Retro Ne Demek?

Son yılllarda sıkça duymaya başladığımız retro kelimesi ne anlama gelir? Birçok yerde kullanılan retro kelimesinin her anlamını aşağıdaki makalemizde açıkladık. İşte retro kelimesinin anlamları;
Retro Ne Demek?

Retro Nedir?

Retro terimi geçmişi kapsayan, geçmişe yönelik, geçmişe ait anlamlarına gelir. Otomobillerde, astrolojide, modada ve daha birçok yerde karşımıza çıkan retro kelimesinin anlamı geçmişte çok popülerleşmiş şeylerin günümüze uyarlanarak kullanılması olarak tabir edilebilir.

Retro Ne Demek


Otomobil'de Retro Ne Demek?

Geçmişteki otomobillerin tasarımlarının ve çizgilerinin yeninden kullanılarak günümüzdeki teknolojiye uyarlanmasına denilmektedir. 


Astroloji'de Retro Ne Demek?

Yörüngede belirli bir düzen içerisinde hareket eden gezegenler bazı durumlarda değişikliklere uğrayabilir. Astrolejide retro, bir gezegenin geriye gitmesi manasına gelir. Bu durum da gezegenin hareketlerinin yavaşlaması ve Dünya'dan bakıldığında yörüngede geri gidiyor gibi gözükmesine neden olur.


Moda'da Retro Ne Demek?

Geçmiş dönemlerde çok popüler olan aksesuar ve kıyafetlerin yeniden popülerleşerek giyilmesi, kullanılması anlamına gelir.


Retro Etkisi Nedir?

Retro yapan gezegenlerin yönettiği alanlarda gerilemeye başlamasına neden olan retro etkisi zamanlarında yavaşlama, kargaşa ve hatalar görülür. Astroloji'de retro dönemlerinin aynı gezegen gibi geri çekilme ve kendine dönme zamanları olduğu söylenir. Bu süreçte önemli kararlar almanın, fiziksel olarak aktif olmanın ve hayatınızı etkileyecek adımlar atmanın kişiye negatif şekilde geri döneceğine inanılmaktadır. 


Retro Dekorasyon Ne Demek?

Geçmişte kullanılmış mobilya ve dekorasyon ürünlerinin günümüze uyarlanması ve kullanılması haline retro dekorasyon denilir. Retro dekorasyonda günümüzde kullandığımız ev eşyaları eski eşyalarla kombinlenir. Bu dekorasyon tarzında genellikle canlı renkler tercih edilir.


Retro Stili Ne Demek?

1950'li yıllardan başlayarak 1980'li yıllara kadar kullanılan dekorasyon ürünleri retro stilinde kullanılan ürünleri oluşturmaktadır. Retro kelimesi geriye bakış anlamına geldiği için nostaljik mobilyaların kullanıldığı yerler retro stili olarak geçmektedir.


TDK'ye Göre Retro Ne Demek?

Türk Dil Kurumu'na göre retro kelimesi "geriye, geri, geçmiş, geçmişe, ters, tersine, geri doğru, geri gitmek, geriye ilerlemek, geri geri" anlamlarına gelmektedir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.