Richmond'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Virginia Eyaleti'nin başkenti Richmond, yaklaşık 220 bin nüfusa sahiptir. Tarihi, turisti ve kültürel gezilecek birçok değerli mekana sahip olan Richmond'un gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Richmond'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Virginia Güzel Sanatlar Müzesi

1934 yılında kurulan ve VMFA olarak kısaltma adıyla bilinen bir sanat müzesidir. Kurum binası, Georgian Revival ve İngiliz Rönesans Revival mimari tarzıyla oluşturulmuştur. 8,094 metrekarelik alanı kapsayan müze 200 Kuzey Bulvarı adresinde yer almaktadır. Çeşitli heykel, dekorasyon, çizim gibi ögelerin yer aldığı müze, Boater Pulling on His Perissoire, The Sleeping Venus gibi ünlü sanat eserleriyle tanınmıştır. Müzeye giriş özel sergiler haricinde ücretsizdir. Richmond seyahatine çıkan sanat meraklıları için ideal ziyaret alanlarından biridir. 

virginia-guzel-sanatlar-muzesi.jpg

Maymont

maymont.jpg

100 dönümlük Maymont, Richmond'un en değerli alanlarından biri olarak kabul edilen bir kamusal parktır. Maymont olarak bilinen park ve içindeki ev, 1893 yılında Binbaşı James H. Dooley ve eşi Sallie May için bir ikametgah olarak kuruldu. Daha sonra onların vasiyeti üzerine Maymont, Richmond halkına bağışlandı. Maymont 70-75 yıl içerisinde yapılan çevre düzenlemeleriyle zenginleştirildi. Maymont 2011'de Amerikan Planlama Derneği tarafından ülkenin en iyi 10 kamusal alan içinde yer almayı başardı. Şu anda içerisinde müze olarak faaliyet gösteren bir eve, yerel yaban hayatını aksettiren sergileri, çocuk çiftliğini ve mükemmel tasarlanmış kayalı ve kemerli süslenmiş Japon Bahçesi'ni kapsayan Maymont Richmond'ın en turistik yerlerinden biri olarak Richmond gezi rehberinizde yer almalı.

Aziz John Piskoposluk Kilisesi

aziz-john-piskoposluk-kilisesi.jpg

Lafayette Meydanı'nda bulunan kilise Amerika'nın idol mimarı Benjamin Latrobe tarafından tasarlanmıştır. 1815 yılında yapımına başlanan tarihi kilise, 1 yıl gibi kısa bir zaman zarfı içerisinde hizmete açılmıştır. Tarihi kutsal yapı, Yunan Revival mimari tarzında oluşturulmuştur. Kentte gerçekleştirilen düğün merasimlerinin hemen hemen hepsine ev sahipliği yapan kilise Richmond'un en değerli manevi sembolü durumundadır. Aziz John Piskoposluk Kilisesi Richmond'un gezilecek yerlerinden biridir.

Richmond Bilim Müzesi

virginia-bilim-muzesi.jpg

Burası Richmond'un en turistik yerlerinden biridir. Bilim müzesi 1970 yılında kurulmuştur ve 1919 yılında inşa edilen tarihi bir binada hizmet vermektedir. Müze binasının mimarı John Russell Pope olmuştur. Kentin West Broad Caddesi'nde bulunan bilim müzesinde bilimsel buluşlarla yanaşı doğal tarih ve arkeolojik ögeler de sergilenmektedir. Güneş enerjisiyle çalışan uçakların, uzay araçlarının ve daha birçok farklı bilimsel buluşun sunulduğu müze her yıl yüz binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.

Eski Belediye Binası

eski-belediye-binasi.jpg

1886 yılında yapımına başlanan Richmond'un eski belediye binası büyük mimar Elijah E. Myers tarafından dizayn edilmiştir. 1894 yılında tamamlanan tarihi yapı Neo-Gotik mimari sitiliyle yapılmıştır. Kentin en değerli sembollerinden biri olan yapının sağ tarafındaki 59 metrelik kule, bir saat kulesi görüntüsü çizmektedir. Yerel yönetim binası mahkeme, yönetim ofisleri vb. ile yıllarca hizmet evren yapı kentle özdeşleşmiştir. 

Amerikan İç Savaşı Müzesi

amerikan-ic-savasi-muzesi.jpg

1861-1865 yılları arasında yaşanan Amerikan İç Savaşı yıllarına ait eserler, fotoğraflar, el yazmaları ve kitaplardan oluşan sergileri içeren müze, 1866 yılında açılmıştır. 2013 yılında Konfederasyon Tarih Müzesi ile birleşen kurumlar ortak isim olarak Amerikan İç Savaşı Müzesi adını kullanmaktadır. 15 binden fazla belge ve esere ev sahipliği yapan kurum, her yıl 50 bin dolayında turist çekiyor. Richmond seyahatinizde Amerikan Yakın Tarihi'ne damgasını vuran kanlı iç hesaplaşmalara ışık tutan Amerikan İç Savaş Müzesi'ni muhakkak ziyaret edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.