Ritüel Ne Demek?

Fransızca bir kelime olan Ritüel hemen hemen tüm dillerde kullanılmaktadır. Dinsel törenleri ve geleneksel ayinleri anlatan ritüel kelimesinin ne anlama geldiği çok merak edilmektedir. İşte ritüel kelimesinin anlamı;
Ritüel Ne Demek?

Ritüel Nedir?

Ritüel sözcüğü törenleri ve kutlamayı kapsamaktadır. Toplumlarda cenaze törenleri, doğum kutlamaları gibi eylemler ritüel olarak geçmektedir. Örneğin tarım ile uğraşan birisi hasat ritüeli yapar. Aynı şekilde avcılık yapan birisi ritüel yaparak bereketinin artacağını düşünür.

İnsanlık tarihinin en eski dönemlerine kadar dayanan ritüel kelimesi çeşitli dillerde farklı ifadelerde karşılık bulmakta. Dünyada insanlar tarafından benimsenmiş birçok ritüel bulunmaktadır. Ritüeller kişiden kişiye değişmektedir.

Ritüel Ne Demek


Ritüel Yapmak Ne Demek?

Ritüel yapmak yılın belli zamanlarında topluca gerçekleştirilen bir kutlama olarak tabir edilebilir. Bu kutlamalar dualar ya da sözler veya eylemler ile gerçekleşir. İnsanlar yaptıkları ritüellerle bolluk, sağlık, bereket ve uzun ömür geleceğine inanır.


Ritüel Ne Demek Günah mı?

Ritüel dini bir inanç değildir. Alışkanlık olarak da ifade edilen ritüel kelimesi İslam dinine göre sakıncalıdır. Dini bilgilere ve uzmanların görüşlerine bakıldığı zaman totem, ritüel gibi davranışlar Allah'a iman yerine bir nesneye veya doğaya inanç edilmesi olarak görülür. Müslüman insanların bu tür davranışlar yerine Allah'a iman etmeleri ve yönelmeleri daha doğru olacaktır.


Aşk Ritüeli Ne Demek?

Danışmanların ilişkiyi güçlendirdiği, giden sevgiliyi geri getirmenin aşk ritüelleri ile mümkün olduğunu iddia ettiği bir ritüeldir. Müslüman insanların aşk ritüeli yapması yerine aşk duası okuması daha uygun olacaktır. Ritüeller İslam dinine göre günah sayılabilmektedir. Bu yüzden Müslüman kişilerin sevdiğini geri getirmesi, ona kavuşması için Aşk duası okuyup beklemesi gerekir.


Aşk Duası Nasıl Yapılır?

Aşk duası yapılacaksa sadece Cuma günleri 15 kere tekrar edilmelidir. Sevdiğinizin size geri dönmesini istiyorsanız bunu tüm kalbinizle isteyerek  Aşk duasının okunuşu şöyledir;

Allahümmec alil kur ane lena fiddünya karinan ve fil kabri münisan. Ve fil kıyameti şefian. Ve minen naristiran ve hicaban. Birahmetike ya erhamerrahimin. La ilahe illallahül melikül kahhar. La ilahe illallahül melikül cebbar. Ya Allah, hasbiyallah.


Ritüel Nasıl Yapılır?

Hayatınızda en çok yapmak istediğiniz, ruhunuzun veya bedeninizin ihtiyaç duyduğu şeyleri tespit ettikten sonra ritüelinizi yapabilirsiniz. Bir ritüelin amacı ve zamanı tamamen yaşamınız ile ilgilidir. Örneğin huzurlu bir uyku uyumak isteyen birisi her gece yatmadan önce 10 dakika meditasyon yaparak kendisini huzurlu bir uykuya hazırlayabilir.


TDK'ye Göre Ritüel Ne Demek?

Türkçe'de aktif olarak kullanılan ritüel kelimesi TDK tarafından hazırlanan sözlükte yer almakta. TDK bu kelimeyi "ayin" anlamıyla açıklamaktadır. Ritüel'in bir diğer anlamı ise "adet halinde gelen şey" şeklinde belirtilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.