Rocky 1976 Hakkında İlk Kez Duyacağınız 26 Bilgi

Üzerinden 44 yıl geçmiş bir dram spor filmi olan ünlü Rocky filmi hakkında sizler için araştırma yaparak hakkında hemen hemen herkesin ilk kez duyacağı bilgileri bir araya getirdik.
Rocky 1976 Hakkında İlk Kez Duyacağınız 26 Bilgi

Rocky (1976) Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

Çekiminden 6 yıl sonra Eylül 1982 yılında Türkiye’de gösterime giren Rocky, hala izlenen ve oldukça büyük bir kitlesi olan efsanevi bir filmdir. Bizde bu efsaneyi yaşatmak ve Rocky severleri mutlu şaşırtabilmek için hiç bir yerde bulamayacağınız ilginç bilgileri araştırdık. İşte 1976 yapımı Tocky filmi hakkında az bilinen 26 sıradışı gerçek.


1. Senaryosuna bir türlü yapımcı bulamayan Sylvester Stallone'ye uzun bir arayış sonunda yapımcı Irwin Winkler ve Robert Chartoff sadece 350.000 dolarlık ufak bir teklif yapmışlardır. Bu komik rakamla başlayan macera film sonunda 2.5 milyon dolarlık bir hasılat elde etmiştir. 

1-816.jpg


2. Filmde Rocky'nin en iyi dostlarından biri olan köpeği Butkus gerçek hayatta da Sylvester Stallone'un köpeğiydi. Stallone'nin hayallerine ulaşabilmek amacıyla bir dönem Butkus'u sattığı ve sonrasında tekrar geri aldığı biliniyor. 

2-851.jpg


3. Rocky filminin unutulmaz sahnelerinden biri olan Mickey'nin (Burgess Meredith) onu çalıştırma teklifini geri çevirdiği bölümde ortaya çıkan efsanevi replik Sylvester Stallone tarafından sette tamamen doğaçlama olarak ortaya çıkarılmıştır. 

3-833.jpg


4. Filmin birçok sahnesinde ağzında sigara gördüğümüz Sylvester Stallone set süresince defalarca nefesi kesildiği için sigarayı bırakma kararı almıştır.

4-829.jpg


5. Oyuncu seçmeleri için Sylvester Stallone tarafından bizzat denenen aktörlerden biri olan Carl Weathers antrenman sırasında Stallone'nin çenesine yanlışlıkla yumruk atmış. Stallone ise bu olaydan sonra Weathers'a bunun sadece bir oyuncu seçmesi olduğunu ve sakinleşmesini gerektiğini söylemiş.

5-688.jpg


6. Philadelphia'da sokaklarında koşan Rocky'nin bu sahneleri izin alınmadan ve profesyonel ekipmanlar olmadan çekilmiştir.  

6-686.jpg


7. Senaryosu çok cüzi miktarlara satılan Rocky filmi 1976 yılının en çok hasılat yapan filmi olmuştur. 

7-850.jpg


8. Sylvester Stallone, Rocky filminin senaryonun ilk taslağını üç gün içinde yazmıştır ancak Irwin Winkler ve Robert Chartoff  senaryo satın alındıktan sonra tam dokuz kez büyük değişiklerle beraber yeniden yazılmıştır.  

9-423.jpg


9. Filmde Rocky'nin parmağının kırık gibi gözükmesi özel bir çabayla ayarlanmamıştır. Bu yara Sylvester Stallone'nin kolej zamanlarında futbol oynadığı dönemlerden kalmadır.

9-430.jpg


10. Rocky filmin son dövüşünden önce yayınlanan sahnede Rocky Adrian'a korktuğunu itiraf ediyor ve son derece duygusal sahneler yaşanıyor. Aslında bu sahne film çekimlerinden çıkarılmış ancak Sylvester Stallone filmin en can alıcı sahnesi olduğunu belirterek çekilmesi gerektiğini söylemiştir. Yapımcı ve yönetmenlerin baskılarına rağmen Stallone tek denemeyle bu sahneyi çıkartmış ve filme girmesini sağlamıştır. 

11-214.jpg


11. Philadelphia Sanat Müzesi'nin merdivenlerinde koşan Rocky'nin ikonik görüntüsü, Steadicam mucidi Garrett Brown sayesinde ortaya çıkmıştır. Filmin kapağında da gördüğümüz bu fotoğraf Rocky denilince hala ilk aklımıza gelenlerdendir.   

12-260.jpg


12. Sylvester Stallone, 24 Mart 1975'te Cleveland'daki Richfield Coliseum'da gerçekleşen Chuck Wepner-Muhammad Ali'nin kavgasını gördükten sonra bu olaydan ilham almış ve Rocky filminin senaryosunu yazmıştır. 

13-194.jpg


13. Burt Young yaptığı bir röportajda Paulie'nin eve sarhoş olarak yürüdüğü sahne çekimleri sırasında gerçek bir sarhoşun mekana girip rolün inandırıcı olmadığını söyleyerek yardımcı olduğunu söylemiştir. İddiaya göre Young filmde bu sarhoş adamın gösterdiği şekilde karakterini oynamıştır.

13-205.jpg


14. Buz pateni pisti sahnesi başlangıçta 300 figüranla yazılmıştı, ancak prodüksiyonun bu kadar çok figüran ücretini karşılayacak bütçesi bulunmuyordu. Bu sebeple  Sylvester Stallone sahneyi çekmek için ortaya çıktığında pistte sadece bir tane figüran vardı. 

15-178.jpg


15. Sylvester Stallone ve Carl Weathers son dövüş çekimleri sırasında yaralandılar. Yapılan tetkiklere göre Stallone'nin kaburgaları zedelendi, Weathers'in ise burnu zarar görmüştü.

15-190.jpg


16. Gazzo'nun (Joe Spinell) Rocky ile liman işçisinin parmaklarını kırmamak hakkında konuştuğu sahne sırasında Gazzo, cümlenin ortasında bir inhaler çıkarır ve onu kullanır. Aslında senaryoda böyle bir ayrıntı yoktur ancak Spinell tam da o an ufak bir astım krizi geçirir ve cebindeki inhalerini çıkararak kamera önünde kullanmak zorunda kalır.  

17-102.jpg


17. Bir röportajda Sylvester Stallone ile Elvis Presley'nin hiç tanışıp tanışmadığı soruldu. Stallone bu soruya cevap olarak 1976'da "Rocky" yayınlandıktan sonra, Elvis'in kendisiyle temasa geçtiğini ve Graceland'ı ziyaret etmesini söylemiş. Yanında da filmin bir kopyasını getirmesini istemiş. 

18-097.jpg


18. En ucuz maliyetle çekilen filmlerden biri olan Rocky'de maliyetin büyük bir bölümü uygulanan makyaj masraflarına harcanmıştır.

19-090.jpg


19. Sylvester Stallone'nin buzlukta sığır etlerini yumrukladığı sahne o kadar uzun sürmüş ki Stallone'nin parmak eklemleri neredeyse dümdüz olmuş. başarılı aktörün eklemlerinin hala aynı şekilde olduğu söylenir.

20-076.jpg


20. Sylvester Stallone yıldızını parlatan Rocky filmini çekmeden önce haftada 34 dolar kazanan sıradan bir yazardı.

21-059.jpg


21. Rocky filmi en iyi film dalında akademi ödülü kazanmayı başaran ilk spor filmi olarak tarihe geçmiştir.

22-094.jpg


22. Yönetmen John G. Avildsen, Sylvester Stallone ve Carl Weathers arasındaki kavga sahnesini çekmeden önce, bu dövüşü dönemin diğer boks filmlerinden daha gerçekçi hale getirmek için sahnelerin benzersiz bir şekilde çekilmesini istemiştir. Sahne Stallone'nin senaryo üzerinde detaylıca ve de falarca tekrar yaparak çalışması sonucu kusursuz bir şekilde çekilmiştir.

23-074.jpg


23. Rocky filminin tüm çekim süresini aralıksız olarak düşünürsek tam 28 gün harcanmıştır yanifilm ekibi tam 672 saat boyunca sette görev yapmışlar. 

24-082.jpg


24. Rocky, karakterin gerçek Robert Balboa'dır ancak bu ince detaya ilk filmde yer verilmemiştir. Bu bilgiyi insanlar ikinci filmden sonra öğrenebilmişlerdir.

24-086.jpg


25. Rocky'nin aynasında asılı olan fotoğraflar bilgisayar ortamında veya göörüntü oyunlarıyla yapılmış fotoğraflar değil bizzat Stallone'nin gençliğine ait gerçek görüntülerdir.

26-032.jpg


26. Filmin yönetmenliğini yapan John G. Avildsen o döneme kadar hiç bir profesyonel boks maçı veye boks filmi izlemediği belirtmiştir.

26-039.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum