Robert Michels Kimdir

Alman asıllı İtalyan sosyolog olan Robert Michels, 1876 yılında doğmuştur, ekonomi ve siyaset bilimi profesörüdür.
Robert Michels Kimdir

İngiltere'de ve Paris'te Sorbonne Üniversitesi'nde öğrenim görmüştür. 1897'de Leipzig'de, 1898'de Halle Üniversitesi'nde öğrenimini sürdürmüş ve orada tarih alanındaki tezini tamamlamıştır.  Daha sonra İtalya'da Torino Üniversitesi'ne devam etti ve bu sırada İtalyan Sosyalist Partisi'ne katıldı. Almanya'ya dönünce Alman Sosyal Demokrat Partisi'ne girdi. Sosyalist düşüncelerinden dolayı akademisyenliğe getirilmesi engellendi ve İtalya'da ders verdi. 

Michels, demokrasi, soyalizm, devrimler, sınıflar, sendikacılık, milliyetçilik, emperyalizm, toplumda aydınların ve seçkinlerin rolü, feminizm gibi konularda çalışmalarda bulunmuştur. 1911'de en çok bilinen kitabı Modern Demokraside Partilerin Sosyolojisi'nde demokratik örgütlerde bile kaçınılmaz olarak oligarşik yönetim biçiminin olacağını öne sürmüştür. Buna Oligarşinin Tunç Kanunu der. Yine 1911 yılında Trablusgarp Savaşı'nı konu alan İtalyan Emperyalizmi adlı kitabında emperyalizmi siyasal ve psikolojik nedenlerle açıklanmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.