Rochester'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rochester ABD New York Eyaleti'nin 210 bini aşan nüfusu tarihi, turistik ve kültürel yerleriyle önemli kentlerindendir. Rochester seyahatiniz için şehrin gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Rochester'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Plummer Evi

Dr. Henry Stanley Plummer ve Daisy Berkman Plummer eski ikametgahı olan ev, 8,094 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. 1924 yılında açılan Plummer Evi, adını sahiplerinin soyadından alıyor. Henry S. Plummer'in kendisinin tasarladığı ev, Tudor Revival mimari tarzında oluşturulmuştur. Plummer Ailesi'nin tuğla evi, Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunuyor. Bina yaz aylarında mükemmel renkler sunan bir bahçe ve muazzam bir de su kulesine sahiptir. Rochester'in en turistik yerlerinden olan Plummer Evi bölgede 20. yüzyıl mimarisini en iyi yansıtan yapılardan biridir.

plummer-evi.jpg

 

Mayo Klinik Binası

mayo-klinik-binasi.jpg

Henry Stanley Plummer ve Franklin Ellerbe'nin ortak tasarımı olan klinik binası, Rochester'ın en heybetli yapılarındandır. Bu bina kendisinden sonra yapılacak olan hastane ve diğer klinik tarzındaki yapılara örnek teşkil etmiştir. Mayo Klinik Binası açıldığı 1927 yılından 2001'e kadar Rochester'ın en yüksek yapısı olma unvanını korumuştur. Şaşalı bir kale görüntüsü çizen klinik binası Rochester'in gezilecek tarihi yerlerindendir.

 

Silver Gölü

silver-golu.jpg

Yer aldığı ilçeye adını veren Silver Gölü kentin en meşhur doğa güzellikleri arasında yer alan rezervuar gölüdür. 20 hektar genişliğindeki göl balık ve kuş türü çeşitliliği bakımından bölgenin en zengin alanlarından biridir. Aynı zamanda bu göl yaklaşık 600 bin hanenin su ihtiyacını karşılamaktadır. Bu muhteşem manzara etrafına birçok popüler dinlenme ve eğlence kompleksini de toplamıştır. Kent insanının nefes aldığı Silver Gölü Rochester'ın görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

 

Douglas Devlet Yolu

douglas-devlet-yolu.jpg

Rochester sınırları içerisinde bulunan ve çokamaçlı olarak kullanılan yaklaşık 20 km uzunluğundaki bir demiryolu alanıdır. Bu alan Douglas bölgesinden geçer ve Rochester ve Pine Adaları arasındaki terkedilmiş demiryolu güzergahını kapsar. Bölge yürüyüş, jogging, bisklet, motosiklet, kaykay, paten ve binicilik meraklılarının en gözde yerlerinden biridir. Yaban hayatını barındıran Douglas Devlet Yolu, mükemmel orman manzaraları sunmaktadır. Bu harika bölgeyi Rochester gezi rehberinize ekleyerek gezinize huzur katabilirsiniz.

 

Rochester Çağdaş Sanat Merkezi

rochester-cagdas-sanat-merkezi.jpg

Kentin merkezi bölgelerinden East End ilçesinde bulunan kar amacı gütmeyen bir sanat merkezidir. 1977'de kurulan merkez sanatçılar ve ziyaretçiler için olağanüstü fırsatlar ve benzersiz koleksiyonlar sunmaktadır. Kurum Roco sergiler başta olmak üzere çağdaş sanat adına her türlü çalışmaları destekler. Geçici sergilere de ev sahipliği yapan Rochester Çağdaş Sanat Merkezi, birçok organizasyona ve toplum temelli projelere imza atmaktadır. Yaklaşık 20 Roco sergisi, farklı performanslar, üniversite öğrencilerinin özgün sanat eserleri, yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıların çalışmalarıyla kurum çok zengin içeriğe sahiptir. Rochester seyahatinizde kentin en turistik yerlerinden biri olan bu sanat merkezini es geçmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum