Ruhi Ersoy Kimdir

Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, 1972’de Osmaniye'de doğmuştur.
Ruhi Ersoy Kimdir

Ruhi Ersoy Biyografisi

Ruhi Ersoy Eğitim ve Çalışma Hayatı

Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1995 yılında mezun olduktan sonra Kayseri Behice Yazgan Kız Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine başladı. 2001 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen- Edeb. Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Öğr.Gör. olarak atandı, 2003 yılında Hacettepe Üniv. Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Baraklı Âşık Mahgül ve Repertuvarı” adlı Doktora çalışmasını tamamladı. 2005 yılında University of London School of Oriental and African Studies’te (SOAS) misafir öğretim üyesi olarak bulunmuş, London School of Economy’de “Avrupa Kapısında Türk Kültürünü Doğru Anlamak” konulu bir konferans vermiştir. 

Gaziantep Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı müdürü olarak çalışmıştır.

Türk Halk Bilimi malzemelerine çağdaş yöntem ve kuramlarla yaklaşmaya çalıştığı yurtiçi ve yurtdışı dergilerde makale ve yine yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda bildiri şeklinde sunduğu pek çok akademik çalışmaya sahip olan Ersoy, üniversite öğrenciliği yıllarında da öğrenci derneklerinde muhtelif görevler üstlenmiştir. 

Akademik hayatının yanı sıra fikri hayatının sorumluluğu gereği Kutlu Sesleniş dergisi yazarlığı ve Ortadoğu gazetesinde de konuk yazar olarak yazılar yazmaktadır. 
2011 yılında doçentliğe yükselmiştir.

Ruhi Ersoy, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili olmuştur. Ersoy, 21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK üyesi seçilmiştir. 

Ersoy, evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.