Riverside'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 320 bin kişinin yaşadığı Riverside, ABD Kaliforniya Eyaleti'nin tarihi ve turistik kentlerindendir. Riverside seyahatinize rehber olabilmek adına kentin gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Riverside'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Misyon Spa ve Oteli

1902 ve 1932 yılları arasında inşa edilen yapı, ABD'nin en eski İspanyol Revival mimari stiliyle oluşturulan oteli olarak bilinmektedir. Kurum Amerika Ulusal Koruma Vakfı Tarihi Otelleri üyesidir. 1902 yılında, Miller'ın oğlu Frank Augustus için yapılan özel mülk küçük bir otel olarak yapılmıştır. 1985 ve 1992 yılları arasında aslına uygun olarak restore edilen otel kentin en değerli sembollerindendir. Riverside seyahatindeyseniz kentin bu tarihi turistik yerlerinden biri olan Misyon Spa ve Oteli'ni muhakkak görmelisiniz.

misyon-spa-ve-oteli.jpg

 

Castle Park (Kale Parkı)

castle-park.jpg

Riverside'nin en önemli cazibe mekanlarından biridir. 25 dönümlük bir sahada 1976 yılından beri faaliyet gösteren Castle Park, mükemmel bir eğlence parkı ve aile eğlence merkezidir. Parkın adı Ortaçağ'a ait kaleleri andırdığından bu isimle anılmaktadır. Temalı alanlarıyla kentin en değerli interaktif parkı olarak ünlenmiştir. Çarpışan araba, Çılgın Uçak, Ateş Topu, Dönen Sarkaç, Küçük Ayı ve Motosiklerle tercih edilen bir alandır. Bilhassa küçük çocukların keyifli zaman geçirdiği ve genç ve orta yaşlı kesimin de ilgisini çeken Castle Park Riverside gezi rehberinizde kesinlikle bulunmalıdır.

 

Riverside Sanat Müzesi

riverside-sanat-muzesi.jpg

Kentte faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen bir sanat müzesidir. Eğitim ve yorumlama programları ile en kaliteli sanat ürünlerini ziyaretçileriyle buluşturan müzenin binası, 1929 yılından kalma tarihi bir yapıdır. Julia Morgan'ın tasarladığı müze binası Klasik Revival tarzda oluşturulmuştur. Müzede sosyal temalar başta olmak üzere birçok farklı konu içermektedir. Çocuklar ve yetişkin bireyler için birçok eğitim programına ve heykel, vazo, çizim, baskı gibi birçok sanat çalışmasına ev sahipliği yapan mekan kalıcı sergilerin yanı sıra her yıl 20'den fazla gezici sergileri barındırmaktadır. Riverside'nin muhakkak görülmesi gereken yerlerinden biri olan sanat müzesini es geçmeyin.

 

Kaliforniya Citrus Devlet Tarihi Parkı

kaliforniya-citrus-devlet-tarihi-parki-.jpg

Amerika Birleşik Devletleri Riverside kentinde Devlet Parkları Sisteminde bir Açıkhava müzesidir. 100 hektarlık geniş bir alana yayılan 1984 yılında faaliyete açılmıştır. Narenciye bitkileri ile dolu bir mekandır ve kentin portakal, limon, greyfurt gibi bitkilerin yetişme sahası olarak Güney Kaliforniya'daki en önemli bölgelerindendir. Mekan yüzlerce narenciye ağacının yanı sıra 1 amfitiyatro, piknik ve oyun alanları ile 1900'lü yılların parklarını andırmaktadır. Parktaki meyveler bugün de mükemmel meyveler üretmeye devam ederken burası Riverside'nin en turistik yerlerinden birine dönüşmüştür.

 

March Field Hava Müzesi

march-field-hava-muzesi.jpg

March Hava Rezervi Bankası'na bitişik ve Moreno Vadisi yakınında yer alan bir havacılık müzesidir. Kurum, bölgede Askeri Hava Kuvvetleri'nin üssü müzesi olarak 1976 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar boyunca Hava Kuvvetleri'nin işlettiği müze 1996 yılından bu yana farklı bir kuruluş tarafından yönetilmektedir. Yeni yönetim March Field Hava Müzesi'ni kar etmeyi amaçlamayan bir kurum çizgisiyle yürütmeyi sürdürdü. Lockheed P-38L Lightning, Boeing B-29A Superfortress, Boeing KC-97L Stratofreighter ve Lockheed SR-71A Blackbird gibi onlarca farklı uçağın sergilendiği müze her yıl turist akınına uğruyor. Riverside seyahatinizde kentin turistik yerlerinden biri haline gelen March Field Hava Müzesi'ni gezme fırsatını kaçırmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.