Symbol Yerine Yeni Renault Taliant 2021 | İnceleme ve Fiyatı

Türkiye'de en çok satılan araçlar arasında yer alan Symbol'un yeni ismi artık Taliant oldu. İşte karşınızda Yeni Renault Taliant 2021 incelemesi.
Symbol Yerine Yeni Renault Taliant 2021 | İnceleme ve Fiyatı

Yeni Renault Taliant İncelemesi, Özellikleri ve Fiyatı

Uzun bir süredir ülkemizde üretilen Renault Symbol serisinin yeni adı artık Taliant. Bu isim değişikliğinin asıl sebebi ise Renault'un tüm dünyada aracı kolayca telaffuz ettirmek istemesi. İngilizcede talent kelimesinden gelen Taliant'ın anlamı yetenektedir. Joy ve Touch paketiyle satışa sunulan Yeni Renault Taliant, uygun fiyatıyla B segment sedan araçlar arasında bir adım öne çıkıyor. İşte karşınızda Yeni Renault Taliant incelemesi ve fiyatı:

Yeni Renault Taliant İncelemesi

Yeni Renault Taliant Teknik Özellikleri

Model: Yeni Renault Taliant

Motor: 1.0 tce 90 bg x-tronic

Yakıt Türü: Benzin

Hacim: 999 cc

Maksimum Hız: 169 km

Maksimum Güç: 90 / 5000

Maksimum Tork: 142 / 3750

Şanzıman: x-tronic

0-100 km/s Hızlanma: 13,9

Ağırlık: 1212

Yakıt Deposu: 50

CO2 Emisyonu: 139

Fiyat: 231.500 TL


Genel Bakış

Yeni Renault Taliant Teknik Özellikleri

Yenilenen ismi ve tasarımıyla fazlasıyla dikkat çeken 2021 Renault Taliant, sahip olduğu özelliklerle seyahat konforunu en üst seviyeye çıkarıyor. Kaslı görünüşü ve keskin hatları sayesinde gücünü kullanıcıya aktaran Yeni Renault Taliant, diğer markalara göre nispeten ucuz fiyatıyla farkını ortaya koyuyor. Bu yazımızda ise Yeni Renault Taliant'ın Touch paket 1.0 Turbo X-tronic 90 bg motor özellikli modeli inceleyeceğiz. Belirttiğimiz birkaç özellik aracın düşük paketlerinde bulamayabilirsiniz.


Yeni Renault Taliant Dış Tasarım

Yeni Renault Taliant Dış Tasarım

Renault'un bir diğer farklı aracı olan Megan modeline far, ızgara ve tampon tarafında daha çok benzeyen Taliant, Symbol serisinden tamamen çıkmış diyebiliriz. Arka stop lambaları ve ortadaki logo ile Taliant yazısıyla şık bir görünüşe sahip olan bu model, fiyatının hakkını fazlasıyla veriyor diyebiliriz. Dış tasarımda tek dezavantajı park sensörlerinin gövde renginde olmaması. 


Yeni Renault Taliant İç Tasarım

Yeni Renault Taliant İç Tasarım

Arka koltuk tarafında dikkat çeken bir özellikte sağ ve sol ön koltukların üzerinde açılabilir sehpa bulunmaktadır. Arka koltukta seyahat eden yolcular içinde 12 V gücünde bir çıkış mevcuttur. Bu çıkışa ayriyeten adaptör satın alarak telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Arka camlar güvenlik adına sadece belirli mesafeye kadar açıldığını söyleyelim. Bagaj hacmini koltuklarınızı yatırarak kolayca artırabilirsiniz. Ön tarafta ise ilk olarak gözümüze 8 inçlik Apple Carplay destekli multimedya çarpıyor. Dijital klima sayesinde aracın içerisindeki havayı hassas bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Yanal destekli yeni koltukları sürüş deneyiminizi olumlu yönde etkilemektedir. Yeni direksiyon ve kadranla yeniliğin tadını Renault Taliant ile çıkarın.


Yeni Renault Taliant Motor

Yeni Renault Taliant Motor

1.0 Sce 65 bg, 1.0 Turbo 90 bg, 1.0 Turbo X-tronic 90 bg ve 1.0 Turbo ECO 100 bg motor olmak üzere toplamda 4 farklı seçenek sunan Yeni Renault Taliant, 999 cc güce sahip olurken maksimum 169 km hıza çıkabilmektedir. 0’dan 100 km hıza 13,9 saniyede çıkan bu otomobilin performans için olmadığını dile getirmekte fayda var. 50 litrelik yakıt depolu Renault Taliant, 100 km menzilde ortalama 6,1 litre tüketim yapmaktadır. Ayrıcı CO2 emisyonu da 139 olarak hesaplanmıştır.


Yeni Renault Taliant Güvenlik ve Öne Çıkan Özellikleri

Yeni Renault Taliant Güvenlik ve Öne Çıkan Özellikleri

Hız ayar sınırlayıcı ve ABS fren sistemiyle güvenli bir şekilde seyahat etmenizi sağlayan Yeni Renault Taliant, sahip olduğu ufak güvenlik özellikleriyle hem ailenizi hem de sizi korur. Arka park sensör özelliğiyle kolayca manevra yapmanızı sağlayan model, yağmur yağdığında otomatik olarak farları açar ve silecekleri çalıştırır. Çocuklar için ise araç hareket ettiğinde kitlenen kapılar ve koltuk sabitleyici özelliği ön plana çıkıyor. 8 inç büyüklüğündeki ekranı üzerinden Apple CarPlay uygulamasını kullanabilirsiniz. Dilerseniz ek olarak aracı satın alırken geri görüş kamerası ekletebilirsiniz.


Yeni Renault Taliant Renk Seçenekleri

Yeni Renault Taliant Renk Seçenekleri

Demir mavi, ayışığı gri, arsenik gri, gri füme, vizon kahve, opak, beyaz ve siyah renk seçeneklerini sunan Yeni Renault Taliant, farklı iç döşeme sunmamaktadır. Metalik renk seçenekleri satın alma sırasında opsiyonel olarak seçilebilir.


Yeni Renault Taliant 2021 JOY Paket Fiyat Listesi

MarkaMotorBeygirFiyat
Taliant1.0 Sce65185.900 TL
Taliant1.0 Turbo90199.900 TL
Taliant1.0 Turbo X-tronic90218.000 TL
Taliant1.0 Turbo ECO100210.900 TL

Yeni Renault Taliant 2021 TOUCH Paket Fiyat Listesi

MarkaMotorBeygirFiyat
Taliant1.0 Turbo90213.900 TL
Taliant1.0 Turbo X-tronic90231.500 TL
Taliant1.0 Turbo ECO100224.900 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.