adını verdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve Rum Sındığı Savaşı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandan Meydan Muharebesi’ne “Rum Sındığı Savaşı” adını vermesinin nedeni, eski zamanlarda yapılan meydana gelen Sırp Sındığı savaşına atıfta bulunmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk, Afyon’da tekrardan hayata dönen ve güçlü olduğunu hissettiren Türk Ordusu’nun "Sırp Sındığı Savaşı'ndaki" ayağa kalkan ve şahlanan ordu ile aynı ordu olduğuna gönderme yapmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.