Robert Lewandowski Kimdir

Robert Lewandowski, 21 Ağustos 1988 tarihinde Polonya’nın Varşova kentinde dünyaya gelen futbolcudur ve oynadığı takımlarda santrafor pozisyonunda oynamaktadır.
Robert Lewandowski Kimdir

Robert Lewandowski’nin Kulüp Kariyeri

Robert Lewandowski, futbol kariyerine 1197 yılında doğduğu kentin takımı olan Varsovia Varşova takımının alt yapısında başladı. 7 sene küçükler takımında forma giydikten sonra 2005 yılında kenti başka bir takımı Delta Varşova’ya geçiş yaptı ve aynı sezon içerisinde ülkenin önemli takımlarından Legia Varşova takımının alt yapısına transfer oldu.

2005-2006 sezonun başında Znicz Pruszkow takımı ile anlaşan Robert Lewandowski, bu takımla beraber ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. İlk sezonunda Polonyo Üçüncü Ligi’nde mücadele eden takımıyla 32 maçta 21 gole ulaştı ve attığı goller ile sezonun ‘’ gol kralı ‘’ oldu.

20 yaşına geldiğinde Lech Poznan’a transfer olan Robert Lewandowski, 2 sezon forma giydiği takımı ile 58 maçta 32 gol attı. Bu performansı ile yıldızını parlatan Polonya’lı futbolcu, Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. 2010 yılında ise Alman Ligi’nin büyük kulüplerinden biri olan Borussia Dortmund takımına transfer oldu. 4 sezon forma giydiği takımında 2013-2014 sezonunda 33 maçta attığı 20 gol ile Bundesliga’da gol kralı oldu. Sezonun başlangıcında da Almanya Süper Kupası’nın sahibi oldu.

2014 yılında ise ligin diğer güçlü ekibi olan Bayern Munih’e, 52 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda 31 maçta 17 gol attı. Sezonun sonunda takımı ile ilk kez Bundesliga Şampiyonluğu’nu yaşadı.

2017 yılı itibariyle de kariyerine Bayern Münih forması altında devam etmektedir.

Robert Lewandowski’nin Milli Takım Kariyeri

Robert Lewandowski, ilk kez 2008 yılında Polonya U-21 takımında milli takım kariyerine başladı. Aynı yıl içerisinde gösterdiği performans ile Polonya Milli Takımı’na da çağrıldı. Takımı ile toplamda 60 maça çıkan Robert Lewandowski, bu maçlarda 18 gol attı.

Robert Lewandowski’nin Başarıları

Znicz Pruszków

  • Polonya 2.Ligi Şampiyon : 2006–07

Lech Poznan

  • Polonya Kupası Şampiyon: 2008–09
  • Polonya Süper Kupası Şampiyon : 2009

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.