Ronny Rodelin Kimdir

Tam adı Sylvio Ronny Rodelin olan, 18 Kasım 1989’da Fransa’nın St. Denis, Reunion kentine dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ronny Rodelin Kimdir

Ronny Rodelin Biyografisi

Ronny Rodelin’in Kulüp Kariyeri

Ronny Rodelin, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında Rodez Kulübü’nün alt yapısında başladı. 15 yaşında başladığı resmi futbol kariyerini 18 yaşına kadar burada devam ettirdi ve 2007 yılında dönemin teknik direktörü tarafından Rodez As takımına yükseltildi. Profesyonel kariyerine bu zamanlarda adım atan tecrübeli futbolcu, sadece bir sezon forma giydiği takımda 23 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösterdi.

2008-2009 sezonu öncesinde ise Fransa 1. Ligi ekiplerinden Nantes’in yolunu tuttu ve ilk sezonunda 6 maçta görev aldı. Sezon sonunda takımının küme düşmesi neticesinde, kariyerine Fransa 2. Ligi’nde devam etti. O sezon toplamda 19 lig maçına çıkarken, 5 kez de gol atma başarısı gösterdi ve kariyerinin ilk golü ile tanışmış oldu.

ronny rodelin lille

2011-2012 sezonu öncesinde Lille’ye 1,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu ve bu sayede bir kez daha Fransa 1. Ligi’nde mücadele etmeye başladı. Lille forması altında ilk sezonunda sadece 12 kez lig maçında görev alırken, kariyerinde bir ilki yaşadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında ise 2 maçta forma giyebildi. 2012-2013 sezonunda performans patlaması yaşayan hücum oyuncusu, o sezon toplamda 35 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı.

2014-2015 sezonu içerisinde ise ilk devre Lille forması giyerken, ikinci devre Mouscron-Peruwelz takımına kiralık olarak gitti. Yarım sezon yer aldığı takımda 12 maçta görev aldı ve 2 gol sevinci yaşadı.

ronny rodelin caen

Ronny Rodelin, 2015-2016 sezonu başlangıcında Lille forması altında kariyerine devam ederken, ilk haftalarda B takıma indirildi. Aradan geçen kısa bir süreden sonra ise Fransa 1. Ligi ekiplerinden Caen’e kiralık olarak gönderildi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.