Riccardo Saponara Kimdir

Riccardo Saponara, 21 Aralık 1991’de İtalya’nın Forli kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir dönem formasını giydiği İtalya genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Riccardo Saponara Kimdir

Riccardo Saponara Biyografisi

Riccardo Saponara’nın Kulüp Kariyeri

Riccardo Saponara, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Sammartinese’de başladı. 4 sene boyunca burada oynayan futbolcu, 2004 yılında Sporting Forli’ye katıldı. 3 sene de burada oynadıktan sonra 2007 yılında Ravene’ya transfer oldu. 2007-2009 yıllarında alt yapıda mücadele ettiği takımı ile dikkatleri üzerine çekti ve 2008 yılında As takıma davet edildi. Bu süre içerisinde sadece 3 maçta forma giyerken, sezonun genelini B takımda geçirdi.

riccardo saponara milan

2009 yılında ise Empoli’ye transfer olan Riccardo Saponara, 4 sezon forma giydiği Seri B ekibinde 83 maça çıkıp 12 kez fileleri havalandırdı. Seri B’de mücadele ederken, Seri A’nın güçlü ekiplerinden Milan’ın dikkatini çekti ve 5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda Milan forması altında sadece 7 maça çıkan futbolcu, istenilen performansı sahaya yansıtamadı ve bir sonraki sezon transfer edildiği ekip olan Empoli’ye kiralık gönderildi.

riccardo saponara empoli

Kendisini geliştirmesi için kiralık gittiği takımda 18 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı. Milan teknik ekibinin gözden çıkardığı futbolcu, 2015-2016 sezonu öncesinde Empoli’ye 4 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

Riccardo Saponara’nın Milli Takım Kariyeri

Riccardo Saponara, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında İtalya U-18 takımında giydi ve burada 3 maça çıktı. Aynı yıl içerisinde U-19 ekibine de davet edilme şansı elde eden tecrübeli futbolcu, burada ise sadece 1 maça çıkabildi. 2012 yılında İtalya U-21 takımına çağrıldı. 2 sene mücadele ettiği takımda 22 maça çıkıp 3 gol atma başarısı gösterdi. 2013 Avrupa U-21 Şampiyonası’nda mücadele verdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.