Reykjavik'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ülke nüfusunun yarısına yakını İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te yaşamaktadır. Ülke kutuplara çok yakındır. Reykjavik'in gezilip görülmesi gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Reykjavik'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hallgrimskirkja

Şehrin Lutheran Bölgesi’nde bulunan enteresan mimarisiyle şaşırtan bir kilisedir. Üçgeni andıran kilisenin en yüksek noktası tam 73 metredir. 1945 yılında yapımına başlanan kilise 1986 yılında tamamlandı. Şüphesiz şehrin en önemli turistik mekanıdır. Kilisenin kulesi aynı zamanda gözetleme amaçlı da kullanılmıştır. Yapılışından bu yana bir kez restore edilen kilise Reykjavik’te görülmesi gereken noktalardan biridir.

hallgrimskirkja.jpg


The Sun Voyager

the-sun-voyager.jpg

Şehrin Sabraut tarafında deniz kenarına yapılan bir heykeldir. Güneşi övmek ve Güneşin değerini göstermek amacıyla yapılmıştır. Reykjavik’in 200. Yılına atfen yapılan The Sun Voyager adlı heykel 18 Ağustos 1990 yılında açılmıştır. Yerli halkın ve İzlanda’ya gelen turistlerin en fazla ilgi gösterdiği yapılardan biri olan The Sun Voyager mutlaka görülmelidir.


İzlanda Ulusal Müzesi

izlanda-ulusal-muzesi.jpg

İzlanda’nın Danimarka müzelerinde yer alan eserlerinin toplanmasıyla 1863 tarihinde açılmıştır. İkinci bölümü ise 1911 yılında farklı bir antika koleksiyonu haline getirilmiştir. Ülke tarihine ve sanatına ilişkin değerli eserlerin sergilendiği bu müzeyi muhakkak ziyaret edin.


Arbaejarsafn Açık Hava Halk Müzesi

arbaejarsafn-acik-hava-halk-muzesi.jpg

Burada bölgede yaşayan halkın yaşam koşulları, eğlence hayatı sergilenmektedir. Bölgenin en büyüleyici yerlerinden biridir. Buradaki ahşap evlere bayılacaksınız. 1957 yılından bu yana hizmet veren müze her yıl ziyaretçilerini artırmaktadır. Aynı müze 2006 yılında merkezde arkeolojik kalıntıların sunulacağı yeni bir sergi açtı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum