Rızık (Bereket) Duası Anlamı, Okunuşu & Rızık Açma Duası

Rızık duası, kişinin rızkının çoğalması ve sıkıntılarının ortadan kaldırılması için ettiği bir duadır. Rızık duası nasıl okunur? Rızık açma duası ne?
Rızık (Bereket) Duası Anlamı, Okunuşu & Rızık Açma Duası

Rızık duaları, kişinin kendisinin ve ailesinin rızkını arttırmak amacıyla yerine getirdiği ibadetteki bir duadır. Peki, Rızık duası neden ve nasıl okunur? Rızık açma duaları nelerdir? En bereketli Rızık duası hangisidir? Denenmiş rızık ve bereket duaları neler? İşte, rızık duası ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Rızık (Bereket) Duası Arapça Yazılışı

rızık duası arapça

Rızık Duası Anlamı Türkçe Meali

rizik-duasi-anlami.jpg

Rızık duasının Türkçe anlamı (meali) aşağıdaki gibidir;

Her kim de Allah’tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu kolaylığı kılar.(2) Onu beklemediği yerden rızıklandırır. Kim Allah’a tevekkül ederse, O kendisine yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirindir. Allah, her şeye bir ölçü koymuştur.(3) Ve her kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.(4) Rızkı dar olan da, Allah’ın ona verdiğinden harcasın. Allah, bir kimseyi ancak kendine verdiği ile yükümlü kılar. Allah, bir zorluktan sonra bir kolaylık yaratır.(7) ( Talak Suresi)

Rızkın Bollaşması İçin Okunacak Rızık (Bereket) Duası

Bol Rızık için okunacak dua Arapçası;

rizik-duasi-anlami-001.jpg

Rızkın bollaşması için okunacak duanın Türkçe Anlamı;

“Ya Allah, Ya Rab, ya Hayyü ya Kayyûm. Ya Zel Celali vel- İkram. Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim. Bana helâl rızık ver. Allah’ım, eğer rızkımız semada ise onu indir. Eğer yerde ise onu çıkar. Uzakta ise onu yaklaştır. Yakın ise kolaylaştır. Az ise çoğalt. Çok ise onu bereketlendir.”

Diğer Rızık Dualarının Yazılışı ve Anlamı

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Rızık dualarının farklı türleri de bulunmaktadır. Aşağıda yer alan rızık duaları da okunabilmektedir;

Rızık Duası Okunuşu 1

Yâ Allahu, yâ Rabbi, yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, Yâ Zel Celâli ve ikram.

Es’elüke bismikel azîmil-a’zami

Enterzukanî helâlen tayyiben

Alahümme in kâne rızkunâ fissemâi enzilhu

Ve in kâne fil ardi ezhirhu ve in kane ba’iden karribhu

Ve in kâne kâriben yessirhü

Ve in kâne kalîlen kessirhü

Ve in kâne kesîren ihfazhü bilbereketi

Rızık Duası Anlamı 1

Ya Allah, Ya Rab, ya Hayyü ya Kayyûm. Ya Zel Celali vel- İkram

Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim.

Bana helâl rızık ver.

Allah’ım, eğer rızkımız semada ise onu indir

Eğer yerde ise onu çıkar

Uzakta ise onu yaklaştır

Yakın ise kolaylaştır

Az ise çoğalt. Çok ise onu bereketlendir. ‘’ÂMİN’’

Rızık Duası Okunuşu 2

Abdullah bin Amr’dan rivayet ediyor.

“Allahümme raddıni bi kazaike ve barik li fi ma kuddira li hatta la uhibbe ta’cile ma ahharte ve la te’hira ma accelte.”

Rızık Duası Anlamı 2

“Allah’ım beni hükmüne razı kıl ve bana takdir olunanda bereket ihsan eyle ki, ben senin geri bıraktığını öne almanı , öne aldığını geri bırakmanı istemeyeyim.”

Bereket Duası (Rızık Duası) Faziletleri Nelerdir?

rizik-duasi-anlami-002.jpg

Allah, duayı içtenlikle okuyanlara bol rızık, evine huzur ve bolluk vermektedir. Bereketli, helal kazanç nasip eder, iş yeri olanlara bereketli müşteri bol bol kazanç sağlar. Kişinin başına gelen kötülükleri def eder, manevi huzura kavuşturur.

Bereketlenmesini istediğiniz bir yer varsa bu duayı oraya asabilir ve gördükçe okuyabilirsiniz. Bu yer eviniz, bahçeniz, iş yeriniz olabilir. Aklınıza geldikçe duayı okuyarak bolluğa ve berekete kavuşabilirsiniz.

Bereket (Rızık) Duası Neden Okunur?

İslam dininin temelinde ticaret, helal kazanç elde etme olmuştur. Allah, helal işlerle uğraşan herkesi nimetlerinden faydalandırır. Allah'ın kullarının kendisini unutmaması ve dualarını eksik etmemesi gerekir. Biz sadece Allah'tan rızık isteriz. Bereket yani rızık duası içtenlikle okunursa beraberinde huzur, bereket ve bolluk gelir. Allah, sabırlı ve duası eksik olmayan kişilere her zaman hayırlı kazançlar sağlar. En etkili rızık duası için dua içten okunmalıdır. Dükkanına bol müşteri isteyen kişilerin rızık duası okuması hayırlı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum