Riga'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Letonya'nın başkenti Riga'da yaklaşık 650 bin nüfus yaşamaktadır. Baltık ülkelerinin en büyük şehirlerinden biri olan Riga tarihi ve turistik açıdan da önemli bir merkezdir. İşte, Riga'nın gezilecek yerleri...
Riga'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aziz Peter Kilisesi

13. yüzyılın başlarında inşa edilen kilisenin yapımında ağırlıklı olarak Gotik, Barok ve Romanesk tarzı hissedilmektedir. Bu kilise Lutheran olarak bilinen bölgenin ibadethanesidir. 1746 yılına kadar birçok ekleme ve düzenlemeyle yenilenen kilise şehrin önemli yapıları arasındadır. Kulesinin yüksekliği tam 123 metredir. Kilisede zaman zaman moda ve sanat konulu sergiler açılmaktadır.

aziz-peter-kilisesi.jpg


Vermanes Park

vermanes-park.jpg

Ülkenin en eski ve büyük parkıdır. Tam 5 hektarlık alana kurulan Vermanes Parkı birbirinden güzel çiçek, ağaç ve heykellerle doludur. Ayrıca parkın içerisindeki kanala kayıkla açılabiliyorsunuz. Vermanes Park’ta çocuk parkı, bisiklet ve yürüyüş alanları da mevcuttur. Riga halkının özellikle hasta sonları doldurdukları bu park şehrin gözbebeğidir.


Özgürlük Anıtı

ozgurluk-aniti.jpg

Riga’nın eski ve yeni şehir olarak tabir edilen bölgelerinin birleştiği noktada 1918 ve 1920 yılları arasında yapılan bağımsızlık savaşında hayatını kaybeden askerler için yapılmış bir anıttır. Yapımında bakır, granit ve traverten kullanılan yapı 1935 yılında inşa edilmiştir. Tam 42 metre yüksekliğe sahip olan ‘Özgürlük Anıtı’nın ellerinde havalanan 3 yıldız bulunmaktadır. Bu yıldızlar ülkenin 3 bölgesini sembolize etmektedir.


Letonya İşgal Müzesi

letonya-isgal-muzesi.jpg

Ülkenin Sovyetler ve Almanlar tarafından işgali sıralarında yaşananları halka anlatmak amacıyla açtığı müzedir. 1940-91 Sovyet İşgali ve 1941’de bir süreliğine Nazi İşgali hakkında detaylı bilgilerin verildiği müzede birçok çizim ve fotoğraf yer almaktadır. Ülkenin 51 yıllık işgal dönemlerinde yaşadığı problemleri en iyi öğrenebileceğiniz mekan olması dolayısıyla ziyaret edilmesi gereken bir kurumdur.


Letonya Etnografya Açıkhava Müzesi

letonya-etnografya-acikhava-muzesi.jpg

Başkent Riga’nın dış kısmında yer alan bir gölün kıyısında bulunmaktadır. Ormanlık bir alanda kurulan Letonya Etnografya Açıkhava Müzesi ülkenin farklı bölgelerinden gelen çiftçi evlerinin sergilendiği alandır. 1924 yılında kurulan müze İskandinav ülkelerindeki Açıkhava müzelerinden ilham alınarak hayata geçirilmiştir. Yaklaşık 200 ev ve on binlerce üründen oluşan koleksiyonların sergilendiği müze büyük ilgi görmektedir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.