Reklam Seslendirme Sanatçıları Kimlerdir?

Onların seslerini biliyorsunuz: Dünyadaki en ünlü reklam kampanyaları , gezegendeki en tanınmış seslerden bazılarını barındırıyor. Ama kimin sesleri onlar? Ünlü reklam kampanyalarının ardındaki bu sesler listesi, tüm zamanların en ikonik
Reklam Seslendirme Sanatçıları Kimlerdir?

Onların seslerini biliyorsunuz: Dünyadaki en ünlü reklam kampanyaları , gezegendeki en tanınmış seslerden bazılarını barındırıyor. Ama kimin sesleri onlar? Ünlü reklam kampanyalarının ardındaki bu sesler listesi, tüm zamanların en ikonik ve tanınmış ticari kampanyalarının bazılarının mikrofonunun arkasındaki sesleri tanımak için burada. Onlar, şu ana kadar, mikrofonun arkasındaki ismi bile bilmeden, belirli bir reklam kampanyası veya reklamıyla hemen bağlantı kurduğunuz seslerdir.

Her film fragmanını yapan bir filme Apple'ın Siri'sinden (gerçek o!), Görmeye çalıştığınız filmden çok daha iyi bir şey reklam yapıyormuş gibi gözüküyor. Tanınmış ses aktörlerinin aşina olmanız için çok sayıda ünlü seslendirme aktörü var.

 

En Ünlü Seslendirme Aktörleri Kimlerdir?

Ünlü seslendirme sanatçılarının bu listesi, bildiğiniz ama tanımadığınız gibi hissettiğiniz bazı seslerle tanışmanız gerekir.

 

Altan ERKEKLİ

90'lı yıllarda TRT'de yayınlanan Susam Sokağı'nın Edi'si... Uzun bir süredir ses alıcılarını tatmin eden bir ödüllü aktris. Bu müşteriler sürekli olarak onu kusursuz içgüdüleri olan karizmatik, sezgisel bir seslendirme sanatçısı olarak tanımlamaktadır. Sanatçının sesiyle ilgili diğer kelimeler; ciddiyet, güvenilir, sakin ,  meraklı, nüanslı, alaycı, dürüst, duygusal… ve aradaki her şey. Bir profesyonel ses olan Altan Erkekli, ayrıntılar için olağanüstü bir dikkat sunar. Çok yönlülüğü ve oyunculuk becerisi, mesajınızı iletmeye yardımcı olmak için garantilidir.

altan-erkekli.jpg


Çetin TEKİNDOR

Hem mikrofonun hem de kameranın kıdemli oyuncularından Çetin Tekindor seslendirme çalışmalarında da sağlam bir üne kavuşmuştur. Gerçek ve iyimser heyecanı aktararak, ciddi tavsiyelerde bulunup bulunmadığını, haksız tavsiyelerde bulunmayı, ya da sadece oradaki adamın nasıl hissettiğini aksettiren yüzlerce reklama ses verdi. Diğer ses alanları ulusal ticari kampanyalar, web videoları, kurumsal anlatılar oyunculuğunun dışında yaptığı işlerden bir kaçı.

cetin-tekindor.jpg


Erol GÜNAYDIN

Bu sesini duyduğumuzda Yüzüklerin Efendisi filmlerinin karakteri Bilbo Baggins hemen aklımıza ilk gelenlerden. Usta oyuncunun, dikkat çekici sesi seslendirme alanında da uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Erol Günaydın sevgi dolu ve ilgili babadab güçlü ve otoriter bir avukatlığa kadar pek çok yönlülüğe sahiptir. Geniş bir yelpaze içeriyor ve mesajınızın çeşitli kitlelere ulaşmasına yardımcı olabilir. Uzun bir süredir kamera karşını da ve seslendirme oyunculuğu yapmıştır ve film, televizyon, ticari ve endüstriyel işlerde kapsamlı bir özgeçmişe sahiptir. Ne yazık ki  bir süre önce kendisini kaybettik.

kultur_erol_gunaydin-3_163977234381323f1f09.jpg


Haluk BİLGİNER

İyi bir hikâye anlatıcısı. Mikrofon arkasında ve ekran önünde 20 yıldan fazla deneyime sahip kameranın yanı sıra, profesyonel bir seslendirme aktörü olarak ayıran şey onu güçlü hissettirebilen yeteneğidir. Sıcak, arkadaş canlısı, enerjik ve ikna edici  ve genellikle otantik, gerçek olmayan “gerçek” ses olarak kullanılmıştır. Belgesel filmler, endüstriyel anlatılar, animasyon, kitap okumaları ve yüzlerce ulusal ve bölgesel reklamın yanı sıra çok sayıda ticari reklamı da güvenle dile getirdi.

haluk-bilginer.jpeg


Mehmet Ali ERBİL

O, konuşmaya başladığında Shrek filminin muzip eşeği gözümüzün önüne geliyor. Mehmet Ali Erbil sunuculuk ve oyunculuk deneyimni kayıt kabinine taşıyan ödüllü bir oyuncu, komedyen ve seslendirme sanatçısıdır. Çeşitli aksanlarda usta ve çok hızlı bir şekilde yönlendirir ve uygular doğal olarak çok yönlü sesi, çok çeşitli karakterler yaratır ve aktif bir hayal gücüyle birleştiğinde, herhangi bir ses için mükemmel olan benzersiz, nüanslı ve ikna edici bir izlenim bırakabiliyor.

mehmet-ali-erbil-004.jpg


Okan BAYÜLGEN

Ünlü komedyen&oyuncunun sesini animasyon filmlerinden Garfield ve Shrek'i karakterlerinden hatırlıyoruz. Bir seslendirme aktörü olan popüler bir seçim haline getiren benzersiz bir sıcaklık ve ağırlığa sahiptir. Hem bir spiker hem de diyalog noktaları ile çok yönlülüğü sayesinde sesi çok tercih edilenler arasındadır. Seslendirme konusundaki engin tecrübesine ek olarak,  birçok kurumsal video ve web reklamları anlattı...

okan-bayulgen.jpg


Sungun BABACAN

Usta ses Sungun Babacan'ın sesini duyduğumuzda bazen çocukluğumuzdan bir çizgifilmi bazen de Tom Cruise'u hatırlattı. Altıncı His filminde Bruce Willis, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesinde Brad Pitt, Özel Bir Kadın'da Richard Gere seslendirdi. Türkiye’deki en yetenekli ses yeteneklerinden biri sayılan sahne, televizyon, film, animasyon ve etkileşimli seslendirme geniş bir yelpazeye sahiptir.

sungun-babacan.jpg


Yekta KOPAN

Güçlü bir bakış açısına sahip konu reklamlarından, hassas bir yaklaşıma sahip hassas konulara kadar anlaşılır okumaları ile ülkenin en deneyimli seslerinden biri, geniş ulusal televizyon ve radyo&tv reklamlarının imza sesi. Diğer seslendirme çalışmaları, perakende kampanyaları, tıbbi ve kurumsal reklam ve anlatımları ve bir çok filme yaptığı dublajlarla ses verdi.

Buz Devri'nin sevimli karakteri Sid'i mesela. Kopan ayrıca Jim Carrey ve çizgi film karakteri Sylvester'ı da seslendirdi.

bc82d2b80a59453671993b5e2caba262.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.