Robbie Brady Kimdir

Robbie Brady, 14 Ocak 1992’de İrlanda Cumhuriyeti’nin Dublin kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Robbie Brady Kimdir

Robbie Brady Biyografisi

Robbie Brady'nin Kulüp Kariyeri

Robbie Brady, futbol kariyerine ilk olarak 1998 yılında St Kevin Boys takımında başladı ve burada 10 sene boyunca mücadele edip gelişimini sağladı. Uzun süre burada oynadıktan sonra birçok Avrupa takımı genç futbolcunun peşine düştü ve Robbie, gelen teklifler arasında kırmızı şeytanlar lakaplı Manchester United'ın teklifi kabul etti ve alt yapısına geçiş yaptı. 2008-201 yılları arasında kırmızı şeytanların alt yapısında görev aldı ve 2011 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi. 

robbie brady manchester united

As takıma dahil olduğu ilk sezonda, forma şansı elde edemeden bir başka İngiliz ekibi Hull City’e kiralık olarak gönderildi. Kiralık kaldığı süre içerisinde 39 maça çıkıp 3 gol sevinci yaşadı. Bu performansı ile isminden söz ettirmeye başlayan genç futbolcu, 2012-2013 sezonunda bir kez daha Hull City’e kiralık olarak gönderildi. İkinci kiralık döneminde ise sadece yarım sezon forma giyen yetenekli futbolcu, sadece 12 maça çıkıp 1 gol attı. 

robbie brady hull city

Manchester United'a geri dönen Brady, bir gün sonra Hull City'nin transfer teklifi ile karşı karşıya kaldı ve 2,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Hull City’nin sözleşmeli futbolcusu olduğu ilk sezonda Premier Lig’de mücadele etmeye başlayan Brady, yeni yapılan transferlere rağmen takımda 18 maçta forma giyip 3 gol attı. 2014-2015 sezonunda ise istenilen patlamayı gerçekleştirerek 32 maçta sahne aldı. 

robbie brady norwich city

Hull City'de gösterdiği bu performans sayesinde Premier Lig'in bir başka ekibi olan Norwich City, Hull City'e teklif yaptı ve 10 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

Robbie Brady'nin Milli Takım Kariyeri

Robbie Brady, milli takım formasını ilk olarak 2005 yılında İrlanda Cumhuriyeti U-17 takımında giydi ve burada 6 maça çıktı. 2008 yılında İrlanda Cumhuriyeti U-19 kadrosuna dahil oldu ve 5 maça çıkıp 2 gol attı. İki sene sonra U-21 takımında yer alırken, burada 12 maça çıkıp 7 gol attı. 2012 yılında ise İrlanda Cumhuriyeti A Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca A Milli formayı 17 kez giyip 3 gol attı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.