Rijksmuseum Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Hollanda'nın Amsterdam şehrinde bulunan Rijksmuseum, şehrin en önemli müzelerinden birisi olarak gösterilmektedir. Rijksmuseum hakkında bilgi,tarihi ve özelliklerini sizler için araştırdık.
Rijksmuseum Hakkında Bilgi ve Özellikleri

Rijksmuseum Hakkında Bilgi

Hollanda'nın en önemli müzelerinden biri olan Rijksmuseum, sahip olduğu değerli koleksiyonlar sayesinde her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Avrupa ve Asya sanat eserlerine de yer veren bu müze tablo ve resim dışında, heykel, dekoratf objeler, taslak ve çizimler de müzede bulunan çeşitli değerli eşyalardan birkaçı olarak bilinir. 17.-20. yüzyıllar arası eserler bu müzede sergilenmektedir.

Rijksmuseum


Rijksmuseum Tarihi

Rijksmuseum 1880 yılında kurulmuştur. 1880 yılında kurulduğu bilinen Rijksmuseum aslında tarihinin çok daha eski olduğu söylenmektedir. 1808 yılında Dam Meydanı’ndaki Kraliyet Sarayı’nda (Konninklijk Sarayı) kurulan müzenin sahip olduğu ilk eserler de yine Louis Bonaparte’a aittir. 1885 yılında şuan ki yerine yani Vondelpark'a taşınmıştır. Binanın tasarımı Mimar PJH Cuypers'e aittir. Gün geçtikçe daha da büyüyen müze 19. 20. yüzyıllarda yapılan değişiklikler ve eklenen tarihi eserlerle bir kez daha ne kadar büyük bir müze olduğunu kanıtlamıştır.

Rijksmuseum


Rijksmuseum Bölümleri

Hollanda'nın en önemli müzelerinden birisi olan Rijksmuseum Hollanda resim sanatının daha baskın olduğu görülmektedir. Aynı zaman da Asya ve Avrupa sanatlarına, heykellere ve dekoratif objelere yer verilmiştir. 

Rijksmuseum bölümleri


Rijksmuseum Asya Sanatları Bölümü

Müzenin en alt katında Philips Kanadı'nda bulunan Asya Sanatları Bölümü, Hollanda'nın geçmişte ticaret yoluyla elde ettiği eserler yer almaktadır. Hint heykelleri, Kore ahşap işçilikleri, Vietnam tabakları, Çin parşömenlerine çizilmiş resimler, yine Çin bronz işçiliği figürler eserlerden birkaç tanesidir.

Rijksmuseum asya bölümü


Rijksmuseum Avrupa Bölümü

Piero di Cosimo’nun eserleri portreleri içeren küçük bir İtalyan sanatı bölümü ve bazı Avrupa ressamlarının eserlerini içeren bölümdür. Avrupa bölümü müzenin en küçük bölümü olarak bilinmektedir.

Rijskmuseum Avrupa Bölümü


Rijksmuseum Heykel ve Dekoratif Sanatlar Bölümü

Din temalarıyla dolu Ortaçağ heykelleri, görülmeye değer Rönesans Dönemi dekoratif objeleri, birbirinden değerli mobilyaları, 17. yüzyıl Altın Çağ’dan kalan cam işleri, seramikler, mücevherler ve değerli porselenler içeren Dekoratif Sanatlar Bölümüdür.

Rijksmuseum Heykel ve Dekoratif Sanatlar Bölümü


Rijksmuseum Nerede Nasıl Gidilir?

Rijksmuseum, kardeşleri Van Gogh Müzesi ve Stedelijk Müzesi ile birlikte Vondelpark’ın yanında yer alan Museumplein’de bulunmaktadır. Açık adresi Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam olan müzeye Tren İstasyonu’ndan 15–20 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım sağlamak istiyor iseniz;

  • Schiphol Havalimanı’ndan 397 numaralı otobüsle Rijksmuseum Otobüs Durağı
  • Sloterdijk İstasyonu’ndan 12 numaralı tramvay ile Museumplein Tramvay Durağı

  • Tren İstasyonu’ndan 2 ve 16 numaralı tramvaylar ile Rijksmuseum Tramvay Durağı

  • Zuid İstasyonu’ndan 5 numaralı tramvay ise Rijksmuseum Tramvay Durağı

Rijskmuseum nasıl gidlir


Neoldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.