Rıdvan Turan Kimdir

25. Dönem seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili olarak görev yapan Rıdvan Turan, 1971 yılında Tokat Reşadiye'de doğmuştur.
Rıdvan Turan Kimdir

Rıdvan Turan Biyografisi

Rıdvan Turan Eğitim ve Siyasi Hayatı

1995 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Kurtuluş Sosyalist Dergi’de yazıları yayınlanan Turan, BSP ve ÖDP’ de çalıştı, 2002‘de Sosyalist Demokrasi Partisi‘nin kuruluşunda yer aldı. 2008 yılında SDP Genel Başkanlığı’na seçildi. 7 Haziran Seçimleri nedeni ile SDP Genel Başkanlığını devreden Turan bileşeni olduğu HDP’den Adana 1. sıra Milletvekili adayı oldu. 2015 Genel Seçimleri Halkların Demokratik Partisi'nden Adana milletvekili olmuştur. 

 

 Rıdvan Turan’ın Entelektüel Hayatı

Çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış yüzlerce makalesi bulunmakta. Osmanlı Tarihi, Antropoloji, Arkeoloji ve kentleşme üzerine incelemeleri bulunan Turan, Gelecek gazetesi ve Özgür Gündem Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmıştır.Ayrıca Bilim İdeoloji ve Gençlik ve “Kurtkapanı: Türkiye'de Faşizm” adında yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.

Turan, evlidir ve bir çoçuğu vardır.

25. Dönem seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili olarak görev yapan Rıdvan Turan, 26. Dönemde yapılan genel seçimlerde meclise girememiştir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.