Roberto Hilbert Kimdir

Roberto Hilbert, 14 Ekim 1984’de Almanya’nın Forchheim kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Roberto Hilbert Kimdir

Roberto Hilbert Biyografisi

Roberto Hilbert’in Kulüp Kariyeri

Roberto Hilbert, futbol kariyerine ilk olarak 1990 yılında doğduğu kentin takımı olan Jahn Forchheim’in alt yapısında başladı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla Nürnberg, Greuther Fürth ve Feucht takımlarında yer aldı. 1 sene Feucht’nin alt yapısına kendisini geliştirdikten sonra 2002 yılında as takıma çıkartıldı ve 2002-2004 yılları arasında profesyonel olarak futbol oynamaya başladı. İlk sezonunda bölgesel lig Oberliga Bayern'in birinci olarak, o zamanlar Almanya'nın üçüncü ligi olan Batı Ligi Regionalliga Süd'a yükseldi.

roberto hilbert stuttgart

2006-07 sezonunda 1,3 Milyon Euro’ya Stuttgart'a transfer oldu. İlk sezonunda takımın ilk 11'inde yerini kazandı. Sezon sonunda Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Aynı sezon içerisinde Almanya Kupası final maçında görev aldı. Sonraki sezon ilk kez Avrupa kupalarında maça çıktı. Şampiyonlar Ligi grubunda 5 maç forma giydi.

roberto hilbert beşiktaş

2010 yılına gelindiğinde ise yolunu Türkiye’ye çevirip Beşiktaş ile anlaşma sağladı. Bonservis parası ödenmenmemiş şekilde transfer olduğu takımı ile ilk sezondan itibaren ilk 11’de maçlara çıkamaya başladı ve sezon boyunca 45 maça çıkarak takımına büyük katkı sağladı. Sezon sonunda Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanma sevincini yaşadı. 2012-13 Sezonunda sağ bek de başarılı bir performans gösteren tecrübeli futbolcu, 32 lig maçında 3 gol ve 3 asistle oynadı. Beşiktaş ile toplamda 82 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırdı.

roberto hilbert bayer leverkusen

2013-2014 sezonunda ülkesi Almanya’ya geri dönen Roberto Hilbert, bonservissiz şekilde Bayer Leverkusen’e transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile çok fazla forma şansı elde edemedi ve sezonu 19 maçlık performansla tamamladı. 2014-2015 sezonunda ise eski sezondan eser kalmamış şekilde performansını arttırdı ve 30 maçta sahne alıp takıma katkı sağladı. Roberto Hilbert, 2015-2016 sezonu itibariyle de kariyerine Bayer Leverkusen’de devam etmektedir.

Roberto Hilbert’in Milli Takım Kariyeri

Roberto Hilbert, milli formayı ilk olarak 2005 yılında Almanya U-21 takımında giydi ve bir sene boyunca 12 maça çıkıp 3 kez gol atma başarısı gösterdi. 2007 yılında ise Almanya Milli Takımı’na davet edildi. A milli formayı da sadece 8 maçta giydi ve sonrasında milli takımı bıraktığını açıkladı.

Roberto Hilbert’in Başarıları

Stuttgart

Almanya Bundesliga: 2006-2007

Beşiktaş

Türkiye Kupası Şampiyonluğu: 2010-2011

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.