Rize'de Yapılan 10 Popüler Festival ve Şenlik

Rize'deki popüler festival ve şenliklerin ne zaman ve nasıl yapılacağını bu içeriğimizde derledik. İşte katılabileceğiniz en iyi festivaller...
Rize'de Yapılan 10 Popüler Festival ve Şenlik

Doğasıyla ve eğlenceli insanlarıyla herkesi kendisine çeken Rize'de birbirinden farklı festival ve şenlik bulabilmek mümkün. Yılın hemen hemen her dönemi büyük ya da küçük mutlaka birkaç etkinliğe ev sahipliği yapan Rize, son dönemlerde festivalleriyle de turistlerin ilgisini görüyor. Bu sebeple hazırladığımız yazımız Rize'de hangi festivallerin ne zaman yapıldığına dair bilgiler içeriyor.

Rize'de Yapılan Festivaller Listesi

SıraFestivalBölgeFestival Zamanı
1Rize Çay ve Turizm FestivaliRizeAğustos
2Ayder Kardan Adam FestivaliÇamlıhemşinOcak
3Uluslararası Tulum ve Müzik FestivaliArdeşenTemmuz
4Formulaz Tahta Araba ŞenlikleriArdeşenTemmuz
5Uluslararası Ovit Yayla ŞenliğiİkizdereAğustos
6Rize Dağcılık ve Turizm FestivaliÇamlıhemşinAğustos
7İkizdere Dağ Horozu ŞenlikleriİkizdereHaziran
8Uluslararası Fırtına Rafting ŞenliğiArdeşenTemmuz
9Gastorize FestivaliEkrem Orhon Cd.Ağustos
10Ayder Kültür Sanat ve Doğa FestivaliÇamlıhemşinHaziran

Rize'nin 10 En Popüler Festival ve Şenliği

İşte Rize'de gidebileceğiniz en iyi festival ve şenlikler...

1. Rize Çay ve Turizm Festivali

Rize'de Yapılan Festivaller

30 yıldır kesintisiz yapılan Rize Çay ve Turizm Festivali, lezzetiyle hayranlık uyandıran Rize çayının tanıtımı amaçlı yapılıyor. Yüzme, bisiklet ve satranç gibi spor branşlarında yarışların düzenlendiği bu festivalde birincilere her yıl farklı hediyeler veriliyor. Her yıl Ağustos ayında düzenlenen bu festivalde Karadenizli ünlü şarkıcılar konser veriyor.

TarihAğustos 2024

2. Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Festivali

Rize'de Yapılan Festivaller

Çamlıhemşin Doğa Sporları ve İhtisas kulübü spor kulübü tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Ayder Kardan Adam Festivali, her sene okulların ara tatile girmesiyle birlikte düzenleniyor. Birçok turistin ilgi gösterdiği bu festivalde kayak, snowboard, kardan adam yapma ve horon oynama gibi birçok eğlenceli aktivite düzenleniyor.

Tarih28.01.23-29.01.23
AdresAyder Yaylası, Festival Alanı, Merkez, Ayder Yaylası Yolu, 53750 Çamlıhemşin/Rize

3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Rize'de Yapılan Festivaller

11 yıldır düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, her yıl bir ilçede düzenleniyor. Farklı ülkelerden davet edilen halk dansları oyuncularının gösterilerini sunan bu festival, birçok ünlü yöresel sanatçının da konser vermesini sağlıyor. Ücretsiz düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, tulumun dünyaya ve ülkemize tanıtımı için oldukça önemli bir noktada yer alıyor.

Tarih21.07.23-22.07.23
AdresMerkez Mahallesi, 53400 Ardeşen/Rize

4. Formulaz Tahta Araba Şenlikleri

Rize'de Yapılan Festivaller

Rize'de en çok ilgi gören festivallerden biri olan Formulaz Tahta Araba Şenlikleri, her onlarca yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Yarışmacıların kendi tasarladıkları tahta arabalarla yokuş aşağı yarıştığı bu festivalde, parkurun virajlı olması da yarışmaya heyecan katıyor. Ardeşen ilçesinde düzenlenen bu festival her yıl Temmuz aylarında yapılıyor.

Tarih16.07.23
AdresTunca, 53480 Tunca/Ardeşen/Rize

5. Uluslararası Ovit Yayla Şenliği

Rize'de Yapılan Festivaller

Ovit yaylasında düzenlenen bu festival her yıl Ağustos ayında gerçekleştiriliyor. Karadenizli şarkıcıların sahne aldığı ve gün boyu horon oynandığı bu festival, yayla turizminin canlandırılması için yapılıyor. Genellikle iki üç gün süren Ovit festivali, eğlenceli görüntülere sahne oluyor.

Tarih11.08.23-13.08.23
AdresOvit Yaylası, 53690 Sivrikaya/İkizdere/Rize

6. Rize Dağcılık ve Turizm Festivali

Rize'de Yapılan Festivaller

Hem Türkiye'deki hem de yurtdışındaki dağcıların büyük ilgi gösterdiği Rize Dağcılık ve Turizm Festivali, bir hafta sürüyor. Kaçkar dağlarında düzenlenen bu festivalde dağcılar bir hafta boyunca kamp yapıyor. Büyük Deniz Gölü ve Kaymakçur Yaylası üzerinden Çamlıhemşin'e geri dönüş yapılan bu festival eşsiz bir doğa deneyimi yaşatıyor.

Tarih02.08.23-06.08.23
AdresKaçkar Dağları, 53780 Yaylaköy/Çamlıhemşin/Rize

7. İkizdere Dağ Horozu Şenlikleri

Rize'de Yapılan Festivaller

Dünya üzerinde oldukça az bulunan dağ horozunun tanıtılması ve korunması amacıyla yapılan İkizdere Dağ Horozu Şenlikleri, doğa severlerin ilgisini görüyor. Türkiye'de sadece Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan dağ horozlarını fotoğraflamak isteyen fotoğraf tutkunlarının da katıldığı bu festival, her yıl haziran ayında yapılıyor.

TarihHaziran 2024
Adresİkizdere, Rize

8. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği

Rize'de Yapılan Festivaller

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği'nde rafting yarışları düzenleniyor. Halkın raftinge olan ilgisini arttırmak ve bölgeyi tanıtma amaçlı yapılan bu festivalde halk da ücretsiz şekilde rafting deneyimi yaşayabiliyor. Yöresel oyunların oynandığı, konserlerin düzenlendiği bu festival, 3 gün sürüyor.

TarihTemmuz 2024
AdresFırtına Deresi, Ardeşen, Rize

9. Gastorize Festivali

Rize'de Yapılan Festivaller

Rize'nin yöresel lezzetlerinin ve kültürünün tanıtıldığı Gastorize Festivali, lezzet avcılarının yoğun ilgisini görüyor. Konser ve ünlü şeflerin workshoplarını sunan bu festival, Kültür ve Turizm bakanlığının destekleriyle yapılıyor. Ülkemizdeki lezzet avcılarının yoğun ilgisini gören bu festival, yöresel yemek yarışmaları da düzenliyor.

Tarih24.08.23-27.08.23
AdresEkrem Orhon, Otopark-Kültür Park Girişi, Kültür Park, 53020 Rize Merkez/Rize

10. Çamlıhemşin-Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali

Rize'de Yapılan Festivaller

Rize'de gerçekleştirilen festivaller arasında en ilginç gösterilere şahit olan Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali'nde boğa güreşi yapılıyor. Ayder yaylasında Haziran ayında düzenlenen bu festival, güreşin ardından yöresel oyunlarla eğlence sunuyor.

TarihHaziran 2024
AdresAyder Yaylası, Festival Alanı, Merkez, Ayder Yaylası Yolu, 53750 Çamlıhemşin/Rize
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Rize'nin En İyi OtelleriRize'de Gezilecek Yerler

Rize'de yapılan festival ve şenlikler nelerdir?

Rize'de yapılan festivaller arasında; Rize Çay ve Turizm Festivali, Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Festivali, Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, Formulaz Tahta Araba Şenlikleri, Uluslararası Ovit Yayla Şenliği, Rize Dağcılık ve Turizm Festivali, İkizdere Dağ Horozu Şenlikleri, Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği, Gastorize Festivali ve Çamlıhemşin-Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali Rize'de en popüler festivallerdir.

Rize festivali ne zaman?

Rize'de yapılan GastroRize festivali her yıl Ağustos ayında düzenleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.