Rostock'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın önemli şehirlerinden Rostock Baltık Denizi sahilinde kurulmuş bir merkezdir. Rostock'un tarihi, turistik, tabii açıdan gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.
Rostock'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Warnemünde Deniz Feneri

1898 yılında inşa edilen ve şehrin simgesi haline gelen Warnemünde Deniz Feneri tam 37 metre yüksekliğe sahiptir. Kurulduğu yıllarda ışık üretimini gaz ve petrolden sağlayan yapı şu anda daha modern şekilde ışık kullanmaktadır. 1927 yılından bu yana elektrikli kumanda vasıtasıyla yönetilen ışıklandırma sistemi sayesinde yaklaşık 40 kilometreden görülebilmektedir. Turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan bu yapı özellikle her yılbaşında yaklaşık 10 bin kişiyi çekmektedir. İnsanlar burada müzik ve ışık gösterisiyle yeni yılı selamlamaktan büyük zevk alıyor. 

wernemunde-deniz-feneri.jpg


Freieden

freieden.jpg

1970 yılından bu yana müze olarak faaliyet gösteren gemi 1956-57 yıllarında Dresden'de yapılmıştır. 1970 yılına kadar Doğu Asya, Endonezya, Afrika, Hindistan, Latin Amerika bölgelerinde hizmet verdi. Bugün IGA-Park Gemi İnşa ve Denizcilik Müzesi'nin en önemli parçası durumundadır. Ayrıca burada gemiciliğe ve gemi yapımı tarihine dair birçok sergi bulunmaktadır. Gemi meraklılarının mutlaka görmesi gereken makine daireleri, radyo istasyonları, mürettepat kabinleri, radyo istasyonu, sağlık bölümleri vs. burada sunulmaktadır. 


Alter Strom

alter-strom.jpg

Burası şehrin en mükemmel bölümlerinden biridir. Nehrin iç kısmı boyunca uzanan yolcu gemileri, yatlar ve küçük sandallarla dolu olan Alter Strom Rostockluların en sosyal bölgelerinden biridir. Ayrıca Alter Strom balık restoranlarıyla da ünlü bir bölgedir. Burası dinlenmek bir şeyler yiyip içmek için şehrin en ideal alanıdır. Ziyaretçilerine alabildiğine deniz ve şehir manzarası sunan Alter Strom'a uğramayı unutmayın. 


Warnemünde Kilisesi

wermunde-kilisesi.jpg

Rostock'un en önemli binalarından biri olarak düşünülen kilise 1871 yılında kutsanmış bir Neo-Gotik yapıdır. Şehre gelen Hıristiyan turistlerin iyaret ve dua için ilk adreslerinden biri haline gelen kilise, Schwerin Krueger tarafından tasarlanmıştır. Kurulduğu ilk günden itibaren yerli cemaate hizmet veren kilisenin iç kısmı da dışı kadar mükemmel dizayn edilmiştir. İçerisindeki Aziz Christopher Heykeli de bu dini mekana çok yakışıyor. Son kez 2010 yılında restore edilen manevi yapı şehrin sembol eserlerinden biri olmayı hak ediyor.


Rostock Kültür Tarihi Müzesi

rostock-kultur-tarihi-muzesi.jpg

Müze binası 13. yüzyılda inşa edilmiş bir manastırdır. Müze olarak hizmet vermeye başladığı yıllardan itibaren şehrin turizmine ivme kazandırmıştır. Burada birçok çizim, heykel, tablo ve müzik aletleri sergilenmektedir. Harika koleksiyonlarıyla ziyaretçilerini hayran bırakan müze adeta Ortaçağ sanat yaşamından küçük bir kesit sunmaktadır. Sanat tarihine ilgi duyan herkesin görmesi gereken bir müzedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.