Riyad Mahrez Kimdir

Riyad Mahrez, 21 Şubat 1991’de Fransa’nın Sarcelles kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Cezayir Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Riyad Mahrez Kimdir

Riyad Mahrez Biyografisi

Riyad Mahrez’in Kulüp Kariyeri

Riyad Mahrez, futbol kariyerine 2000’li yılların başlarında doğduğu kentin yerel takımı olan AAS Sarcelles’in alt yapısında başladı. Uzun süre burada gelişimine katkı sağladıktan sonra 2009 yılında Quimper takım ile transfer görüşmeleri yaptı. Yapılan görüşmeler sonucunda her iki tarafın şartlarda anlaşmasıyla beraber 2009-2010 sezonu öncesinden sözleşme imzaladı. Sadece bir sezon forma giydiği takımda resmi anlamda kariyerine başlangıç yaptı ve 27 maça çıkıp 1 kez fileleri havalandırdı.

riyad mahrez leichester city

2010 yılında Fransa’nın Le Havre takımı ile sözleşme imzalayan Riyad Mahrez, ilk sezonunda biraz daha gelişmesi için teknik direktör tarafından B takıma monte edildi. Zaman zaman forma giydiği B takımda 2013 yılına kadar 60 maça çıkıp 24 gol atarken, 2011-2014 yılları arasında da As takımda forma şandı elde etti. As takım ile de 68 maça çıkıp 8 kez gol sevinci yaşadı.

2013-2014 sezonun devre arasında yolunu İngiltere’ye çeviren Riyad Mahrez, Leichester City’e transfer oldu. 2014-2015 sezonunda 32 maça çıkıp 4 gol atma sevinci yaşadı ve bu performansı işe takımın değişilmez futbolcularından birisi oldu.

Riyad Mahrez’in Milli Takım Kariyeri

Riyad Mahrez, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Cezayir Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca Cezayir Milli Takımı ile 18 maçta görev aldı ve oynadığı bu maçların içinde 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.